Υπογραφή από τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Αντώνη Μπέζα, σχεδίου Π.Δ. για όρους και προϋποθέσεις χορήγησης πιστοποιητικού εξειδίκευσης στην Κλινική Μικροβιολογία.

μπεζαςΟ Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, υπέγραψε σήμερα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο τροποποιούνται οι διατάξεις του Π.Δ. 386/1995 που ρυθμίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης του πιστοποιητικού εξειδίκευσης στην Κλινική Μικροβιολογία.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο Π.Δ., δίνεται πλέον η δυνατότητα να διευρυνθεί ο αριθμός των εξειδικευμένων στην Κλινική Μικροβιολογία ιατρών Βιοπαθολόγων (πρώην Μικροβιολόγων), οι οποίοι εφόσον πληρούν τις νέες προϋποθέσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις απαραίτητες εξετάσεις για την απόκτηση του αντίστοιχου τίτλου εξειδίκευσης,

Με την τροποποίηση που επιφέρει το σχέδιο Π.Δ., δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα με δεδομένο ότι έχουν παρέλθει 19 χρόνια από την έκδοση του Π.Δ. 386/1995. Σήμερα, ο αριθμός των εξειδικευμένων στην Κλινική Μικροβιολογία ιατρών δεν επαρκεί, οι ανάγκες παροχής εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών έχουν αυξηθεί, ενώ οι πρώτοι που απέκτησαν τη σχετική εξειδίκευση μέσω μεταβατικών διατάξεων έχουν αποχωρήσει από το ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής στελέχωση των Νοσοκομείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *