Ολοένα και πιο συχνά “πειραματίζονται” σεξουαλικά οι γυναίκες

γυναικεςΠολύ πιο “περιπετειώδεις” είναι όσον αφορά την σεξουαλικότητά τους οι γυναίκες σήμερα σε σύγκριση με το πώς αντιμετώπιζαν το σεξ και τον έρωτα πριν από 20 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Lancet.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι, ενώ ο αριθμός των ανδρών που ανέφεραν ότι είχαν κάποιου είδους σεξουαλική εμπειρία ή φαντασίωση με άτομα του ίδιου φύλου έμεινε σχεδόν απαράλλαχτο (από 3,6% στην πρώτη έρευνα του 2001 σε 4,8% στην τελευταία έρευνα), για τις γυναίκες, το ποσοστό έχει τετραπλασιαστεί: Η πρώτη έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό των γυναικών που ανέφεραν ότι έχουν “πειραματιστεί” με άλλες γυναίκες ήταν 1,8%, τώρα το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 7,9%.

Η έρευνα εξέτασε τις περιπτώσεις συνολικά 15.162 Βρετανών ανδρών και γυναικών ηλικίας 16-74 ετών. Η ερωτική επαφή με άτομο του ίδιου φύλου ορίστηκε από τους ερευνητές ως πράξη που κυμαίνεται από ένα αισθησιακό άγγιγμα ή ένα φιλί, μέχρι και τη σεξουαλική επαφή.

Η έρευνα κατέδειξε επίσης την αλλαγή της στάσης ως προς τον ερωτισμό μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου σε άτομα ηλικίας 16-44 ετών κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών. Ενώ στο παρελθόν, λιγότεροι από ένας στους τέσσερις άνδρες θεωρούσαν σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ως κάτι που “δεν είναι καθόλου λάθος” (22% για σχέσεις μεταξύ ανδρών και 24% για σχέσεις μεταξύ γυναικών), το ποσοστό είναι τώρα περίπου το ήμισυ (48% και 52% αντίστοιχα).

 

Στις γυναίκες, η αύξηση ήταν ακόμη μεγαλύτερη, από λιγότερο από μία στις τρεις γυναίκες το 1990-91 (28% για σχέσεις μεταξύ ανδρών και 28% για σχέσεις μεταξύ γυναικών) σε δύο στις τρεις γυναίκες σήμερα (66% και 66%, αντίστοιχα).

 

Αυτά τα ποσοστά υπογραμμίζουν την σεξουαλική απελευθέρωση αντρών και γυναικών τις τελευταίες δύο δεκαετίες, απόρροια της καλύτερης ενημέρωσης και της παγκοσμιοποίησης ιδεών και συνηθειών σχετικά με το σεξ.

 

Η έρευνα έγινε από τον οργανισμό Εθνικών Δημοσκοπήσεων για τις Σεξουαλικές Συμπεριφορές και Τρόπο Ζωής (National Surveys of Sexual Attitudes and Lifestyles – Natsal).

 

Πηγή: http://www.onmed.gr/sexoualikothta/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *