Χανιά: Έκκληση των γιατρών, μετά τους 3 θανάτους από λεπτοσπείρωση

pontikiΈκκληση για τη σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής, λόγω της αύξησης των περιστατικών λεπτοσπείρωσης από τα ποντίκια, κάνουν οι γιατροί των Χανίων μετά και την απώλεια του 20χρονου αθλητή.

Το τρίτο θανατηφόρο περιστατικό από λεπτοσπείρωση μέσα σε δύο χρόνια στα Χανιά, ο θάνατος του 20χρονου Μιχάλη Φουντουλάκη, προβληματίζει τους γιατρούς του Νοσοκομείου Χανίων οι οποίοι κάνουν έκκληση για τήρηση των συνθηκών υγιεινής, σύμφωνα με τα haniotika-nea.gr

«Είναι το τρίτο θανατηφόρο περιστατικό που έχουμε στα Χανιά μέσα σε δύο χρόνια και έχουμε αντιμετωπίσει δεκάδες άλλα. Κάτι πρέπει να γίνει με τα ποντίκια στα Χανιά. Βλέπουμε πεταμένα σκουπίδια σε διάφορα σημεία που αποτελούν εστίες μόλυνσης, ενώ απαιτούνται καλύτερες συνθήκες υγιεινής για τα σπίτια, ειδικά στις ημιαστικές περιοχές των Χανίων», ανέφερε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Γιώργος Αρχοντάκης.

Εκτός από τα τρία θανατηφόρα κρούσματα λεπτοσπείρωσης την τελευταία διετία, το Νοσοκομείο αντιμετώπισε και δεκάδες άλλα περιστατικά λεπτοσπείρωσης, όπως περιγράφει ο κ. Γ. Αρχοντάκης:

• Είχαμε περιστατικό με έναν συμπολίτη μας που ήπιε νερό από το λάστιχο και μολύνθηκε. Ευτυχώς τον προλάβαμε, χρειάσθηκε να νοσηλευτεί με λεπτοσπείρωση για 30 ημέρες και πραγματικά καταβάλλαμε μεγάλες προσπάθειες ώστε να μην φύγει από τη ζωή.

• Επίσης, είχαμε ένα περιστατικό σε εργοτάξιο όπου υπήρχε μια τοστιέρα και κάθε πρωί ψήνονταν τοστ. Όμως κάθε βράδυ την επισκέπτονταν τα ποντίκια και έτρωγαν το τυρί που ήταν κολλημένο στην τοστιέρα. Έτσι μεταδόθηκε η ασθένεια σε έναν εργαζόμενο ο οποίος νοσηλεύτηκε σε βαριά κατάσταση.

• Ένα τρίτο περιστατικό αφορούσε περιαστική περιοχή όπου ένας αγρότης είχε καταναλώσει ένα λαχανικό που είχε πρώτα “επισκεφθεί” ποντίκι», καταλήγει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *