Τι απαντάει το Yπ. Υγείας για τον καρδιοπαθή που δεν τον χειρούργησαν

1411865«Η επικοινωνιακή αξιοποίηση περιστατικών υγείας συνανθρώπων μας για μικροπολιτικούς λόγους, αν δεν είναι επικίνδυνη, είναι σίγουρα θλιβερή».

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας μετά την δημοσιοποίηση καταγγελίας από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (Μ.Κ.Ι.Ε) ότι έβγαλαν καρδιοπαθή από το χειρουργείο, επειδή δεν διέθετε βιβλιάριο υγείας.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο εν λόγω ασθενής παρακολουθείται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» τους τελευταίους τρεις μήνες, «διάστημα κατά το οποίο τού έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις καθότι τυγχάνει άπορος και ανασφάλιστος».

 

Το υπουργείο Υγείας αποδίδει το συμβάν σε «ατυχή συνεννόηση», υποστηρίζοντας ότι αρχικά θεωρήθηκε ότι ο ασθενής θα επιβαρυνθεί μετά από συναίνεση του με το κόστος της επέμβασης. Σημειώνεται, ότι κρίθηκε αναγκαία η τοποθέτηση απινιδωτή, του οποίου το κόστος αγγίζει τα 15.000 ευρώ.

 

«Όταν ο ασθενής δήλωσε αδυναμία να καλύψει το κόστος όπως είχε αρχικώς εννοηθεί, του γνωστοποιήθηκε στις 13/5/2014 από την Διοίκηση του νοσοκομείου ότι, δεδομένου ότι είναι άπορος, το κόστος της επέμβασης θα καλυφθεί από το νοσοκομείο. Η επέμβαση αναπρογραμματίστηκε για τις 14/5/2014, δεδομένου ότι συνέτρεχαν προϋποθέσεις για την προετοιμασία του ασθενούς (διακοπή φαρμακευτικής αγωγής κα)».

 

Επιπλέον από το υπουργείο Υγείας τονίζεται ότι ο ασθενής είχε ενημερώσει του υπεύθυνους του Κοινωνικού Ιατρείου να μην δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην ιστοστελίδα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.