Νέα από Αρκαδία. Προκλητικοί διορισμοί

ARKADIA18-150x15017Η χώρα παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στη ζωή, με μειώσεις μισθών και με απολύσεις, ενώ η ανεργία των νέων χτυπάει κόκκινο. Χιλιάδες είναι οι νέοι επιστήμονες με μεταπτυχιακά και διδακτορικά που προκαλούν δέος, δεν μπορούν να βρουν δουλειά ούτε σε σουβλατζίδικο. Η κρίση βρίσκεται στο ζενίθ και προκαλεί ίλιγγο στους πάντες . Παρόλα αυτά, ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες, το κομματικό κράτος απέδειξε ότι αντέχει και δεν υποχωρεί, δεν αλλάζει, δεν βάζει μυαλό και δεν ενδιαφέρεται να κοιτάξει την πραγματικότητα γύρω του. Απέδειξε ότι δεν έχει άλλη δεξαμενή για τη στελέχωση του μηχανισμού παρά τα κομματικά γραφεία και τη λίστα των μελών – πολιτευτών των κομμάτων. Επιμένει στα ίδια, ξανά και ξανά. «Πουλάει» εκσυγχρονισμό στους πολλούς ενώ ασκεί τον ίδιο κομματισμό όπως και κατά το παρελθόν.

Ολόκληρος σάλος προκλήθηκε προ μηνών με το διορισμό πρώην βουλευτών και πολιτευτών των δύο κομμάτων που συνθέτουν την κυβέρνηση σε σημαντικές θέσεις του δημοσίου τομέα. Ο ένας, νεοδημοκράτης, διορίσθηκε, τώρα στα 77 του χρόνια , ενώ θα έπρεπε να φροντίζει τα εγγόνια του, επικεφαλής στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου, ενώ ο άλλος, πασοκτζής, στον ΟΚΑΝΑ. Και ουδείς προσπάθησε τότε να αρθρώσει μια δικαιολογία. Οι περισσότεροι πιστέψαμε πως οι δύο αυτοί διορισμοί θα αποτελούσαν εξαίρεση και δεν θα επαναλαμβάνονταν στο μέλλον. Αμ δε; Πριν αλέκτωρα φωνήσαι ένας άλλος κομματικός διορισμός ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα αυτών των διορισμών. Ο πρώην στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και γνωστός νομικός Λευτέρης Ζαγορίτης διορίστηκε νέος Συνήγορος του Καταναλωτή.

Δεν πάει να περνά ότι περνά αυτή η χώρα; Το κομματικό κράτος συνεχίζει ακάθεκτο. Δεν καταλαβαίνει τίποτα και δεν αλλάζει σε τίποτα και ποτέ. Γιατί τέτοιου είδους διορισμοί, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, θα έπρεπε να ήταν απλώς αδιανόητοι τόσο για πραγματικούς, όσο και για συμβολικούς λόγους. Δεν έχει κανείς τίποτα με τους ανθρώπους. Έχει όμως με αυτό που αντιπροσωπεύουν οι διορισμοί τους: τις κομματικές γιάφκες που ουσιαστικά νέμονται τη χώρα.

Γιατί δυστυχώς, περί αυτού πρόκειται. Γιάφκες ήταν, γιάφκες είναι, και, όπως όλα δείχνουν, γιάφκες θα εξακολουθήσουν να είναι, μέχρι τουλάχιστον οι πολίτες να αποφασίσουν να τις κλείσουν, αν ποτέ γίνει επιτέλους κάτι τέτοιο…

Τον στηρίζουν

Γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Caravel στη Αθήνα όπου έκανε την προεκλογική του συγκέντρωση ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Επώνυμα πολιτικά και μη πρόσωπα έδωσαν το «Παρών» και ευχήθηκαν επιτυχία στον εκλογικό του αγώνα. Εκείνος μιλώντας δεν στάθηκε μόνο στον απολογισμό της θητείας του αλλά προχώρησε και σε μια βαθύτατα πολιτική ομιλία για το μέλλον της Πελοποννήσου και το μέλλον της ίδιας της χώρας. Παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, οι βουλευτές κ.κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νικόλαος Μαντζιούφας, ο Πρόεδρος του ΟΠΕ κ. Καλαμπόκης και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Βερνίκος.

Περιοδείες

Την Τρίπολη επισκέφθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ηλίας Γ. Νικολόπουλος, στο πλαίσιο των επισκέψεων του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Τρίτη 6 Μαΐου. Μεταξύ άλλων πέρασε από το κέντρο της πόλης και τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ όπου και έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει των ευρωεκλογών. Σε δηλώσεις του κάλεσε τους Τριπολιτσιώτες και τις Τριπολιτσιώτισσες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις Ευρωεκλογές της 25 Μαΐου, ώστε να στείλουν στην Ευρώπη ένα ηχηρό μήνυμα ανατροπής. «Ήρθε η ώρα, η οργή και ο θυμός όλων μας, να γίνει η πολιτική δράση που θα τους διώξει», τόνισε μεταξύ άλλων.

Κατηγορεί το Δέδε

Αντικρούει τις δηλώσεις Δέδε, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, και νυν υποψήφιου Περιφερειάρχη, στην εφημερίδα «Τα Νέα», σχετικά με το έργο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, το οποίο διαχειρίστηκε η Περιφερειακή Αρχή, ο Λάμπρος Μπούκλης Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά. Αναφέρει μάλιστα πως «ο κ. Δέδες στην κρίσιμη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου, είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ του συγκεκριμένου έργου, χαρακτηρίζοντας το έργο – σημαία και πρωτοποριακό έργο για όλη την χώρα». Τον κατηγορεί δε για αναξιοπιστία και πανικό που έχει για την προσωπική του επιβίωση με όποιο κόστος εις βάρος της νοημοσύνης των πολιτών και κυρίως εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Θαυμάζουν την Πελοπόννησο

Η Πελοπόννησος-Ο θαυμαστός κόσμος για τους λάτρεις της Αρχαιότητας-Πατρίδα των θεών» τιτλοφορεί το πολυσέλιδο αφιέρωμά της στην Πελοπόννησο η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Kronen Zeitung», στο οποίο περιγράφεται ένα τετραήμερο ταξίδι με σταθμούς στις φυσικές ομορφιές και στα αξιοθέατά της. Ένας από τους σταθμούς του ταξιδιού είναι το Λουτράκι , «ο παλαιότερος τόπος θεραπείας και ανάπαυσης στην Ελλάδα» που, όπως σημειώνεται, βρίσκεται κοντά σε όλα τα αξιοθέατα και αποτελεί κρυφό μυστικό για όσους αναζητούν ξεκούραση, για περιηγητές, ψαράδες και κολυμβητές. Ακολουθούν περιγραφές από τις περιηγήσεις στις Μυκήνες, στο Ναύπλιο, την Ακροναυπλία αλλά και το κάστρο στο Μπούρτζι, όπως επίσης στην Αρχαία Κόρινθο, την Επίδαυρο, τη Νεμέα καθώς επίσης και στον Ισθμό της Κορίνθου, για τη γέφυρα του οποίου σημειώνεται πως ενώνει την Πελοπόννησο με την ηπειρωτική Ελλάδα και χρησιμοποιείται κάθε χρόνο από πάνω από 1,5 εκατομμύρια τουρίστες.

Για μια φωτογραφία

Κέντρο διερχομένων… υποψηφίων ευρωβουλευτών έχει γίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πολλές και πολλοί ζητούν συνάντηση με τον Πέτρο Τατούλη για μια σύντομη συζήτηση και κυρίως φωτογράφηση μαζί του, μαζί με τις απαραίτητες δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες και τα μικρόφωνα. Καλύτερη προβολή δεν θα μπορούσαν να έχουν σε μια τόσο εκτεταμένη εκλογική περιφέρεια… Μεγάλο πράγμα ο σταυρός!

Τιμή στους 3citizens

O Δήμος Τρίπολης διοργανώνει την Παρασκευή 9 Μαΐου και ώρα 8μμ. , στην Πλατεία Πετρινού , μια βραδιά αφιερωμένη στους 3citizens, την ομάδα των μαθητών του 3ου Λυκείου Τρίπολης , που κατάφερε να έρθει πρώτη στον πανελλήνιο διαγωνισμό του ΣΚΑΙ , με το τραγούδι τους « Όμορφη πόλη η Τρίπολη- Πόλη Μαγική».

Χαμογελάτε

Δύο γιαγιάδες συζητάνε για τους συζύγους τους καθώς πίνουν τσάι:

– Ελπίζω ο Θανάσης να σταματήσει να τρώει τα νύχια του. Μου τη δίνει στα νεύρα! λέει η μία.

– Α, και ο Γιώργος έκανε το ίδιο, αλλά του το έκοψα το συνήθειο.

– Σοβαρά; Πώς;

– Του έκρυψα τα δόντια του.

Γιαν. Παπαμήτρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *