Παραδόθηκαν οι πρώτες Διαγνωστικές Οδηγίες

4ca66b7219871850b0117771edcdc2bc_LΣτα χέρια του Αντώνη Μπέζα παρέδωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) τις πρώτες οδηγίες αναγραφής διαγνωστικών εξετάσεων που αφορούν σε δέκα κλινικές ειδικότητες.

Άμεσα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή οι δέκα πρώτες οδηγίες διαγνωστικών εξετάσεων για τις ειδικότητες Καρδιολογίας, Οφθαλμολογίας, Ψυχιατρικής, Διαβητολογίας, Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Νευρολογίας, Ρευματολογίας, Αγγειοχειρουργικής, Νεφρολογίας και Ενδοκρινολογίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας, το επόμενο διάστημα θα οριστεί επιτροπή που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους του ΠΙΣ και του ΕΟΠΥΥ, για την παρακολούθηση και εφαρμογή των οδηγιών αναγραφής των διαγνωστικών εξετάσεων, διασφαλίζοντας την επικαιροποίηση τους.

Το σύστημα αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ πρόκειται να εναρμονιστεί με αυτές τις οδηγίες, με στόχο εξορθολογισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

http://www.virus.com.gr/site/index.php?option=com_k2&view=item&id=2944:paradothikan-oi-protes-diagnostikes-odigies&Itemid=169

Αναπτύχθηκαν με πρωτοβουλία του ΠΙΣ και για την ολοκλήρωσή τους συνεργάστηκαν από κοινού οι επαγγελματικές ενώσεις των ιατρών και οι αντίστοιχες επιστημονικές εταιρείες ανά κλινική ειδικότητα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *