Νέα από Αρκαδία.Ποιους ψηφίζουμε για την Ευρωβουλή;

ARKADIA18-150x15017Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η σταυροδοσία στις εκλογές είναι η πλέον σωστή και αξιόπιστη δημοκρατική πράξη, μία κίνηση που δίνει την ευχέρεια στους πολίτες να αποφασίζουν για τους εκπροσώπους τους στην Ευρωβουλή. Όταν όμως η κυβέρνηση αλλάζει το σύστημα των εκλογών μόλις 2,5 μήνες πριν ανοίξουν οι κάλπες, τούτο μπορεί να αποδειχθεί μπούμερανγκ. Για τη Δημοκρατία και τη χώρα. Και, κυρίως, για την εκπροσώπησή της στην Ευρωβουλή. Γιατί είναι σαφές πως, αφ’ ης στιγμής κόμματα και υποψήφιοι έμαθαν ελάχιστο χρόνο πριν τις εκλογές ότι θα πρέπει να διεκδικήσουν σταυρό –και, μάλιστα, πανελλαδικά, σε μία και ενιαία περιφέρεια- τους ευρωβουλευτές μάλλον θα τους βγάλουν τα κανάλια. Ή, εν τη ευρεία εννοία, η λεγόμενη «αναγνωρισιμότητα». Τουτέστιν μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής έχουν ο διάσημος ποδοσφαιριστής ή μια τηλεπερσόνα από έναν βαθύ γνώστη και μελετητή της ευρωπαϊκής πραγματικότητας, ακαδημαϊκό καθηγητή, όμως άγνωστο στο ευρύ κοινό ή τουλάχιστον γνωστό σε μικρό κύκλο υποψιασμένων.

Γι αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις επιλογές μας. Όπως χρειάζεται να θυμηθούμε ότι μεθαύριο ψηφίζουμε για τους εκπροσώπους της Ελλάδας στην επόμενη Ευρωβουλή, η οποία θα κληθεί να πάρει αποφάσεις ή να επικυρώσει/απορρίψει θέματα που μας επηρεάσουν όλους. Και σε όλα τα επίπεδα: από την καθημερινότητά μας ως την περαιτέρω αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωζώνης και του κοινού νομίσματος.

Κατά συνέπεια, στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες πρέπει να βρεθούν άνθρωποι που να ξέρουν αυτή του δουλειά. Να κάνουν επερωτήσεις, να έχουν ευρεία γνώση του διεθνούς και ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, να δουλεύουν και να διαβάζουν για να παρουσιάζουν εκθέσεις ή γνωμοδοτήσεις. Να μπορούν, με μία κουβέντα, να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και το κόμμα που θα τους εκλέξει στη νέα σύνθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Αυτή τη δουλειά πρέπει να ξέρουν. Και αυτό πρέπει να είναι και το βασικό κριτήριο για τον σταυρό. Μπορεί πράγματι ένας υποψήφιος να ξέρει καλή μπάλα, ένας άλλος να «γράφει» στα τηλεπαράθυρα και ένας τρίτος να τραγουδά καλά ή να γράφει ωραία μουσική. Αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την Ευρωβουλή.

Γι αυτό μην ευτελίζουμε τη ψήφο μας με ασημαντότητες.

Με λαμπρότητα …

Ιδιαίτερα λαμπρός, όπως κάθε χρόνο, ήταν και εφέτος ο εορτασμός των πολιούχων τη ς πόλης Νεομαρτύρων Παύλου και Δημητρίου, στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία όπου μετεφέρθησαν και θα φυλάσσονται μέχρι την Κυριακή τα οστά αγίων. Στον Εσπερινό της παραμονής προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Βερέγιας (Εκκλησία Ρωσίας) κ. Ευγένιος. Συμμετείχαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος και ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος. Ο τελευταίος μιλώντας καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους αρχιερείς, κυρίως τον Αρχιεπίσκοπο Βερέγιας κ. Ευγένειο, της Εκκλησίας της Ρωσίας, Καθηγητή και Πρύτανη της Θεολογικής Σχολής της Μόσχας. Αντιφωνώντας ο Αρχιεπίσκοπος Βερέγιας ευχαρίστησε για την φιλοξενία, και αναφέρθηκε στην Εκκλησία που ο ίδιος ο Θεός δημιούργησε και η οποία είναι Εκκλησία Αγίων και Μαρτύρων, όπως είπε. Για να επισημάνει ότι στην αρχή του 20ου αιώνα στην Ρωσία έχουμε αμέτρητο πλήθος Μαρτύρων, οι οποίοι μαρτύρησαν, σαν τους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο, για τον Χριστό.

 

…Η τοπική γιορτή

Ανήμερα της εορτής 22α Μαΐου τελέστηκε Όρθρος και στη συνέχεια πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος και ο Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Σύμβουλοι Σμυρνιώτη

Η σειρά εκλογής των νέων δημοτικών συμβούλων της παράταξης του δημάρχου κ. Σμυρνιώτη έχει ως εξής: Κοσκινάς Δημήτριος, Ταλούμης Κωνσταντίνος, Ζαμπαθά Χριστίνα, Αναστόπουλος Γεώργιος, Τασιγιαννάκης Δημήτριος, Μπόζος Ιωάννης, Τρίκολας Κωνσταντίνος, Μπούρας Ανδρέας Κουκάκης Σταύρος, Συνοδινού Ρούλας, Λουμπαρδιάς Στυλιανός, Παπαδημητρίου Γεώργιος, Γκόφης Αθανάσιος, Καλτεζιώτης Πέτρος, Αυδής Ανδρέας, Μπισιούλης Ζαφείριος, Εικοσιδέκα Μαρία, Κατσαφάνας Κωνσταντίνος, Σαμπράκος Ιωάννης, Σαββάκης Σάββας, Σωτηρόπουλος Ιωάννης, Τριανταφύλλη Μαστίνα και Κοκκινάκος Μιλτιάδης.

Υποψήφιοι με «Το ποτάμι»

Για μια γνωριμία με τον νέο πολιτικό φορέα «Το ποτάμι» και με τρεις από τους εκπροσώπους του που ζητούν την ψήφο μας στις επόμενες ευρωεκλογές της Κυριακής έγινε το απόγευμα της Τετάρτης σε κεντρική καφετέρια τη ς πόλης συνάντηση και συζήτηση μαζί τους. Πρόκειται για τους: Σπύρο Καχριμάνη, γεωργό, με δραστηριότητα σε επιχειρήσεις του γεωργικού τομέα από το 1984, κάτοχο ΜΒΑ, με μεγάλη διοικητική εμπειρία σε πολλές επιχειρήσεις και οργανισμούς του γεωργικού τομέα. Πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο Γόνιμη Χώρα – Άγονη Πολιτική, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αγροτικής, περιβαλλοντικής και περιφερειακής πολιτικής.

Αλέξανδρο Μαλλιά, Πρέσβη επί τιμή, ειδικό στα Βαλκάνια, ο οποίος υπηρέτησε ως διπλωμάτης μεταξύ άλλων σε ΟΗΕ, Κροατία, Βουλγαρία, π ΓΔΜ, Αλβανία. Διετέλεσε Διευθυντής Βαλκανικών Υποθέσεων καιν πρέσβης στην Ουάσιγκτον, βραβευμένος με το βραβείο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ.

Μάκη Παπούλια, επιχειρηματία, ιδρυτή, με εθελοντική ομάδα κατοίκων, στο Ψάρι Μεγαλόπολης, της “Aρκαδιανής”, πρότυπης αγροτουριστικής μονάδας, μοναδικής σε όλη την Ελλάδα.

Περιφερειακοί σύμβουλοι

Η τελική κατάταξη των ονομάτων στις περιφερειακές εκλογές για την περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας είναι η εξής: Ρουμελιώτης Γεώργιος 9444, Γιαννακόπουλος Νικόλαος 6350, Κατσίρης Ιωάννης 6183, Παπαντωνίου – Κορώνη Κλειώ 5447, Μπακούρης Γεώργιος 5080, Ντάνος θε΄’οδωρος 4444, Λαλουδάκης Δημήτριος 4246, Πανουτσοπούλου Γεωργία 4061, Μπουγιούκος Ιωάννης 3748, Χριστόπουλος Σταύρος 3442, Κατσιαδράμης Αναστάσιος 2207 και Χριστοδημητροπούλου – Τσελά Μαρία 1778.

Επικοινωνία με το κοινό

Την τελευταία προεκλογική του ομιλία πραγματοποιεί απόψε στις 8.30 ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Τρίπολης Δημήτρης Παυλής και προσκαλεί όλους στην πλατεία Αγίου Βασίλειου. Η παρουσία σας, λέει η πρόσκληση, δίνει δύναμη στην προσπάθειά μας να ενώσουμε δυνάμεις και να φέρουμε νέα προοπτική στον τόπο μας!

Αντίθετα ο υποψήφιος δήμαρχος και νυν δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης δεν θα προβεί σε κεντρική ομιλία αλλά σε συνέντευξη τύπου, σήμερα το μεσημέρι, προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι … νέες θέσεις

Δημιουργούνται 12.000.000 νέες εργασίες με τις προεκλογικές υποσχέσεις Σαμαρά – Βενιζέλου. Μέχρι χθες το αποτέλεσμα ήταν 770.000 νέες θέσεις εργασίας από τον κ. Σαμαρά και 930.000 θέσεις μόνο από τον κ. Βενιζέλο. Το πρωί σήμερα ανέβασαν τον αριθμό των νέων θέσεων εργασίας σε 12.000.000 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας , που είναι μία μετριοπαθής πρόβλεψη. Οι άνεργοι είναι 3.000.000 άτομα, άρα από το πρωί σήμερα βάσιμα ελπίζουμε δημιουργούνται 4 θέσεις εργασίας για μία ανεργίας. Δουλεύοντας 56 ώρες εργασίας κάνεις και τις τέσσσερις δουλιές και γίνεσαι και υποψήφιος και για τη λίστα Λαγκάρντ. Ο Αλέξης Τσίπρας από την άλλη πλευρά θα δώσει πιο υπαρκτά πράγματα. Μετά το δωρεάν ρεύμα, σήμερα ανακοινώνει το δωρεάν κινητό με δωρεάν 1500 λεφτά προς κάθε πάροχο.

Από δουλειές πάντως άλλο τίποτα με τις 12 εκ. νέες θέσεις εργασίας. Έρχονται εργάτες από την Ελβετία , την Ιαπωνία κλπ να πιάσουν δουλειά που σε συνδυασμό με το δωρεάν ρεύμα και το δωρεάν κινητό θα κάνουν υπεράνετη τη ζωή τους. Η εξαφάνιση της ανεργίας προκαλεί άλλα προβλήματα, γιατί πρέπει πχ να απολυθούν όσοι εργάζονται στον ΟΑΕΔ γιατί δεν θα έχουν αντικείμενο να απασχοληθούν. Πηγή:Newsit.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *