Σαφές μήνυμα

ARKADIA18-150x15017Το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφές: Οι πολίτες εξέφρασαν το θυμό τους για τα σκληρά οικονομικά μέτρα και τον αντίκτυπο της κρίσης στη ζωή τους. Έδειξαν τη δυσφορία τους, γιατί τα ιστορικά κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα δεν λένε να αλλάξουν νοοτροπία και να αρχίσουν να διοικούν με αξιοκρατία και τεχνική επάρκεια. Όπου εφάρμοσαν κάποια μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση γρήγορα τα πήραν πίσω. Τρανό παράδειγμα ο ΓΓ Εσόδων κ. Θεοχάρης, με εξασφαλισμένη δια νόμου πενταετή θητεία, πλήρωσε το «λάθος» του να θεωρεί ότι τοποθετήθηκε σ’ αυτή τη θέση για να εφαρμόζει τους νόμους ανεξαρτήτως της βούλησης της εκάστοτε κυβέρνησης. Τον παραίτησαν, αυθωρεί και παραχρήμα, διάφοροι κρατικοδίαιτοι παραγοντίσκοι, αφού η καταπολέμηση της μάστιγας της φοροδιαφυγής ήταν αμείλικτη και επικίνδυνη για την πολιτική επιβίωση κάποιων κομματικών οργανισμών, που εξαρτούν την τύχη τους και το μέλλον τους από το διαρκές ρουσφέτι.

Στο πρόσωπό του βρήκαν το εξιλαστήριο θύμα, που θεωρούν ότι μπορεί να πληρώσει για λογαριασμό τους το πολιτικό κόστος της υψηλής υπερφορολόγησης. Μόνο που ο κάθε γραμματέας δεν νομοθετεί, απλώς υποχρεούται να εφαρμόζει τους νόμους, χωρίς να σκέπτεται κάθε φορά το πολιτικό κόστος.

 

Οι πολίτες περιμένουν από την νέα κυβέρνηση να δουν πως θα λειτουργήσει στο εξής για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, για το κατά πόσον το «παλιό» πολιτικό σύστημα θα μπορέσει να ανανεωθεί και να αποβάλλει τις παλιές συνήθειες από πάνω του. Η κρίσιμη μάζα θέλει σταθερότητα, περιμένοντας ταυτόχρονα και ριζική ανανέωση.

 

Καρατομήσεις τύπου Θεοχάρη στέλνουν μηνύματα στασιμότητας και μούχλας καθώς κυβέρνηση και κόμματα εξακολουθούν να θεωρούν την κρατική μηχανή μαγαζάκι τους και τα στελέχη της υποτακτικούς της. Όποιος δεν συμμορφώνεται προς τα υποδείξεις δεν μπορεί να επιβιώσει.

 

Όμως έτσι δεν γίνεται αλλαγή. Και η πολιτική ζωή ακολουθεί την πεπατημένη με τις υποθήκες του φαύλου παρελθόντος να επιβιώνουν και να μας οδηγούν στο … μέλλον.

 

 

 

 

 

 

 

«Στάχτη στα Μάτια»

 

Η Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας θα παρουσιάσει την κωμωδία του Ευγένιου Λαμπίς «Στάχτη στα Μάτια», από την Παρασκευή 13 Ιουνίου έως την Τετάρτη 25 Ιουνίου, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

 

Στο έργο αυτό ο Λαμπίς καταπιάνεται με την ταξική δυσφορία και την προσπάθεια για κοινωνική ανέλιξη. Ο αποτυχημένος γιατρός Μαλεγκάρ και η γυναίκα του είναι απολύτως ικανοποιημένοι από το αδιατάρακτο τίποτα της ύπαρξής τους, μέχρι που φτάνει στα αυτιά τους ότι η κόρη τους απολαμβάνει την ερωτική συντροφιά ενός νέου «του καλού κόσμου». Παρόλο που χαίρονται για το γεγονός αυτό, συγχρόνως ανησυχούν ότι δεν θα αρέσουν στους υποψήφιους συμπέθερους, στους οποίους αποφασίζουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια σε ό,τι αφορά την οικονομική τους κατάσταση, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο γάμος των παιδιών τους. Η ίδια ακριβώς ιστορία εκτυλίσσεται και στην πλευρά των Ρατινουά, της οικογένειας του γαμπρού. Το αποτέλεσμα είναι μια ξεκαρδιστική σύγκρουση, κατά την οποία όλα αποκαλύπτονται, όλα διαλύονται και όλα ξαναφτιάχνονται με την έλευση του… «από μηχανής» θείου που ενώνει τους δύο εραστές.

 

Εισιτήρια της παράστασης προπωλούνται καθημερινά 7-9 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

 

Υφυπουργός ο Κωνσταντινόπουλος

 

Τα καθήκοντα του υφυπουργού Ανάπτυξης ανέλαβε στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Αρμοδιότητά του θα είναι η διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ, το οποίο εγκρίθηκε προ ημερών από την Κομισιόν και ανέρχεται στα 26 δις. ευρώ. Καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του.

 

Βυζαντινή μουσική

 

Το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας. Οι 30 μαθητές της Σχολής εξετάσθηκαν από τετραμελή επιτροπή, την οποία αποτελούσαν ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος, ο διευθυντής της Σχολής κ. Γεωργαράς, ο κ. Αλέξανδρος Γεωργουλής και ο κ. Γεώργιος Φουντάς, καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Ο μητροπολίτης επαίνεσε τους μαθητές της Σχολής για την διάθεσή τους να μάθουν την πατρώα μουσική και τους συνέστησε να μην αρκεστούν στον αρχικό ενθουσιασμό για την μουσική, αλλά να συνεχίσουν τον ίδιο αγώνα με επιμονή και υπομονή. Επιπλέον, συνεχάρη τον κ. Βασίλειο Γεωργαρά για την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και την αφιλοκερδή του προσπάθεια για τη διάδοση της ελληνικής μουσικής.

 

«Ωραία»… διαμαρτυρία

 

Την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 τα Σωματεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης έθεσαν εκτός λειτουργίας

 

την φόρτωση της 4ης Μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης – Β από τις 7 έως και τις 10 σήμερα το πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη επάνδρωση με το απαιτούμενο προσωπικό, η οποία προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. Τα σωματεία αυτά διεκδικούν την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού σ’ όλα τα πόστα του Τομέα Λειτουργίας και της Συντήρησης με μόνιμο τεχνικό προσωπικό ή με την μετακίνηση πιθανού πλεονάζοντος προσωπικού από άλλες Υπηρεσιακές Μονάδες.

 

Παράλιο Αστρος

 

Γέμισε από μόνιμους αλλά και ξένους παραθεριστές το Παράλιο Αστρος, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Οικογενειάρχες και μη, γνωστοί τηλεοπτικοί αστέρες (Αλέξης Κωστάλας κλπ) και άγνωστοι, απλοί πολίτες, που αγαπούν την ησυχία και την ομορφιά της γραφικής κωμόπολης, το επέλεξαν για αναψυχή και ξεκούραση. Τα έργα στο λιμάνι προχωρούν ικανοποιητικά και ελπίζεται ως το τέλος του φθινοπώρου να έχουν τελειώσει. Οπότε αναμένεται και η απογείωσή του ως τουριστικός προορισμός, υψηλών προδιαγραφών.

 

Ο νέος τσάρος

 

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, είναι Αρκάς την καταγωγή, καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πειραιά, και έως το 2004 ήταν οικονομικός σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, στη συνέχεια οικονομικός σύμβουλος του ομίλου Eurobank, και κατόπιν του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ως επικεφαλής του οικονομικού του γραφείου. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στα Πούλιθρα Αρκαδίας, όπου επιστρέφει πλέον τακτικά για να φτιάξει το πατρικό του, αλλά και τα γενεαλογικά δένδρα οικογενειών που μετοίκησαν στα Ορλοφικά από την Άνω Μέλπεια Μεσσηνίας. Γυμνάσιο πήγε με υποτροφία στο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης. Στο Χάρβαρντ –αν και φεύγει με υποτροφία– αναγκάζεται για να καλύψει τα έξοδά του (τα πρώτα Χριστούγεννα περνούν μόνο με 12 δολάρια) να εργαστεί στο πανεπιστήμιο, αρχικά στην κουζίνα και αργότερα στην ομάδα ασφαλείας δύο νύχτες την εβδομάδα. Μετά εξασφαλίζει και πάλι υποτροφία για το διδακτορικό του στο Μπέρκλεϊ. Σήμερα γνωρίζει τους φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με το ονοματεπώνυμό τους, ενώ στις παραδόσεις περιμένει να κατανοήσουν όλοι τα λεγόμενά του για να προχωρήσει σε επόμενη ενότητα. Πηγή: report24.gr

 

Χαμογελάτε

 

Κάθε φορά στο σουπερ-μάρκετ γίνομαι μάρτυρας θαύματος. ΑΝΑΠΗΡΟΣ παρκάρει στην ειδική θέση του παρκινγκ, βγαίνει έξω και περπατάει κανονικά!

 

Γιαν. Παπαμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *