Εκκρεμότητες τακτοποιεί ο Άδωνις

αδωνις Βομβαρδισμός αποφάσεων της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας καταγράφεται τις τελευταίες ώρες. Αποφάσεις που τακτοποιούν εκκρεμότητες και ενεργοποιούν διαδικασίες, ακόμη και προσλήψεων, με τον ανασχηματισμό να βρίσκεται στα σκαριά.

Από τη μια η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου πριν από μερικές ημέρες, με το οποίο θεσμοθετούνται πολλαπλά ζητήματα, που είχαν μείνει ανοικτά και από την άλλη, μια σειρά αποφάσεων, που ρυθμίζουν ζητήματα που βρίσκονταν «στον πάγο», όλες σε μια ημέρα και μάλιστα, σήμερα, Παρασκευή.

Με τα σενάρια να φέρνουν το ανασχηματισμό μέσα στις επόμενες ημέρες και ο Άδωνις Γεωργιάδης να αποτελεί έναν εκ των «γρίφων» του νέου κυβερνητικού σχήματος, το πλήθος και το είδος των αποφάσεων προκαλούν ερωτηματικά.

Μετά την κινητικότητα των οδηγών των νοσοκομείων και την ένταξη τους στο ΕΚΑΒ, ο Αντώνης Μπέζας ενέταξε και τα οχήματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Μπορεί τυπικά, αλλά και προσωρινά, ιδιοκτήτες τους να παραμένουν τα νοσοκομεία, αλλά με αυτή την εγκύκλιο επί της ουσίας κλείνει το συγκεκριμένο κεφάλαιο.

Την ίδια ώρα, με απόφαση του ο Υπουργός Υγείας τακτοποίησε και το θέμα των ορίων συνταγογράφησης των γιατρών για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, το οποίο εκκρεμούσε από το Μάιο. Μάλιστα, μετά τις αντιδράσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για την ένταξη, στη συνταγή όλων των διαθέσιμων σκευασμάτων της ίδιας δραστικής ουσίας, που σήμαινε «σεντόνια» εκτυπώσεων, απεσύρθη η εφαρμογή από το σύστημα της ΗΔΙΚΑ. Πλέον, η ευθύνη για την ενημέρωση των ασφαλισμένων βαρύνει τους φαρμακοποιούς.

Κυρίως, όμως, είναι η Υπουργική Απόφαση με την οποία ενεργοποιείται η συμφωνία της Αριστοτέλους με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την πρόσληψη 1983 ατόμων σε μια σειρά τομέων αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, που τράβηξε την προσοχή. Συγκεκριμένα, προσλήψεις αναμένεται να γίνουν σε ΕΚΑΒ, ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και άλλες.

Σε συνδυασμό με την ανακοίνωση των κινήτρων για την προσέλκυση επικουρικών γιατρών σε απομακρυσμένες και προβληματικές περιοχές, πολλοί αναζήτησαν το μήνυμα που κρύβεται «πίσω από τις γραμμές».

Ο ανασχηματισμός, μάλλον, θα δώσει τις απαντήσεις.

 http://www.virus.com.gr/site/index.php/health/health-and-pharma-news-reports/item/3027-ekkremotites-taktopoiei-o-adonis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *