Συνέντευξη της Υφυπουργού Υγείας, κ. Κατερίνας Παπακώστα.

papakostaΗ Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του ‘’ΒΗΜΑ FM’’ και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

Η Υφυπουργός Υγείας, αρχικώς συνεχάρη τους δημοσιογράφους για το 6ο Bazaar βιβλίου που διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός, με φιλανθρωπικό σκοπό, στο Μέγαρο Μουσικής, το οποίο και επισκέφθηκε χθες, με την οικογένειά της. Όπως σημείωσε, οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από στήριξη και οι καλές συνέργειες όλων των φορέων είναι απαραίτητες.

Ειδικότερα, για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, η Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε:

Για τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Υγείας:

Τις έχουμε συζητήσει με τον Πρωθυπουργό, μένει απλώς η τυπική, ωστόσο ουσιαστική, δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.

Για το ενδεχόμενο εκλογών:

Ο τόπος χρειάζεται ηρεμία, κυβερνητική σταθερότητα και ομαλότητα, προκειμένου οι πολίτες να καταλάβουν στην καθημερινότητά τους, την αλλαγή.

 

Για τις πολιτικές του Υπουργείου, σχετικά με το κάπνισμα:

 

Σε λίγο διάστημα θα είναι έτοιμο ένα πλαίσιο δράσεων για τις ουσίες, το αλκοόλ, το κάπνισμα, ξεκινώντας από το υπέρτατο αγαθό που είναι η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών μας. Στόχος μας είναι η ανθρώπινη προσέγγιση των προβλημάτων, αλλά και το κατά πόσο, τελικώς, βελτιώνεται η καθημερινότητα του πολίτη και η ποιότητα της ζωής μας.

 

Σχετικά με τον νέο κυβερνητικό σχηματισμό:

 

Αρχικώς, να αποκαταστήσω ότι λαϊκή δεξιά δε συνεπάγεται και λαϊκισμό. Η πολιτική ηγεσία, με εντολή του Πρωθυπουργού άλλαξε το κυβερνητικό σχήμα, προκειμένου να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο. Όπου έχει γίνει σοβαρή δουλειά, ασφαλώς και θα συνεχιστεί. Είμαι σίγουρη ότι μέσα από σωστή συνεννόηση και εξαντλητικό διάλογο θα βρεθούν οι λύσεις, ακόμα και σε ζητήματα που φαίνονται ως ‘’αγεφύρωτα’’.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *