Άρχισε ο πόλεμος γιατρών-ΕΟΠΥΥ! Τα ραντεβού ρεκόρ και η αντεπίθεση

eopyyΣτον ΕΟΠΥΥ τελικά όλοι είμαστε …μια ωραία ατμόσφαιρα. Διοίκηση, γιατροί και συνεργαζόμενοι. Ο ένας καταγγέλλει τον άλλο και στη μέση οι ασθενείς. Διαβάστε για τον πόλεμο που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες.

Πόλεμος μεταξύ γιατρών και διοίκησης ΕΟΠΥΥ έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα και όλα δείχνουν ότι και πάλι θα την πληρώσουν οι ασφαλισμένοι.

Από τη μία η διοίκηση του Οργανισμού αποστέλλει επιστολές σε διάφορους γιατρούς ζητώντας τους λεπτομέρειες για το πώς εξετάζουν τους ασθενείς, πόση ώρα αλλά και πως χορηγούν συνταγές φαρμάκων και πιστοποιητικά για διαγνωστικές εξετάσεις.

Οι γιατροί αντιδρούν ζητώντας μάλιστα την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού. Εκείνος περνά στην αντεπίθεση ανακοινώνοντας πως έπιασε στα …πράσα 128 γιατρούς συμβεβλημένους (από σύνολο 5500) να παρουσιάζουν πλασματικά ότι έκλεισαν από τις πρώτες μέρες του μήνα το πλαφόν των δωρεάν εξετάσεων σε ασθενείς.

Κόντρα προφανώς όχι τυχαία καθώς στο τέλος του μήνα λήγουν οι συμβάσεις περίπου 4000 συμβεβλημένων ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και οι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς γιατρούς.

Οι επιστολές πάντως άναψαν φωτιά στους κόλπους των γιατρών οι οποίοι μάλιστα σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν και στον νέο υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη σε συνάντηση που θα έχουν μαζί του.

Ο Οργανισμός που χρωστά χρήματα στους ιδιώτες γιατρούς ακόμη από το 2011, απέστειλε επιστολές σε συμβεβλημένους γιατρούς ζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα όπως γιατί έκλεισαν το πλαφόν στα φάρμακα τις πρώτες ημέρες, γιατί έδωσαν παραπεμπτικά για εξετάσεις αλλά μεταξύ άλλων πόση ώρα χρειάζονται για να εξετάσουν έναν ασθενή.

Πάντως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε μια προσπάθεια όπως φαίνεται να αποπροσανατολίσει το κλίμα γνωστοποίησε τις παρατυπίες 128 γιατρών οι οποίοι έσπασαν ρεκόρ επισκέψεων από ασθενείς μέσα σε λίγα 24ωρα. Κατά τον Οργανισμό οι γιατροί δήλωναν ότι έκλειναν τις δωρεάν επισκέψεις ακόμη και από τη πρώτη μέρα του μήνα.

Συγκεκριμένα κάποιοι εκ των 128 γιατρών φέρονται να βλέπουν ασθενείς ακόμη και Κυριακή.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός ανακοίνωσε ότι από τον εκτεταμένο έλεγχο του ΕΟΠΥΥ προέκυψε ότι 128 συμβεβλημένοι ιατροί μέσα στις 4 πρώτες ημέρες του Ιουνίου είχαν από 250 ως 300 επισκέψεις .

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ελέγχου, προκύπτει ότι 16 συμβεβλημένοι ιατροί καταχώρησαν επισκέψεις την 1η ημέρα του Ιουνίου, η οποία ήταν Κυριακή και μάλιστα ένας συμβεβλημένος ιατρός πραγματοποίησε, μέσα σε αυτήν την ημέρα 170 επισκέψεις !

Να σημειωθεί ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν 300 επισκέψεις το μήνα (μέχρι τις 30 Ιουνίου) και το αντίτιμο αυτών των επισκέψεων καταβάλλεται από τον Οργανισμό.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://iatropedia.gr/articles/read/6799

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *