Στον αέρα το Κέντρο Δηλητηριάσεων! Ξέμεινε από προσωπικό

δηλητηριασεωνΣτη Βουλή έφτασε το θέμα της τραγικής έλλειψης προσωπικού του μοναδικού κέντρου δηλητηριάσεων που το καθιστά ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου και αύξησης των περιστατικών δηλητηριάσεων, το μοναδικό κέντρο που εξυπηρετεί όλη τη χώρα αδυνατεί να λειτουργήσει.

Η δραματική έλλειψη γιατρών κάνει τους υπευθύνους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Το θέμα στο οποίο είχε αναφερθεί εκτενώς το iatropedia.gr έφθασε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, ενώ αναμένεται απάντηση από το υπουργείο Υγείας.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στο Κέντρο Δηλητηριάσεων αναμένουν ακόμη προσλήψεις από το 2010.

Και το χειρότερο είναι πως ενώ θα έπρεπε να εργάζονται τουλάχιστον 10 γιατροί σήμερα εφημερεύουν μόλις τέσσερις.

 

Θα έπρεπε να εφημερεύουν τουλάχιστον 6 γιατροί σημειώνουν οι υπεύθυνοι του Κέντρου με συνεχείς οχλήσεις τους στους αρμόδιους του υπουργείου υγείας αλλά μέχρι στιγμής φωνή βοώντος…

Αντίστοιχα και με τους φαρμακοποιούς. Από τους 3 φαρμακοποιούς που θα έπρεπε να υπάρχουν στο Κέντρο Δηλητηριάσεων σήμερα υπάρχει μόνο ένας καθώς οι υπόλοιποι δύο είναι σε απόσπαση!

 

Και είναι άγνωστο εάν το πρόβλημα θα λυθεί το επόμενο διάστημα καθώς ακόμη και επικουρικοί γιατροί που κατά καιρούς διορίζονται, δεν πηγαίνουν ποτέ να καλύψουν τη θέση.

Οι λιγοστοί εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση καθώς ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και εξαιτίας της αύξησης των τουριστών, τα περιστατικά δηλητηριάσεων αυξάνονται κατακόρυφα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://www.iatropedia.gr/articles/read/6890

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *