ΠΙΣ. Διάψευση για δημοσιεύματα σχετικά με τα διαγνωστικά πρωτόκολλα

βλασταρΟ πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, διέψευσε με ανακοίνωσή του δημοσιεύματα που αναφέρονται στην εφαρμογή διαγνωστικών πρωτοκόλλων.

Ο κ. Βλασταράκος μάλιστα διερωτάται αν πρόκειται για παραπληροφόρηση ή προσπάθεια συκοφάντησης. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Στον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, παραδόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων, οι οποίες μετά από αίτημα του Π.Ι.Σ., συντάχθηκαν από τις ιατρικές επιστημονικές εταιρείες και επαγγελματικές επιστημονικές ενώσεις.

Ο ρόλος αυτών είναι να αποτελέσουν υποδείξεις εφαρμογής (guidelines), έτσι ώστε να τοποθετηθούν κανόνες για την αναγραφή διαγνωστικών εξετάσεων για να αποφευχθεί η προκλητή ζήτηση διαγνωστικών εξετάσεων σε μια εποχή πολύ περιορισμένου προϋπολογισμού. Η συμφωνία με το Υπουργείο καθώς και με τις επαγγελματικές ενώσεις και τις ιατρικές εταιρίες που συνέδραμαν το έργο του ΠΙΣ, έθεσε προϋπόθεση ότι μετά από ένα ικανό χρονικό διάστημα από την δημοσίευση των οδηγιών αυτών, θα διορθώνονταν τα όποια τυχόν λάθη παρατηρούνταν, έτσι ώστε να βελτιστοποιηθεί τόσο η εφαρμογή τους όσο και οι οικονομίες κλίμακος που αυτά θα μπορούσαν να επιτύχουν.

Κατά τα λοιπά, διαψεύδω μετά βδελυγμίας την αποστολή επιστολής όπου δήθεν δηλώνω ότι ο ΠΙΣ δεν είναι αρμόδιος για την σύνταξη των διαγνωστικών πρωτοκόλλων και αναρωτιέμαι αν ο συντάκτης του κειμένου έπεσε θύμα παραπληροφόρησης ή αν η «έγκυρη» κατά τα άλλα πληροφορία του αποτελεί κοινή συκοφάντηση.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *