ΕΟΠΥΥ: Προσχηματικά τα αιτήματα των Ιδιωτικών Κλινικών

a0e8823e226e7d56487c4040d3ba472c_LΤην άμεση διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ θα επιφέρει η επίσχεση παροχής υπηρεσιών από οποιαδήποτε ιδιωτική κλινική, προειδοποιεί ο Οργανισμός, ξεκαθαρίζοντας πως δεν μπορούν να γίνουν δεκτά τα αιτήματα του κλάδου.

Προσχηματικά χαρακτηρίζει τα 7 αιτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) ο ΕΟΠΥΥ, καθώς εκτιμάει ότι και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του κλάδου κατανοούν ότι είναι προφανές πως δεν μπορούν να γίνουν δεκτά.

Συνεπώς, η απόφαση να προχωρήσουν σε δήλωση επίσχεσης εργασίας προς τον Οργανισμό, συνιστά μονομερή παράλειψη παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα, αυτή η άρνηση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους αποτελεί με τη σειρά της παραβίαση ουσιωδών όρων της σύμβασης και θα επιφέρει την άμεση διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

 

Η απόφαση τους αυτή πλήττει πρωτίστως και κυρίως τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα υποστούν επιβάρυνση και ταλαιπωρία για ακόμη μία φορά», σημειώνει ο οργανισμός.

 

Τα αιτήματα της ΠΕΙΚ

1. Δεν αποδέχονται τα σημειώματα του Rebate και Claw back που στάλθηκαν για το 2013 συνολικής περικοπής 45% και αποφάσισαν την προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια.

 

2. Ζητούν την ΑΜΕΣΗ εξόφληση των 4 τελευταίων μηνών του 2013 και των υπολoιπόμενων 10% του 2012 και 2013 που σκόπιμα παρακρατεί ο ΕΟΠΥΥ για συμψηφισμό με τα αντιδημοκρατικά, ληστρικά και καταστροφικά για τον κλάδο μέτρα των Rebate και Claw Back.

 

3. Ζητούν από το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στα επίπεδα των υποβολών του 2013 και τον μη υπολογισμό ως δαπάνης του ΦΠΑ και των κρατήσεων υπέρ τρίτων που αποτελούν εσωτερική διακίνηση χρημάτων μεταξύ κωδικών της Γενικής Κυβέρνησης.

 

4. Δεν αποδέχονται ΚΑΜΜΙΑ περικοπή για τις δεδουλευμένες υπηρεσίες τους που προσέφεραν και προσφέρουν κατά το Α’ Εξάμηνο του 2014.

 

5. Ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με την ΠΕΙΚ και όχι ατομικών ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και οι ίδιοι όροι για όλες τις κλινικές, μετά από διαπραγμάτευση με την Ένωση που εκπροσωπεί 131 κλινικές και όχι εν κρυπτώ με συγκεκριμένες Κλινικές του Δήμου Αμαρουσίου και Νέου Φαλήρου….

 

6. Καλούν τον ΕΟΠΥΥ να ΜΕΙΩΣΕΙ τις τιμές των ΚΕΝ και των ΝΟΣΗΛΙΩΝ στα επίπεδα των οικονομικών του δυνατοτήτων δίνοντας την δυνατότητα στους ασθενείς να καλύψουν την υπολoιπόμενη διαφορά κόστους και ένα εύλογο κέρδος.

 

7. Καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να συστρατευτούν στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού για ανάπτυξη, επενδύσεις και μείωση της ανεργίας λαμβάνοντας μέτρα αναπτυξιακά και όχι μέτρα που οδηγούν σε μείωση αλλά και διακοπή εργασιών δεκάδες επιχειρήσεις του κλάδου.

http://www.virus.com.gr/site/index.php/health-and-pharma-news/health-and-pharma-eopyy/item/3004-eopyy-prosximatika-ta-aitimata-ton-idiotikon-klinikon

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *