Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού για άλλη μια φορά στο Στρασβούργο

unnamedΓια δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες, και μετά από πρόσκληση που έλαβε, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού συμμετείχε σε εκδήλωση του Συμβουλίου της Ευρώπης την Τρίτη 24 Ιουνίου στο Στρασβούργο (διαβάστε περισσότερα εδώ για την πρώτη φορά).

Η εκδήλωση συμπίπτει χρονικά με την έναρξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπως διαμορφώθηκε μετά τις Ευρωπαϊκές εκλογές και ως εκ τούτου, αποκτά ξεχωριστή σημασία. Ο εκπρόσωπος μας και εθελοντής γιατρός Γιώργος Βήχας μίλησε μπροστά σε διάφορους Ευρωπαίους αξιωματούχους και έθιξε τρεις θεματικές ενότητες.

 

Στη πρώτη θεματική ενότητα αναλύθηκε η σημερινή κατάσταση στον χώρο της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα με έμφαση στους ανασφάλιστους ασθενείς και υπογραμμίστηκαν οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με την παρουσίαση που είχαμε κάνει πριν από οκτώ μήνες. Η εικόνα που αποτυπώθηκε δεν ήταν θετική και η τραγική επιδείνωση σε όλα τα επίπεδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας έγινε παραπάνω από εμφανής.

 

Στη δεύτερη θεματική ενότητα παρουσιάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους οι ανεξάρτητοι και ενεργοί πολίτες μπορούν να αυτοοργανωθούν και να στηρίξουν τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, που πλήττονται από την ίδια την πολιτεία με τις απάνθρωπες πολιτικές που εφαρμόζει. Η εμπειρία και η δράση του ΜΚΙΕ τα τελευταία δυόμιση χρόνια χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα αυτοοργάνωσης ανεξάρτητων πολιτών.

 

Στην τρίτη και τελευταία θεματική ενότητα δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο τι πρέπει να γίνει σε ποινικό επίπεδο πλέον, για να αποδοθούν ευθύνες στους κυβερνώντες που έχουν εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές εξαιτίας των οποίων έχουν οδηγηθεί στην αναπηρία και στον θάνατο πολλοί ανασφάλιστοι ασθενείς. Επίσης εξηγήθηκε για ποιους λόγους οι πολιτικές αποκλεισμού των ανασφάλιστων ασθενών εντέλει επιβαρύνουν και τις εθνικές οικονομίες των κρατών – πέρα από την ανθρωπιστική διάσταση του αποκλεισμού τους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

Η ανταπόκριση του ακροατηρίου δεν ήταν η αναμενόμενη. Οι σκληρές αλήθειες που ακούστηκαν, φάνηκαν να ενόχλησαν πολλούς, ειδικά όταν ακούστηκαν οι λέξεις «δολοφονίες» σε σχέση με τους θανάτους ανασφάλιστων πολιτών λόγω των πολιτικών εξαθλίωσης. Κάποιοι στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν θέλουν να ακούνε για ευθύνες Ελλήνων αλλά και Ευρωπαίων πολιτικών που θα πρέπει να διερευνυθούν από την Ελληνική αλλά και Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη.

 

Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ό,τι τα μείζονα προβλήματα των Ευρωπαϊκών λαών δεν μπορούν να υποβαθμίζονται από ήπια ψηφίσματα ή άλλα επικοινωνιακά τρικ. Η βαρβαρότητα που βιώνουμε στην Ελλάδα θα γίνεται γνωστή σε κάθε δυνατή ευκαιρία και εμείς, μαζί με τα άλλα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε μέχρι την πλήρη ανατροπή αυτών των βάναυσων πολιτικών, από οπουδήποτε και αν προέρχονται.

 

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης

(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)

Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *