Τα απαγορευμένα σποτ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

φαρμαΗ ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για την απαγόρευση της μετάδοση των ραδιοφωνικών σποτ από την κυβέρνηση:

Η κυβέρνηση προχώρησε σήμερα, σε μία πρωτοφανή πράξη φίμωσης του Δημοκρατικού λόγου, και της ελεύθερης έκφρασης πολιτικών φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων επιστημονικών κλάδων κ.λ.π.

Η κυβέρνηση απαγορεύει με βάση την υπουργική απόφαση 8059, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αρ. φύλλου 1075, την μετάδοση οποιουδήποτε μηνύματος μπορεί να χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως πολιτικό και που προφανώς «θα την βλάψει» ενόψει των επερχόμενων εκλογών:

“Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν
επιτρέπεται η μετάδοση μηνυμάτων φορέων εκτός των πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων, το περιεχόμενο των οποίων μπορεί να χαρακτηρισθεί, άμεσα ή έμμεσα, ως πολιτικό”.
ΦΕΚ αρ. φύλλου 1075

Αυτή η πρωτοφανής λογοκρισία δεν έχει προηγούμενο σε μία ευνομούμενη Δημοκρατία.

Ο ΦΣΑ καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση. Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι με αυτές τις ενέργειες οι φαρμακοποιοί πεισμώνουν ακόμη περισσότερο και θα δυναμώσουν τους αγώνες τους. Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές — λογοκριτές ότι οι φαρμακοποιοί θα καταδικάσουν και με την ψήφο τους, αυτούς που τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει ολόκληρη την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση.

3 thoughts to “Τα απαγορευμένα σποτ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής”

  1. Πολύ καλά έκανε η κυβέρνηση και απαγόρευσε τα σποτάκια των φαρμακοποιών. Εδώ πρόκειται για πολιτική και επιστημονική αλητεία. Πολύ τους βολεύει τους κυρίους αυτούς να χορηγούν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, όποια θέλουν, όπως θέλουν και σε όσους θέλουν, αδιαφορώντας για την υγεία των ασθενών και ενδιαφερόμενοι μόνο για την τσέπη τους. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσαν να χειραγωγήσουν τους γιατρούς. Τώρα εκτός από αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος κάνουν και αντιποίηση πολιτικού. Φθηνός λαϊκισμός για την πάρτη τους.

  2. Και κάτι ακόμα για τον ΦΣΑ: Πριν από δύο περίπου χρόνια (2/2/12) ο ΦΣΑ, πρωτοστατούντος του προέδρού του κ. Λουράντου, μαζί με τους ΦΣ Πειραιά και Αχαϊας έστειλαν επιστολή στον Thomsen με την οποία “κάρφωναν” τους Έλληνες ιατρούς για υπερσυνταγογράφηση και ζητούσαν τη συνταγογράφηση με δραστική ουσία (διαβάστε την επιστολή στο ygeianet.gr/box/cal/28241.pdf). Τώρα τους πονάει η τρόικα και ζητάνε συμπαράσταση;

  3. Ασχέτως αν σε αρκετά από τα λεγόμενά σου έχεις απόλυτο δίκιο.
    Αυτό δικαιολογεί την απαγόρευση προβολής από οποιονδήποτε των απόψεών του -καλές ή κακές,σωστές ή λάθος;Δεν κατάλαβα,που ζούμε;Μήπως σε φασιστικό και ανελεύθερο καθεστώς;
    Mε συγχωρείς αλλά οι απόψεις σου είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικές.
    Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του και οι υπόλοιποι στην κριτική αυτών που λέει αν είναι σωστά ή όχι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.