Έρχεται κάλυψη για οδοντίατρο από τον ΕΟΠΥΥ; Τι σχεδιάζεται

οδοντιατροςΧωρίς οδοντιατρική κάλυψη είναι σήμερα σχεδόν όλοι οι Έλληνες καθώς ο ΕΟΠΥΥ δεν παρέχει καμία αποζημίωση στους 10 εκατ. ασφαλισμένους του.

Ωσάν να πρόκειται για …πολυτέλεια ο μεγαλύτερος φορέας Υγείας της χώρας δεν καλύπτει καμία οδοντιατρική εργασία. Συνέπεια είναι πολλοί Έλληνες λόγω και της κρίσης και της έλλειψης χρημάτων, να παραμελούν τα δόντια τους ή ακόμη και να μεταχρονολογούν τις ανάγκες τους.

Άλλωστε σήμερα αν κανείς επισκεφθεί οδοντίατρο ο ΕΟΠΥΥ δεν του δίνει ούτε ένα ευρώ.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι ασφαλισμένοι είχαν κάποια δυνατότητα έστω και περιορισμένη, να πηγαίνουν στο ΙΚΑ για τις οδοντιατρικές τους ανάγκες. Κάτι που δε συμβαίνει πλέον με τον ΕΟΠΥΥ δεδομένης και της κατάστασης του ΠΕΔΥ.

 

Όμως φαίνεται πως μια χαραμάδα ανοίγει καθώς ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής με συνεχείς οχλήσεις του στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διεκδικεί έστω ατομικές συμβάσεις για τους ιδιώτες οδοντιάτρους.

 

Ειδικότερα ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής ζητά την σύναψη συμβάσεων με τους οδοντιάτρους μέλη του, δίνοντας το δικαίωμα σε εκατομμύρια πολίτες για την παροχή οδοντιατρικής κάλυψης και την βελτίωση των δεικτών Στοματικής Υγείας.

 

Για τους λόγους αυτούς, διεκδίκησε ένα σημαντικό κονδύλι από τον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με στόχο την παροχή ουσιαστικής και απαραίτητης κάλυψης των Ελλήνων. Όπως είναι γνωστό, οι συλλογικές συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία όσον αφορά στην οδοντιατρική κάλυψη, έχουν καταργηθεί από το 1992 και “η Πολιτεία διαχρονικά αδιαφορεί για τον ζωτικό αυτό τομέα της Στοματικής Υγείας” σημειώνουν τα μέλη του Συλλόγου.

 

Ο Σύλλογος έχει καταθέσει σειρά προτάσεων προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με στόχο την βελτίωση των όρων της συμβάσεως, έτσι ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των Οδοντιάτρων αλλά και να διασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

 

Στο έγγραφό του προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο Ο.Σ.Α. ξεκαθαρίζει πως «αναγνωρίζει την δύσκολη οικονομική συγκυρία “αλλά“ η ένταξη της Οδοντιατρικής στην κοινωνική ασφάλιση είναι μείζονος σημασίας και για τους Οδοντιάτρους και για τους ασθενείς.

 

Πρέπει όμως η ένταξη αυτή να επιτευχθεί με τους πλέον κατάλληλους και πρόσφορους τρόπους για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των Οδοντιάτρων που θα παρέχει πραγματικές δυνατότητες επιλογής στους ασθενείς.» επισημαίνει ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής Αθανάσιος Υφαντής.

http://www.iatropedia.gr/articles/read/6905

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *