Παρατείνονται οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλη η ρύθμιση

εοπυυΤην τελευταία στιγμή δίνεται για άλλη μια φορά λύση από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στο θέμα των συμβάσεων των συμβασιούχων γιατρών οι οποίες λήγουν στο τέλος του μήνα.

Λίγο πριν λήξουν οι συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι, η διοίκηση προχωρά στην ανανέωση της συνεργασίας.

Ειδικότερα 10 ημέρες πριν τη λήξη τους, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ προτίθεται να ανανεώνει τις συμβάσεις με τους γιατρούς έως το τέλος του χρόνου.

Ωστόσο στην ανανέωση αναμένεται να υπάρξει μια διαφοροποίηση σε σχέση με το τι ισχύει σήμερα.

Μειώνονται οι δωρεάν εξετάσεις (πλαφόν) που θα μπορούν να κάνουν οι γιατροί στους ασφαλισμένους από 300 επισκέψεις που ισχύουν σήμερα σε 200.

Ήδη η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ενημέρωσε σχετικά τα μέλη της ώστε τον Ιούλιο οι γιατροί να προγραμματίσουν 200 επισκέψεις και όχι 300.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΈΝΙ-ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς: «Σας ενημερώνουμε ότι μετά από επικοινωνία του Προέδρου της ΈΝΙ – ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Ελευθερίου με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντό, ενημερωθήκαμε ότι ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εξασφαλίσει την ιατρική κάλυψη των ασφαλισμένων με ιατρικές υπηρεσίες προτίθεται να εισηγηθεί και να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για παράταση ΟΛΩΝ των υφιστάμενων συμβάσεων με πλαφόν 200 επισκέψεων μέχρι τέλους του έτους! Κατόπιν αυτού οι συνάδελφοι θα πρέπει να προγραμματίσουν μέχρι 200 επισκέψεις για τον Ιούλιο».

Πάντως ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστεί ώστε να επιτευχθεί μια κοινή λύση για τη σύναψη νέων συμβάσεων με διαφορετικούς όρους.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://iatropedia.gr/articles/read/6819

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *