«Φτωχό» Δημοτικό Συμβούλιο

ARKADIA18-150x15017Η Τρίπολη εκπροσωπήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο κατά το παρελθόν από πολλούς και σοβαρούς ανθρώπους, καταξιωμένους σε διάφορους τομείς. Ωστόσο η φαρσοκωμωδία που εξελίχθηκε γύρω από τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι πίσω από την οικονομική κρίση υπέβοσκε μια βαθύτερη πολιτική κρίση. Η απαξία του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του ήταν δεδομένη και καταγεγραμμένη από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων χρόνων. Το γεγονός αυτό συνετέλεσε στη συμπαγή άρνηση κάποιων σημαντικών ανθρώπων με διάθεση προσφοράς στα αυτοδιοικητικά, να συμπεριληφθούν στις λίστες των δημοτικών συνδυασμών. Με αποτέλεσμα, αντ’ αυτών, να ανακυκλωθούν τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα μαζί με κάποιους άλλους καιροσκόπους, που πολύ γρήγορα θα αποδειχθούν …αδειανά πουκάμισα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών ήρθε, μετ ου πολύ, να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Το νέο δημοτικό συμβούλιο, από μια πρώτη ματιά θα απαρτίζεται από πρόσωπα φτωχά σε ιδέες, γνώσεις και αποφασιστικότητα. Η πλειονότητα των εκλεγμένων, με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, ανήκει στην κατηγορία των ατάλαντων, παντελώς αγνώστων και ασήμαντων προσώπων.

 

Συχνά παραπονούμεθα για το επίπεδο και την ποιότητα του πολιτικού μας προσωπικού. Όταν όμως εμείς, ως ψηφοφόροι, επιλέγουμε τα προϊόντα ενός ρηχού πελατειακού κομματικού περιβάλλοντος ή το γείτονα και φίλο με μηδενικά προσόντα σε μια τόσο σοβαρή και υπεύθυνη θέση, για να μας εκπροσωπήσουν στο δήμο, η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στα κόμματα αλλά και σε εμάς τους ίδιους.

 

Ας μην αιτιώμεθα συνεπώς κανέναν άλλο, παρά μόνο εαυτούς και αλλήλους που αρνηθήκαμε να ωθήσουμε στον εκλογικό στίβο και να εμπιστευτούμε πρόσωπα με ιδέες, με γνώσεις, αποφασιστικότητα και κυρίως χωρίς στενές κομματικές δεσμεύσεις. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

 

 

 

 

 

Καλοτάξιδος

 

Ο αγαπητός από όλους και φίλος με όλους Σωτήρος Αναγνωστόπουλος δεν άντεξε τη δοκιμασία της ανακοπής της καρδιάς και χθες το μεσημέρι διέβη… τον Ρουβίκωνα, σκορπίζοντας θλίψη παντού. Οι πολίτες της Τρίπολης θα τον θυμούνται ως τον αγνό τύπο της πόλης, εραστή του καραγκιόζη, οι φιγούρες του οποίου είχαν γεμίσει το σπίτι του ενώ παραστάσεις του δημοφιλούς θεάτρου σκιών έπαιζε διαρκώς. Θα τον θυμούνται ως τον δρομέα, τον μουσικό και κυρίως, ως τον εραστή του Ολυμπιακού ιδεώδους. Μια ολόκληρη βραδιά έμεινε ακίνητος, κάτω από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, φυλάσσοντας την Ολυμπιακή φλόγα, όπως το Ιδεώδες αυτό επιτάσσει, χωρίς να λογαριάζει τη βροχή που τον είχε διαπεράσει ως το κόκκαλο. Χαραγμένη στη μνήμη μας και η εικόνα που αντικρίσαμε ένα Σάββατο, εορτή των Αγίων Θεοδώρων, τότε που συνόδευε τον ιερέα του Προφήτη Ηλία και τέλεσαν τρισάγιο – αυτό γινόταν κάθε χρόνο – στη μνήμη του Γέρου του Μοριά, στα άγαλμα του Κολοκοτρώνη, της πλατείας Αρεως. Καλοτάξιδος, φίλε όλων, Σωτήρο.

 

Όχι, στην αξιολόγηση

 

Μετά τη προχθεσινή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου , στον πεζόδρομο κάτω από την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης, για τη δασκάλα που περνούσε από Πειθαρχικό Συμβούλιο, μια άλλη διαμαρτυρία δασκάλων έλαβε χώρα χθες στο 7ο δημοτικό σχολείο. Αφορούσε την αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών, κάτι που συνιστά casus belli για την Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών. Μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Γιαννόπουλος, μέλος της επιτροπής εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Αρκαδίας, δήλωσε τα εξής: «Παλιά και νέα μέτρα όπως η αξιολόγηση, η τράπεζα θεμάτων, οι νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων δεν έχουν καμία σχέση με τη βελτίωση του σχολείου και του εκπαιδευτικού. Αντίθετα θα βάλουν νέα εμπόδια και φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, θα ανατρέψουν τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών». Γι αυτό και καλούν: «όλους τους εκπαιδευτικούς συλλογικά μέσα από γενικές συνελεύσεις και αποφάσεις συλλόγων διδασκόντων και με όρους κινήματος να μπλοκάρουν τις διαδικασίες της αξιολόγησης. Κανένας διευθυντής σχολείου να μην δεχθεί να παίξει το ρόλο του «Δήμιου».

 

Μετά τη νίκη

 

Συνέντευξη τύπου σε όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα παραχωρήσει σήμερα Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής. Στην πρώτη του εμφάνιση, μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, στα τοπικά ΜΜΕ ο νέος Δήμαρχος Τρίπολης θα αναφερθεί στην εκλογική διαδικασία, θα αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και θα ευχαριστήσει τους δημότες του Δήμου Τρίπολης για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.

 

Τον άλλο μήνα

 

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση στις 27 Ιουνίου 2014 περίπου 1 εκατομμύριο κάτοικοι στην Πελοπόννησο θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα και θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα ψηφιακά, με τέλεια εικόνα και ήχο! Πρόκειται για το πρώτο περιοχικό switch – off (δηλαδή 19 κέντρα εκπομπής θα ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα) που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης. Πιο αναλυτικά, πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα θα έχουν πλέον οι νομοί Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας καθώς και τα νότια παράλια της Στερεάς Ελλάδας και μέρος της Ζακύνθου.

 

Η μάχη της Δραμπάλας

 

Στο ιστορικό ύψωμα της Δραμπάλας αναμετρήθηκαν τον Ιούνιο του 1825 για πρώτη φορά ο Ιμπραήμ και ο Κολοκοτρώνης. Στη μάχη αυτή, που κράτησε τρεις μέρες, αναμετρήθηκαν 6000 Έλληνες υπό την αρχηγία του Θ. Κολοκοτρώνη με τα στρατεύματα του Ιμπραήμ που αποτελούνταν από 20.000 πεζικό (Αιγυπτίους-Αλβανούς), 2.000 ιππείς και 35 βαρέα όπλα (κανόνια, όλμους, τηλεβόλα). Σε αυτή την μάχη συμμετείχαν και διέπρεψαν όλοι οι τοπικοί αγωνιστές της Φαλαισίας και της Μεγαλόπολης και ήταν από τις φονικότερες και σκληρότερες του αγώνα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα διοργανωθεί ο εορτασμός για την επέτειο της μάχης της Δραμπάλας υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαλόπολης στις 8 Ιουνίου, στο ιστορικό ύψωμα της Δραμπάλας το οποίο βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από τον Άκοβο.

 

Κατάκτησε το Λευκό Οίκο

«Όταν σε ηλικία τριών ετών διαγνώστηκε με νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα, δε φανταζόταν την απίστευτη τροπή που θα έπαιρνε η ζωή της. Ο λόγος, για την εντυπωσιακή Ισμήνη Καρύδη Svensson που κατάφερε όχι μόνο να διαψεύσει τις προγνώσεις των γιατρών που την ήθελαν καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά να «κατακτήσει» το Λευκό Οίκο και να συνεργαστεί με την αφρόκρεμα της αμερικανικής πολιτικής σκηνής. Η αρκαδικής καταγωγής Ισμήνη που είχε ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, πρωτοστατεί και σε φιλανθρωπικές δράσεις έχοντας ιδρύσει την γνωστή και ιδιαίτερα δημοφιλή μη κερδοσκοπική οργάνωση “Stay United”, που δραστηριοποιείται και στις πενήντα πολιτείες της Αμερικής με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες». Της Κέλλυς Φαναριώτη, εφημερίδα “Παραπολιτικά”

 

Απόλυτη ισοψηφία

 

Απίστευτο κι όμως αληθινό στο Δήμο Μεσσήνης, όπου σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα, με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων υπάρχει απόλυτη ισοψηφία, με τον Γεώργιο Τσώνη και τον Στάθη Αναστασόπουλο να λαμβάνουν έκαστος από 9.236 ψήφους. Αποτέλεσμα, όλα θα κριθούν στο Πρωτοδικείο, όπου θα γίνει επανακαταμέτρηση.

 

Χαμογελάτε

Βγαίνω με το αμάξι από το τούνελ και βλέπω πινακίδα ”ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ”… Κατεβαίνω ψάχνω σε όλο το τούνελ, πουθενά ο διακόπτης… Μας δουλεύουν μου φαίνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *