Μεγαλόπολη. Αγροτικό σε ρόλο ΕΚΑΒ. Προτεινόμενες λύσεις για τα προβλήματα του Κ.Υ. Μεγαλόπολης

kentro-ygeiasΣτις 27 Μαΐου έγινε ένα δυσάρεστο περιστατικό στην Μεγαλόπολη με έναν συμπολίτη μας να χάνει την ζωή του και ο άδικος χαμός του να ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης για τα προβλήματα που αφορούν τις παροχές και τις υπηρεσίες υγείας στην περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα περίπου στις 19.00 το απόγευμα εκείνης της μέρας, ο συμπολίτης μας και πολύ αγαπητός σε όλους Γ.Θ. έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και χρειάστηκε επειγόντως ιατρική φροντίδα. Επιτόπου πήγαν αμέσως 2 ιατροί της πόλης μας, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας και ο Dr. Σταύρος Τσίχλης και προσπαθούσαν να ανατάξουν τον ασθενή.

Ταυτόχρονα με την κλήση στους  ιατρούς έγινε κλήση και στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης για να σταλεί ασθενοφόρο.

Ο ασθενής κάποια στιγμή παρουσίασε σφυγμό αλλά έκανε εμετό με συνέπεια να γίνει εισρόφιση. Το ασθενοφόρο αργούσε να έρθει γιατί στην απογευματινή βάρδια δεν υπήρχε οδηγός και τελικά αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τον ασθενή στο Κέντρο Υγείας , στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου στην οποία ανέβηκε μαζί και ο Dr. Σταύρος Τσίχλης και από πίσω ακολουθούσε ο κ Μπούρας.

Στο Κέντρο Υγείας συνεχίστηκαν οι προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς για 1 ώρα και 15 λεπτά, χωρίς όμως αποτέλεσμα και δυστυχώς ο συμπολίτης μας έχασε την μάχη με την ζωή.

Όλοι μας αναρωτιόμαστε γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο με συνέπεια να μην γίνει σωστή μεταφορά του ασθενή και λόγω της κακής θέσης που είχε να κάνει εμετό και να πάθει εισρόφιση. Αναρωτιόμαστε αν είχε γίνει σωστή μεταφορά μήπως είχε περισσότερες ελπίδες να ζήσει?

Σε ποια αστική περιοχή της Ελλάδας με τόσο μεγάλο εργατικό δυναμικό  ( ΔΕΗ ) δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο? Και αναγκαστικά γίνονται μεταφορές ασθενών με δύσκολα και βαριά περιστατικά , μαζί με τους γιατρούς πάνω σε καρότσες αγροτικών ?

Όπως έχουμε γράψει εδώ στο Καφενείο της Μεγαλόπολης , στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης υπάρχουν αυτή την στιγμή 2 μόνο οδηγοί, ο Κώστας Λαμπαδαρίδης και ο Βασίλης Δημητρόπουλος. Οι 2 οδηγοί αυτοί ακόμα και εκτός του ωραρίου τους όποτε κληθούν είναι πρόθυμοι και τρέχουν αμέσως. Μέχρι όμως να φύγουν από το σημείο που βρίσκονται , να πάνε στο  Κέντρο Υγείας, να παραλάβουν το ασθενοφόρο και να μεταβούν στον ασθενή, χρειάζονται εντός της αστικής περιοχής  Μεγαλόπολης το λιγότερο 30 λεπτά.

Γιατί οι άλλοι 2 οδηγοί είναι αποσπασμένοι στο Γ.Ν. Τρίπολης?

Στο σημείο αυτό θα σας αναφέρω ακόμα 2 περιστατικά και μερικά ερωτήματα.

Την Κυριακή 25 Μαΐου χρειάστηκε μεταφορά ασθενούς από το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης στην Τρίπολη. Το ασθενοφόρο σύμφωνα με μάρτυρες δεν είχε καύσιμα και αναγκάστηκαν να  γίνει ένας μικρός έρανος ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί ο ασθενής στο Γ.Ν. Τρίπολης.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί συνέβη αυτό?

Σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας με εντολή του Υπ. Υγείας οι πολίτες πληρώνουν 5 ευρώ  για κλινικές εξετάσεις και συνταγογραφία, εκτός των χρονών νοσημάτων. ( Η υπέρταση δεν είναι χρόνιο νόσημα.)

Στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης οι πολίτες δεν πληρώνουν τίποτα με συνέπεια να μην υπάρχουν έσοδα και να φαίνεται ότι έχει μόνο πολλά έξοδα , επίσης να φαίνεται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο ότι εδώ στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης δεν έχουν εργασία, δεν έχουν περιστατικά. Πιστεύουμε ότι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την απόσπαση των 2 οδηγών στην Τρίπολη. Δεν γνωρίζουμε γιατί συμβαίνει αυτό και θα περιμένουμε να ελέγξει το θέμα και να μας απαντήσει ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Την Παρασκευή  30 Μαΐου χρειάστηκε πάλι ασθενοφόρο να μεταφερθεί  η ασθενής Α.Π. στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο  Τρίπολης. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας ακούστηκε η φωνή νοσηλεύτριας να λέει στον Ιατρό να πάρουν τηλέφωνο το ΕΚΑΒ !!

Η ΔΕΗ διαθέτει πάντα ασθενοφόρα με οδηγό , με μοναδική προϋπόθεση να υπάρχει συνοδός Ιατρός διότι οι οδηγοί της επιχείρησης δεν έχουν βγάλει την σχολή ΕΚΑΒ. Μαθαίνουμε ότι τώρα τελευταία στο Κέντρο Υγείας ¨έχουν εξαφανιστεί¨ τα χαρτιά με τα τηλέφωνα των ασθενοφόρων της ΔΕΗ. Τελικά σε επικοινωνία που είχε ο Ιατρός με τον Διευθυντή της 4ης Μονάδας κ. Λαμπρόπουλο Λάμπρο , το ασθενοφόρο προσήλθε για την παραλαβή του ασθενούς σε 7 μόλις λεπτά!

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης επικοινώνησε με τον  Dr. Σταύρο Τσίχλη και τον ρώτησε την γνώμη του για όλα τα παραπάνω. Του ζητήσαμε να μας πει με ποιο τρόπο μπορεί να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει με την απουσία των οδηγών.

Ο Dr. Σταύρος Τσίχλης μας ανέφερε  τις εξής προτάσεις:

Για να οδηγήσει κάποιος ασθενοφόρο πρέπει απαραίτητα να έχει περάσει την σχολή του ΕΚΑΒ. Για να γίνουν προσλήψεις οδηγών άμεσα είναι αρκετά δύσκολο.

Οπότε…

1). Κάποιοι οδηγοί του Δήμου Μεγαλόπολης να παρακολουθήσουν την σχολή του ΕΚΑΒ,  ώστε να βρίσκεται πάντα όλο το 24ώρο ένας οδηγός σε επιφυλακή.

2). Οι οδηγοί της ΔΕΗ οι οποίοι επιθυμούν , μπορούν με την συνδρομή των  Διευθύνσεων τους να παρακολουθήσουν και αυτοί την σχολή του ΕΚΑΒ , διότι εργάζονται και οι ίδιοι σε μια επιχείρηση με μεγάλο εργατικό δυναμικό και η εκπαίδευση τους αυτή θα είναι χρήσιμη στην υπηρεσία τους αλλά και στο κοινωνικό σύνολο της ευρύτερης περιοχής.

Σαν Καφενείο της Μεγαλόπολης πιστεύουμε ότι πρέπει άμεσα να έρθει στην Μεγαλόπολη ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και  να εξετάσει ο ίδιος όλα όσα οι πολίτες αναφέρουν και καταγγέλλουν.

Θα πρέπει επιτέλους να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης να απολαμβάνουν τις παροχές Υγείας που χρειάζονται.

Δείτε την πρώτη ανάρτηση του Καφενείου της Μεγαλόπολης στις 11 Απριλίου για το θέμα της έλλειψης οδηγών  ΕΔΩ

Δείτε σχετικό άρθρο από το ArcadiaPortal  ΕΔΩ

Πηγή:kafeneio-megalopolis.gr

http://www.arcadiaportal.gr/news/proteinomenes-luseis-gia-ta-problimata-tou-kentrou-ugeias-megalopolis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *