Στα όρια του θα λειτουργεί το ΚΑΤ το καλοκαίρι, λόγω μειωμένων πιστώσεων

κατ Σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο τραυματιολογικό νοσοκομείο της χώρας, το ΚΑΤ, λόγω του μειωμένου προυπολογισμού.

Το πρόβλημα ρευστότητας και οι ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμο υλικό, οδήγησα τη διοίκηση του νοσοκομείου στην απόφαση να αναστείλει την εισαγωγώ τακτικών περιστατικών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η απόφαση αυτή όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, διευκρινίζοντας ότι τέτοιου είδους αποφάσεις μπορεί να ληφθούν μόνο από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, είχε κοινοποιήσει την απόφασή του για αναστολή των τακτικών περιστατικών από την ερχόμενη Παρασκευή 4 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου στο υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), εξαιτίας της εξάντλησης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου για το 2014!

 

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για αναστολή λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων.

 

Πηγή: http://www.onmed.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *