Επίσκεψη ΙΣΑ στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού

korydallos_1_7_2014-8  Kλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποτελούμενο από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Ε. Τσούκαλο, τον Ταμία κ. Φ. Πατσουράκο και τα μέλη του ΔΣ κ. Σ. Δρίτσα, Ε. Ζαφειρίου, Ε. Ζαχαριάδη, Σ. Καλιαμπάκο και Π. Ψυχάρη επισκέφθηκε το σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού, για το ζήτημα της απεργίας πείνας των τροφίμων και την καταγραφή προβλημάτων και ιατροφαρμακευτικών ελλείψεων, που υφίστανται. Στην επίσκεψη αυτή συμμετείχαν και οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ο κ. Καλιακμάνης, η κ. korydallos_1_7_2014-4Μελιάδου, η κ. Μπίκου, η κ. Περρέα και η κ. Παπαπροκοπίου. Η αντιπροσωπεία του ΙΣΑ συναντήθηκε με τη Διευθύντρια των φυλακών για να ενημερωθεί κ. Χ. Κουτσομιχάλη για την κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας. Η διευθύντρια διαβεβαίωσε ότι τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν στο ιατρείο και στο νοσοκομείο των φυλακών και η απεργία πείνας έληξε. Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για τα κρούσματα φυματίωσης και ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης ενημέρωσε ότι ο ΙΣΑ μπορεί να κάνει στους τροφίμους προληπτικές εξετάσεις φυματίωσης, ηπατίτιδας, AIDSκαkorydallos_1_7_2014-7ι άλλων ασθενειών σε ένα πρόγραμμα καταγραφικού χαρακτήρα. Επίσης για το ζήτημα της έλλειψης ακτινολογικής μονάδας στο Νοσοκομείο μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να μεταφερθούν κινητές ακτινολογικές μονάδες στο χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος για την κάλυψη περιστατικών.

 

Εν συνεχεία το κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών επισκέφθηκε το ιατρείο των φυλακών και συναντήθηκε με τον ιατρό και τον νοσηλευτή, οι οποίοι παρείχαν τις υπηρεσίες τους στους τροφίμους. Ο ιατρός ανέφερε ότι καθημερινά παρέχει τις υπηρεσίες του σε τουλάχιστον 30 τροφίμους, αλλά όσο διαρκούσε η απεργία πείνας ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί και τα προβλήματα υγείας τους αντιμετωπίστηκαν. Επίσης μας ανέφεραν ότι το ιατροφαρμακευτικό υλικό που απέστειλε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής είχε ήδη εξαντληθεί και επιθυμούσαν την αποστολή και άλλων φαρμάκων. Οι εθελοντές του ιατρείου κατέγραψαν τις ελλείψεις, ώστε άμεσα να καλυφθούν οι ανάγκες.

 

Τέλος προγραμματίστηκε νέα επίσκεψη για την παράδοση των φαρμάκων, αλλά και για την καταγραφή των προβλημάτων που υφίστανται στο Νοσοκομείο του Σωφρονιστικού Ιδρύματος.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                    ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *