Παναρκαδικό Νοσοκομείο. “Οταν ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι”

Παναρκαδικό ΝοσοκομειοΤα τελευταία στοιχεία για την αποδοτικότητα των Νοσοκομείων, σύμφωνα με το esy.net, παρουσίασε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης στην τριμηνιαία συνάντηση που είχε στο υπουργείο Υγείας με τους Διοικητές των Νοσοκομείων του ΕΣΥ. Βάσει λοιπόν στοιχείων που αφορούν :

-Οικονομικούς Δείκτες

-Λειτουργικούς Δείκτες

-Συνδυαστική Αξιολόγηση βάσει Οικονομικών Λειτουργικών Δεικτών βασιζόμενη στις εισροές και εκροές κάθε Νοσοκομείου.

Βάσει λοιπόν αυτών των δεικτών Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο κατατάσσετε στα 10 Καλλίτερα της Χώρας.

Πάντα υπερασπίζομαι το Νοσοκομείο και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει το Ιατρικό , νοσηλευτικό, και διοικητικό προσωπικό ώστε να κρατιέται το Παναρκαδικό σε ένα ανεκτό επίπεδο μέσα στην λαίλαπα των μνημονίων την κατάρρευση του ΕΣΥ και του κράτους Προνοίας. Όταν ο Κ. Καραμανλής είχε καυχηθεί στην Βουλή ότι η Ελλάδα έχει ευημερήσει ο κ. Γ. Παπανδρέου απάντησε: “Όταν οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι υποφέρουν.”(αναφέρομαι στους γίγαντες όχι οι νάνοι κλώνοι τους), κάτι τέτοιο συμβαίνει και τώρα success story, πλεονάσματα, καλλίτερα , χειρότερα νοσοκομεία κλπ. επικοινωνιακά κόλπα του Αδώνι για να κρύβονται οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό των νοσοκομείων και η κολοσσιαία υποχρηματοδότηση τους με καταλυτικές για την υγεία συνέπειες. με γιατρούς απλήρωτους ειδικευμένους και ανειδίκευτους (κυρίως αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης έχοντας να πληρωθούν εφημερίες μηνών). Οικονομικοί λόγοι λοιπόν επιβάλουν προγράμματα εφημερίας με τεράστιες ελλείψεις Κρίσιμες ειδικότητες δεν εφημερεύουν με αποτέλεσμα να γίνονται διακομιδές σε νοσοκομεία εκτός της Αρκαδίας  ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να αντιμετωπισθούν στο νοσοκομείο . Καλά οι φωστήρες που εισηγήθηκαν αυτό δεν σκεφτήκαν ότι με τα έξοδα των διακομιδών θα μπορούσαν να πληρωθούν οι γιατροί και τα περιστατικά να παραμένουν  εδω. Πάντα δηλαδή θα βασίζονται στο φιλότιμο μας και στον όρκο μας στον Ιπποκράτη για να κρύβουν την ανικανότητα τους.

Ποιά είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι και είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδος.

Αυτά είναι τα προγράμματα εφημεριών του Νοσοκομείου το τριήμερο 30,31/5/και 1/6/2014

IMGΚΛΙΚ στην εικόνα  
IMG_0001κλικ στην εικόνα
IMG_0002

 

 

 

Τι παρατηρούμε

Δεν υπάρχει, παιδίατρος, πνευμονολόγος, ογκολόγος, παιδοψυχίατρος, Χειρουργός στην ΑΧ, νευροχειρουργός, ορθοπεδικός στην ΑΟ, ουρολόγος, οφθαλμίατρος, γυναικολόγος στην α και β μαιευτική, οδοντίατρος, παιδοχειρουργός, γναθοχειρουργός,, ακτινολόγος, παθολογοανατόμος, κυτταρολόγος, αιματολόγος, φαρμακοποιός, βιοχημικός, ψυχολόγος.

Ερχόμαστε στους ειδικευόμενους που καλύπτουν την εφημερία ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση, 3 βοηθοί στην παθολογική να καλύψουν επείγοντα, και κλινική,

ένας βοηθός στην καρδιολογική, τρεις βοηθοί στην χειρουργική έτσι και τύχη χειρουργείο που κάθε μέρα έχει μένει έξω ένας βοηθός για τα επείγοντα και τις κλινικές, ένας βοηθός γυναικολόγος. Κανένας δε βοηθός στον εργαστηριακό τομέα. Αυτό συμβαίνει όλο το τριήμερο. και είμαστε κεντρικό νοσοκομείο και καλύπτουμε και τα γύρω νοσοκομεία αλήθεια ως πότε;  Κατά αλλα είμαστε μέσα στα δέκα πρώτα νοσοκομεία της χώρας. Ψυχίατρο θέλουν αυτοί που έβγαλαν τα στοιχεία αλλά ξέχασα τι άραγε μπορούμε να περιμένουμε από τον κατά δήλωση του μνημονιακότερο υπουργό της κυβέρνησης Βενιζέλου, Σαμαρά. Γεωργιάδη Αδωνι.

Ήθελα να ήξερα αυτοί που υπογράφουν το πρόγραμμα εφημέρευσης το θεωρούν ασφαλές;;;;;;; Μπορεί το νοσοκομείο να συνεχίση να λειτουργεί έτσι;; Αναλάβετε τις ευθήνες σας κυριοι τοπικοί παράγοντες κ. περιφεριαρχη, βουλευτές, δήμαρχοι. Έχετε υποχρέωση απέναντι στον λαό της Αρκαδίας, μη ζητάτε μόνο την ψήφο του.Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. “Η προάσπιση της δημόσιας υγείας και του κράτους προνοίας η προάσπιση της ομαλής λειτουργίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου”

Παπασταματάκης Γεώργιος

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας

 

 

2 thoughts to “Παναρκαδικό Νοσοκομείο. “Οταν ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι””

  1. Κυριε Προεδρε του Ιατρικου Συλλογου,μειδικα εσεις ΔΕΝ πρεπει να θεωρειττε παραλειψη στηννεφημερια ενος μικρου, περιφερειακου, επαρχιακου νοσοκομειου την απουσια ογκολογου, κυτταρολογου, παθολογοανατομου, ψυχολογου, παιδοψυχιατρου, γναθοχειρουργου. Μην δημιουργουμε στο κοινονεντυπωσεις γιατι τοτε και οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ αναγκες θα παραθεωρηθουν……

  2. Συμφωνω μαζι σας οτι οι αριθμοι ειναι ΚΟΡΟΙΔΙΑ ονως….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *