Ιδού η Ρόδος

ARKADIA18-150x15017Είναι σε όλους γνωστό πως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Επίσης, υπάρχει και η φράση -«το τυρί το είδε, τη φάκα όχι»- στην οποία συχνά προσφεύγουμε για να δείξουμε ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Υποθέτουμε ότι θα είναι γνωστή στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο Δημήτρη Παυλή. Και πως θα αντιλαμβάνεται ότι πλέον τον αφορά άμεσα. Διότι άλλο να είσαι στη αντιπολίτευση και να λες ό,τι λες και άλλο να έχεις την ευθύνη της διακυβέρνησης ενός δήμου.

Από τον Σεπτέμβρη και μετά η παράταξη «Τρίπολη Πρωτεύουσα του Μοριά», αναλαμβάνει, τη διοίκηση του δήμου Τρίπολης. Και από τον Σεπτέμβρη οι της παράταξης αυτής θα υποχρεωθούν να αποδεικνύουν καθημερινά ότι όλα αυτά που έλεγαν και υποστήριζαν ως αντιπολίτευση δεν ήταν απλά λόγια, αλλά ιδέες και προτάσεις, καλά μελετημένες και στοιχειοθετημένες, στη βάσει ενός προγράμματος ανασυγκρότησης του δήμου.

Για παράδειγμα, ο δήμαρχος θα μας αποδείξει ότι πραγματικά υπάρχει και άλλος τρόπος διαχείρισης των σκουπιδιών, πέραν αυτού που εφαρμόζει η παρούσα δημοτική αρχή. Ήδη ο κ. Παυλής στην προχθεσινή του συνέντευξη, υπήρξε ρητός και κατηγορηματικός για το θέμα, ότι δηλ. θα εξεύρει άλλο χώρο εναπόθεσης των σκουπιδιών, πέραν αυτού της Αγίας Τριάδας αλλά και της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου, στον οποίο προσανατολίζεται αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Σμυρνιώτης, χώρους τους οποίους και απέρριψε κατηγορηματικά. Και ότι θα είναι ανυποχώρητος στις όποιες αντιδράσεις παρουσιαστούν από κατοίκους που πιθανόν δεν θα θελήσουν τα σκουπίδια στη γειτονιά τους. Τούτο είναι σημαντικό καθότι όλοι γνωρίζουμε πως σε κάθε επιχειρούμενη χωροθέτηση εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, οι αντιδράσεις κορυφώνονται με το αιτιολογικό πότε του αρχαιολογικού χώρου, πότε του φυσικού κάλλους και πότε του υδροφόρου ορίζοντα Ότι θα ξεσκεπάσει τις περιπτώσεις διαπλοκής και διαφθοράς όπου υπάρχουν, ότι θα συμβάλει με τους σχεδιασμούς και τις πρωτοβουλίες του στην καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων. Ότι θα συνεργαστεί εποικοδομητικά με όλους. Κοντολογίς, ότι θα αποδείξει πως ο ίδιος είναι ικανός να διαχειριστεί την εξουσία καλύτερα από τους αντιπάλους του.

 

Αν και σε ποιον βαθμό θα τα καταφέρει θα το δούμε στους μήνες που θα ακολουθήσουν. Ελπίζουμε στο καλύτερο, βασιζόμενοι στην πολυετή πείρα που έχει αποκτήσει από την ενασχόλησή του με τα κοινά αλλά και στη βοήθεια από την Περιφέρεια, που όντως νοιάζεται για την πόλη.

 

Εμείς, πάντως, θα είμαστε εδώ, θα βλέπουμε και θα κριτικάρουμε τις όποιες κινήσεις και αποφάσεις θα λαμβάνονται. Από μικροσκόπια θα περνούν οι όποιες χρηματοδοτήσεις εγκριθούν, τα όποια προγράμματα προωθηθούν, οι όποιες δαπάνες προβλεφθούν. Έτσι είναι αυτά. Για το καλό της πόλης μας και των ιδίων των κυβερνώντων.

 

 

 

 

 

Πορεία Ειρήνης

 

Η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας ενημερώνει ότι η 31η Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα – Τρίπολη, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, δεν θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιούνη, όπως είχε ανακοινωθεί. Λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που παρουσιάστηκαν – εκλογές, εξεταστική περίοδος και αυξημένη πια θερμοκρασία – η ημερομηνία διεξαγωγής της πορείας μετατίθεται αναγκαστικά για το Φθινόπωρο. Με αφορμή τη συμπλήρωση 51 χρόνων από τη δολοφονία του συμπατριώτη μας Γρηγόρη Λαμπράκη (Μάιος 1963), αντιπροσωπία μελών και φίλων της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του που βρίσκεται στη γενέτειρά του την Κερασίτσα το Σάββατο 31 Μάη 2014 και ώρα 7:00 μμ.

 

Καλοκαίρι και βιβλίο

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης μαζί με άλλες βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα και το Future Library, υποστηρικτή των Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Ελλάδας, καλούν όσους επιθυμούν να ζήσουν για τρίτη φορά ένα διασκεδαστικό, δημιουργικό και …γεμάτο αντιθέσεις καλοκαίρι. Από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα βγάλουν από τα ράφια τους βιβλία, θα ξεδιπλώσουν χάρτες, ζωγραφιές και παιχνίδια και θα καλέσουν τα παιδιά να γνωρίσουν Αντίθετους Κόσμους, αλλά και να ανακαλύψουν τα σημεία όπου αυτοί συναντιούνται.

 

Τούτο θα συμβεί και στρη Βιβλιοθήκη Τρίπολης, όπου τα παιδιά θα ανακαλύψουν μαζί με τους υπευθύνους τον γεμάτο αντιθέσεις κόσμο των βιβλιοθηκών. Έναν κόσμο πλημμυρισμένο από ιστορίες, ανθρώπους, φύση, μουσική, επιστήμες, τέχνες, χάρτες, μαγειρική, χρώματα, έναν κόσμο γεμάτο Συναισθήματα. Τον κόσμο μας!

 

Πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να ζητήσετε από την υπεύθυνη της Καλοκαιρινής Εκστρατείας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης, κα Παναγιώτα Τσουραπά-Γεωργούλη, στο τηλέφωνο 2710-224238 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mail@vivl-tripol.ark.sch.gr στο πεδίο

 

Στελέχωση αστυνομικών τμημάτων

 

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντινόπουλος ζητά να μάθει:

1. Πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την στελέχωση των νεοϊδρυθεισών επιτελικών υπηρεσιών που έχουν αρχίσει να λειτουργούν στην έδρα της Α.Δ. Αρκαδίας και εάν προτίθεται να ενισχύσει με εύλογο αριθμό αστυνομικών εκτάκτως με μεταθέσεις την Α.Δ. Αρκαδίας ώστε η εφαρμογή του ν. 4249/2014 να μην αποβεί εις βάρος της καθημερινής αστυνόμευσης;

2. Πότε προβλέπεται η στελέχωση και η κάλυψη των οργανικών θέσεων του ΥΦΕΚΑ Κορίνθου με μόνιμο προσωπικό (Αστυνομικών, Ειδικών Φρουρών, security) και με επιθυμούντες Αστυνομικούς αδαπάνως για το Δημόσιο σύμφωνα όπως προβλέπεται η διαταγή του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. από το Δεκέμβριο του 2013;

3. Πότε θα σταματήσει η καθημερινή μετακίνηση του προσωπικού της Α.Δ. Αρκαδίας για τη φύλαξη του ΥΦΕΚΑ Κορίνθου;

 

Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων

 

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Γούργαρης με επερώτηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τις νέες συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς και καταργήσεις σχολείων όλων των βαθμίδων, σε ολόκληρη τη χώρα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – οι οποίες, όπως λέει, αυξάνουν το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών, τους κινδύνους ατυχημάτων, γενικεύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και φέρνουν αντιμέτωπους με το πρόβλημα της διαθεσιμότητας και της απόλυσης πολλούς εκπαιδευτικούς με το γνωστό πρόσχημα ότι αφού δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας δεν υπάρχει και μονιμότητα – ζητεί να μάθει από τον Περιφερειάρχη: Πως τοποθετείται στο θέμα αυτό, αν θα καταγγείλει τις συγχωνεύσεις και τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να μην πραγματοποιηθούν.

 

Στάθηκαν «ετοιμοπόλεμοι»

 

Ο Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος, υποψήφιος με τη «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία», με επιστολή του αναφέρεται στον προεκλογικό αγώνα που έδωσε ο ίδιος και η παράταξή του, ο οποίος, αγώνας, παρ’ ότι 2,5 εβδομάδες, έδειξε ότι στάθηκαν «ετοιμοπόλεμοι», και ότι «τσαλακώθηκαν» για την υπεράσπιση χιλιάδων συμπολιτών τους. Μετά από αυτό, καταλήγει στην ευχαριστήρια επιστολή του, «από τις 26 Μάη ανοικτά και πλουραλιστικά, χωρίς εγωισμούς σε κάθε δήμο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό στήνουμε πρωτοβουλίες πολιτών. Ανοίγουμε διαλόγους, εναρμονιζόμαστε με τις κεραίες τις εποχής μας. Η σύνταξη μιας νέας πολιτικής γραμματικής μόλις ξεκινά στην Πελοπόννησο».

 

Χαμογελάτε

 

Με έκοψαν στο δίπλωμα οδήγησης… Με ρώτησαν ποιο είναι το πρώτο πράγμα που βάζω όταν μπαίνω στο αυτοκίνητο… Τους είπα Γονίδη

 

Παπαμήτρος Γιάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *