Νέα από Αρκαδία. Έτοιμο τα αιμοδυναμικό, λείπει το προσωπικό

ARKADIA18-150x15017Πέφτουν οι δηλώσεις σαν το χαλάζι, μα είδηση -και δη εγκαρδιωτική- δεν βγάζεις. Ο Παυλής, ο Τζιούμης, η Γιαννούλη και οι άλλοι της δημοτικής αντιπολίτευσης τα βλέπουν όλα μαύρα και άραχνα. Ο Σμυρνιώτης τέλεια και ακόμα τελειότερα στο μέλλον. Κάποιοι άλλοι νεφελοδρομούν, ενώ κάποιοι τρίτοι ονειρεύονται. Οι μεν χωρίς μνημόνια οι δε με τα μνημόνια, όλοι με κάτι ασχολούνται, όχι όμως με την ουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συνηθισμένες προεκλογικές πυρακτώσεις δηλαδή, και ένα μεγάλο ερωτηματικό -οι θολές δημοσκοπήσεις- να αιωρείται πάνω από τον κόσμο που φαίνεται να κρατάει κρυμμένο μυστικό την ψήφο του.

Τέλος πάντων, ανάμεσα στις δικές μας πυρακτωμένες προεκλογικές κοινοτοπίες και στα σημαντικά -αλλά, φευ, αιματηρά- των ημερών στην υφήλιο, υπάρχει μια ειδησούλα υπέροχη, εγκαρδιωτική. Σαν λουλουδάκι σε σχισμή βράχου. Που γράφηκε αλλά πέρασε μάλλον αθέατη, μιας και δεν είχε ένταση και υπαινιγμούς, βολές και καταγγελίες, ρητορείες και υποσχέσεις. Παντελώς άχρηστη και αχρείαστη είδηση για το σκηνικό των ημερών. Αφορά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του στεφανιογράφου για τη λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Παναρκαδικό νοσοκομείο. Γενναιόδωρη προσφορά ομογενούς, που ζει στην πόλη μας και που στη μνήμη του άντρα της και κατόπιν επιθυμίας του ιδίου, ενόσω ήταν στη ζωή, προέβη στην πράξη αγοράς του σωτήριου αυτού καρδιολογικού μηχανήματος. Μόνο που για να καταστεί χρήσιμο και να λειτουργήσει χρειάζεται κάτι τις επί πλέον. Στελέχωση του εργαστηρίου με κάποιους επί πλέον ειδικούς καρδιολόγους, ικανούς να χειρίζονται το μηχάνημα, νοσηλευτικό προσωπικό και έναν τεχνικό. Όχι και τόσο σπουδαία πράγματα μπροστά στην ανταποδοτικότητα του εργαστηρίου. Για να σώζονται πραγματικά οι ζωές που κινδυνεύουν.

 

Όμως το πράγμα αργεί και εκεί στο υπουργείο Υγείας, που παραληρούν για άλλα θέματα, για το συγκεκριμένο υπάρχει άκρα του τάφου σιωπή. Που όμως πνίγει τη δωρήτρια η οποία αφού ξόδεψε κοντά στο ένα εκατομμύριο δολάρια, βλέπει το όνειρό της να βαλτώνει στα γρανάζια της αδιαφορίας.

 

Η διοίκηση του νοσοκομείου τι απαντά; Αν βέβαια ξέρει κάτι να μας πει. Ο εκπρόσωπος του υπουργού Υγείας κ. Βαλασόπουλος που είναι και ο καλύτερος γνώστης της υπόθεσης τι μας ενημερώνει; Σε κάθε περίπτωση η σιωπή δεν τιμά κανένα. Αποτελεί μαχαιριά στην ευγενική πράξη μιας καρδιάς, σαν αυτή της δωρήτριας, που βλέπει το όραμά της να σβήνει από την αβελτηρία των κρατικών αξιωματούχων.

 

 

 

 

 

Σπηλαιολογία

 

Ο Σπηλαιολογικός Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος (Σ.Ε.Λ.Α.Σ.), βρέθηκε στη Νότια Κυνουρία το περασμένο Σαββατοκύριακο 3-4 Μαΐου, στο πλαίσιο σεμιναρίου Σπηλαιολογίας. Το σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν 27 άτομα, περιελάμβανε την πρώτη μέρα πρακτική εξάσκηση και κατάβαση στη μεγάλη καταβόθρα “Δέρσιος” που βρίσκεται στην περιοχή Παλαιόχωρα Τυρού, και την δεύτερη μέρα πρακτική εξάσκηση στο σπήλαιο με το υπόγειο ποτάμι “Μάνα” στα Πούλιθρα. Στο σπήλαιο “Μάνα” έχουν πρόσβαση σπηλαιολόγοι. Διείσδυση, το πρώτο κομμάτι φτάνει μέχρι 200μ, η κίνηση γίνεται μέσα στο νερό, στη συνέχεια το νερό ενώνει με την οροφή και η δίοδος κλίνει. Για το πέρασμα της διόδου χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός και ανάλογη εκπαίδευση, μετά το πέρασμα το σπήλαιο συνεχίζει ένα χιλιόμετρο ακόμη μέχρι την λίμνη που κατά καιρούς οι σπηλαιοδύτες προσπαθούν να εξερευνήσουν για τυχόν συνέχεια του υπόγειου αγωγού.

 

Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος και μέλη του συλλόγου Φυσιολάτρες Ορειβάτες Σπηλαιολόγοι Λεωνιδίου (Φ.Ο.Σ.Λ.). Πηγή: leonidion.gr

 

Προς ολοκλήρωση

 

«Τρέχουν» οι εργασίες ολοκλήρωσης της γέφυρας του δρόμου Τρίπολη – Αστρος, στη θέση «λουλούδι», που στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου είχαν διακοπεί για λίγο, λόγω βλάβης του ανυψωτικού μηχανήματος τοποθέτησης των δοκών στήριξης. Ήδη τοποθετείται ο ασφαλτοτάπητας και εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η γέφυρα να δοθεί στην κυκλοφορία, συντομεύοντας σημαντικά το χρόνο της διαδρομής.

 

Εκλογές ΕΚΑ

 

Πρώτη δύναμη στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας που έγιναν στις 4 Μαίου 2014 αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ, καθώς εξέλεξε 8 μέλη στο δεκαπενταμελές του σωματείου. Εξελέγησαν οι:

1. Κωνσταντίνος Μανδρώνης του Βασιλείου 2. Αριστείδης Μπρουμάς του Γεωργίου 3. Αγγελής Γκουσιάκης του Δημητρίου 4. Γεώργιος Νικήτας του Νικήτα 5. Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος του Βασιλείου 6. Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος του Δημητρίου 7. Δημήτριος Αλεξόπουλος του Κωνσταντίνου 8. Παναγιώτης Καμπισιούλης του Ιωάννη

 

ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη ΔΗΜΑΡ.

 

«Εμείς θέλουμε να βγάλετε και ευρωβουλευτή και θέλουμε να υπάρχει κεντροαριστερά», είπε απευθυνόμενος στον κ.Μαχαίρα, σημειώνοντας ότι δεν είναι υπέρμαχος της παροιμίας «να ψοφήσει η κατσίκα του διπλανού μας». «Όμως ξέρετε τι θα είναι το κακό μ’ εσάς;», ρώτησε συνεχίζοντας, «ότι θα βγάλετε έναν Πασόκο ευρωβουλευτή. Αυτό θα είναι το κακό».

 

«Είστε στο fan club στήριξης κανενός υποψηφίου μας και δεν το ξέρουμε;», ήταν η απάντηση του κ. Μαχαίρα, λίγο πριν …αλλάξει συζήτηση ο κ. Κωνσταντινόπουλος και επανέλθει στο ασφαλές –πιστεύει- θέμα της σταθερότητας της χώρας… Πηγή: Matrix.gr

 

Γαλάζια σημαία

 

Καλά τα νέα για την ακτή Καλλιστώ του Παραλίου Αστρους. Για μια ακόμη χρονιά τιμήθηκε με την Γαλάζια Σημαία, ύστερα από αξιολόγηση των υδάτων κολύμβησης και σχετική έκθεση για την ποιότητά τους. Να σημειωθεί πως η αξιολόγηση αυτή είναι υποχρέωση της χώρας έναντι της κοινοτικής νομοθεσίας και πραγματοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος. Οι Γαλάζιες Σημαίες δεν επιβραβεύουν μόνο την εξαιρετική ποιότητα των νερών, αλλά υπάρχουν και κριτήρια σχετικά με την οργάνωση των ακτών, όπως καθαριότητα, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών.

Εκδήλωση φιλαναγνωσίας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων, με αφορμή την δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης, διοργανώνει εκδήλωση για το Βιβλίο και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, την Κυριακή στις 11 Μαΐου 2014 στην αίθουσα του ολοημέρου του σχολείου στις 7:00μ.μ.

«Η μάθηση πρέπει να είναι χαρά. Η φαντασία αποζητά διέξοδο στη δημιουργικότητα. Το βιβλίο είναι το εισιτήριο για τα πιο περιπετειώδη ταξίδια…», τονίζεται σε ανακοίνωση του συλλόγου. Εξ ου και η πρόσκληση σε μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν στον πολύχρωμο κόσμο της γνώσης και της απόλαυσης.

Περιοδείες ΚΚΕ

Το Σάββατο 10 Μάη 2014 θα περιοδεύσει, στο Λεβίδι, την Κανδήλα, τη Βλαχέρνα και στου Δάρα, ο Νίκος Αγγέλου, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ. Ο ίδιος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο για συζήτηση πάνω στις θέσεις του ΚΚΕ ια τις εκλογές του Μαΐου.

Επίσκεψη Καρατζαφέρη

Τα πάτρια εδάφη επισκέφθηκε χθες ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας για τις ευρωεκλογές. Συνάντησε φίλους και παλιούς ψηφοφόρους του ενώ παρουσίασε και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του.

Χαμογελάτε

-Τι κάνει ένας σκαντζόχοιρος πάνω στον άλλο;

-Βελονισμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *