Αρνητικότατος ο απολογισμός από την συνάντηση Βορίδη – ΕΙΝΑΠ

αρσιΕνημέρωση από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών 30-6-14

Αρνητικότατος είναι ο απολογισμός από την σημερινή συνάντηση Βορίδη – ΕΙΝΑΠ.

Πέρα από τα επικοινωνιακά, τις αόριστες εξαγγελίες κλπ, οι πραγματικές ειδήσεις ήταν τέσσερεις, η μία χειρότερη από την άλλη…

1) Για το θέμα των επί θητεία επιμελητών, παρά την υποτιθέμενη «ευνοϊκή διάθεση» του νέου υπουργού την περασμένη εβδομάδα μετά την συνάντηση με τον ΠΙΣ, και παρά τους … πανηγυρισμούς Πατούλη, σήμερα δήλωσε πως «υπάρχει πρόβλημα με το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης να κατανοήσει την θέση μας». Με άλλα λόγια, μάλλον επιβεβαιώνεται επίσημα η εκτίμηση της Α.Ρ.Σ.Ι. πως η αναστολή των διαδικασιών μονιμοποίησης των επί θητεία επιμελητών του ΕΣΥ που επέβαλλε αιφνιδιαστικά πριν λίγους μήνες ο προηγούμενος υπουργός καθόλου «τυχαία» ενέργεια δεν ήταν, αλλά πίσω της κρύβεται η πίεση από την τρόϊκα να σταματήσουν οι μονιμοποιήσεις…

2) Για το θέμα της «αξιολόγησης» του υπόλοιπου προσωπικού, κατηγορηματικά δηλώθηκε από τον κ. Βορίδη πως η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικότατα και άμεσα σύμφωνα με τον αισχρό νόμο Μητσοτάκη, χωρίς τροποποιήσεις ή αναβολές.

3) Ο υπουργός έθεσε θέμα κυκλικού ωραρίου των νοσοκομειακών γιατρών, επικαλούμενος σχετική πίεση από την τρόϊκα.

4) Πραξικοπηματικά δύο μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εκπρόσωποι της ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) και παρά τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ, υπερθεμάτισαν μπροστά στον υπουργό υπέρ των απογευματινών πληρωτικών χειρουργείων, δίνοντάς του τον «αέρα» να πει πως η σχετική προς ψήφιση διάταξη δεν θα αποσυρθεί.

 

Η Α.Ρ.Σ.Ι. και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καλούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε συνελεύσεις ανά νοσοκομείο για ενημέρωση και αγωνιστικές αποφάσεις.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.