ΠΙΣ. Δήλωση προέδρου σχετικά με την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Διαγνωστικών Κέντρων,

βλασταρακοςΑθήνα, 19 Ιουνίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Λυπούμεθα για την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Διαγνωστικών Κέντρων, η οποία εναντιώνεται στις εδώ και πολύ καιρό διατυπωθείσες θέσεις του ΠΙΣ για το πλαφόν ανά πάροχο και περιφέρεια, για τα διαγνωστικά εργαστήρια.

Δεν σκοπεύουμε να αντιπαρατεθούμε με κανέναν. Σεβαστές οι απόψεις εκάστου.

Ο ΠΙΣ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία και λόγω της αδυναμίας των κρατικών φορέων εξουσίας, να εφαρμοστούν και στη χώρα μας συνταγογραφικές οδηγίες οι οποίες θα αποτρέψουν φαινόμενα προκλητής ζήτησης, για να καταργηθεί το απαράδεκτο claw back και rebate.

Ο ΠΙΣ είναι γνωστό ότι εναντιώνεται γενικότερα σε κάθε μέτρο επιβολής πλαφόν, θεωρώντας το αναχρονιστικό και αυταρχικό. Όμως σε μία εποχή κατά την οποία απειλείται η επιβίωση χιλιάδων οικογενειών, πρέπει να γίνονται και προτάσεις με όφελος τόσο για το κοινωνικό σύνολο όσο και για την επιβίωση μικρών εργαστηρίων αλλά και μεγαλύτερων επιχειρήσεων.

Το πλαφόν βεβαίως διαχειρίζεται έναν μίζερο προϋπολογισμό, δεν επιτρέπει ανάπτυξη, αλλά, από την άλλη πλευρά η βιωσιμότητα όλων, μικρών και μεγάλων, είναι ισότιμη.

Τέλος, η Ανακοίνωση αδικεί την γενικότερη τοποθέτηση του ΠΙΣ στην 4ωρη συνάντηση με το Υπουργείο για την αναπλήρωση του πρώτου 5μήνου του προϋπολογισμού με 50εκ τα οποία είχε υποσχεθεί η προηγούμενη ηγεσία, καθώς και για την αύξηση του προϋπολογισμού για την περαιτέρω δυνατότητα λειτουργίας όλων.

Καλούμε όλους τους ενδιαφερομένους, να σταματήσουν την αντιδικία γιατί αυτό εξυπηρετεί μηχανισμούς εξουσίας, για την επιβολή από αυτούς των αυταρχικών μέτρων. Ας μην πλειοδοτούν κάποιοι σε δημοκρατικότητα, ευαισθησίες και λογικές προτάσεις όταν την εποχή της μιζέριας επιβάλλει ψυχραιμία, λογική και ανθρώπινη αντιμετώπιση.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *