Ευαγγελισμός. Έβγαλαν ασθενή εκτός χειρουργείου επειδή δεν είχε να πληρώσει

ευαγγελισμος Γίναμε αποδέκτες μια απίστευτης – ακόμα και για τα δικά μας δεδομένα – επώνυμης καταγγελίας από ασθενή, η οποία επιβεβαιώνεται και από κοινωνική λειτουργό. Πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα 54χρονος άνεργος και ανασφάλιστος πολίτης με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια, που απαιτεί άμεση τοποθέτηση απιδινωτή, γιατί κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η ζωή του, εισήχθη μετά από μεγάλη προσπάθεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός».

Το νοσοκομείο αρχικά αρνούνταν να δεχτεί υπεύθυνη δήλωση ότι θα τους προσκομίσει ο ασθενής βιβλιάριο της πρόνοιας, όταν αυτό εκδοθεί, προκειμένου να προχωρήσουν στην επέμβαση τοποθέτησης. Στην συνέχεια μετά την επιμονή των θεράποντων γιατρών του ασθενή, το νοσοκομείο δέχτηκε να προχωρήσουν στην επέμβαση διότι κινδύνευε η ζωή του.

Ενώ ο ασθενής έχει εισαχθεί στο χειρουργείο μπαίνει μέσα ο υπεύθυνος λογιστηρίου του νοσοκομείου και υποχρεώνει τους γιατρούς να διακόψουν την διαδικασία, που δεν είχε ξεκινήσει ακόμα, γιατί έπρεπε ο ασθενής να προσκομίσει πρώτα βιβλιάριο της πρόνοιας. Ο ασθενής ήταν ήδη με τον ορό στο χέρι και τον είχα ξυρίσει!

 

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου που έχει απευθυνθεί ο συγκεκριμένος ασθενής έχει κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπορέσει να βγάλει άμεσα ο ασθενής βιβλιάριο της πρόνοιας, μέχρι τότε όμως ο ασθενής τι θα κάνει;

 

Θα περιμένει με κίνδυνο της ζωής του να κινηθούν οι βραδυκίνητες υπηρεσίες του δημοσίου;

 

Πως είναι δυνατόν ο υπεύθυνος λογιστηρίου να εισβάλει σε χειρουργείο και να ματαιώνει επέμβαση που είχαν κρίνει οι γιατροί ότι έπρεπε να γίνει ΑΜΕΣΑ διότι κινδύνευε η ζωή του αρρώστου;

 

Ας μας πει επιτέλους το Υπουργείο Υγείας που να απευθυνόμαστε για βοήθεια, αφού το ίδιο αδυνατεί να βοηθήσει και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι οι ζωές των πολιτών είναι μόνο λογιστικά νούμερα και τίποτα παραπάνω.

 

Περιμένουμε απαντήσεις από το Υπουργείο Υγείας για αυτό το απαράδεκτο περιστατικό και απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο για να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές πράξεις για το σοβαρό καρδιολογικό του πρόβλημα.

 

 

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης

(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)

Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *