Οι βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας

BORIDIS DIOIK. Ανάπτυξη ΠΦΥ, αναδιοργάνωση ΕΟΠΥΥ και πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη των πολιτών περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας για την περίοδο 2014-2020, σύμφωνα με τον Υπουργό.

Σε ομιλία του, κατά την έναρξη των εργασιών του Προγράμματος «Εκπαίδευση Διοικητικών Υγειονομικών Περιφερειών και Νοσοκομείων», ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στη στόχευση του Υπουργείου Υγείας στο σχεδιασμό και την παρακολούθηση της υλοποίησης της υλοποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της Υγείας, μέσω της πρωτοβουλίας «Υγεία εν Δράσει- Health in Action».

«Για την υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτεραιοτήτων υπεγράφη η συμφωνία συνεισφοράς μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος υποστηρίζει την εφαρμογή του προγράμματος «Health Reform Support Program». Το Υπουργείο Υγείας εξασφάλισε με το εν λόγω πρόγραμμα τόσο τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους αξιοποιώντας τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε., καθώς και την παροχή τεχνικής βοήθειας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με το Μάκη Βορίδη, οι βασικές προτεραιότητες της Αριστοτέλους για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 αφορούν:

– στην ανάπτυξη του δικτύου της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό είναι μία μεγάλη πρόκληση για όλους μας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

– στη διοικητική αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ, των νοσοκομείων και των λοιπών εποπτευόμενων φορέων

– -στην καθολική κάλυψη της υγείας του πληθυσμού και ασφαλώς, όχι μόνο σε νοσοκομειακό επίπεδο, αλλά συνολικά την φαρμακευτική τους κάλυψη και εκτός νοσοκομείου

– στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΣΥ.

«Η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων βασίζεται στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού. Ιδιαίτερα δε στο τομέα της υγείας, ο ανθρωποκεντρικός ρόλος της διοίκησης είναι κομβικός και καταλυτικός στην επίτευξη των μεταρρυθμιστικών στόχων και του οράματος του Υπουργείου για την εξασφάλιση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για την συνεχή βελτίωση της υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού», σημείωσε.

Κατά τον Υπουργό Υγείας, η διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος υγείας επιτυγχάνεται μέσω της βελτίωσης της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των μονάδων του Συστήματος. «Με γνώμονα αυτό, δομήθηκε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με στόχο να εφοδιάσει τα ανώτερα στελέχη της διοίκησης με τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις της σύγχρονης λειτουργίας των νοσοκομείων. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν καταξιωμένοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι Έλληνες και ξένοι καθηγητές στον τομέα της υγείας και του μάνατζμεντ, αλλά και εμπειρογνώμονες σε θέματα διοίκησης από τον ιδιωτικό τομέα».

«Θέλω όμως εδώ να επισημάνω ότι η βελτίωση των ικανοτήτων μας αφορά πρωτίστως εμάς τους ίδιους. Η αυτοαξιολόγηση και η ενεργητική προσπάθεια βελτίωσης των αδυναμιών μας πρέπει να είναι προσωπική μας δέσμευση για να γινόμαστε καλύτεροι στην τέχνη της διοίκησης», κατέληξε.

http://www.virus.com.gr/site/index.php?option=com_k2&view=item&id=3238:oi-vasikes-proteraiotites-tou-ypourgeiou-ygeias&Itemid=157&utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=Virus+Newsletter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *