Άδωνις προς γιατρούς-διαγνωστικά κέντρα: ”Σε όποιον αρέσει ο ΕΟΠΥΥ’

αδωνιςΤη δική του απάντηση έδωσε σήμερα στους εργαστηριακούς γιατρούς αλλά και τα διαγνωστικά κέντρα που ξεκινούν επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ στις 12 Μαίου ο Άδωνις Γεωργιάδης

Όποιος θέλει ας κάνει σύμβαση και όποιος δε θέλει ας μην κάνει, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπουργός Υγείας διαμηνύοντας ότι τόσα χρήματα υπάρχουν τόσα μπορεί να διαθέσει ο ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα ερωτηθείς αν θα λάβει κάποια μέτρα για την επερχομενη επίσχεση είπε χαρακτριστικα: “

Σας είπα, δεν υπάρχει καμία απάντηση.

Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ έχει όποιος θέλει. Δεν υποχρεώνει ο ΕΟΠΥΥ να κάνει κανείς σύμβαση μαζί του. Ο ΕΟΠΥΥ, ως ο εκπρόσωπος δέκα εκατομμυρίων ασφαλισμένων, προσφέρει μία σύμβαση με τους όρους που συμφέρουν τον ΕΟΠΥΥ και τη δημόσια υγεία. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ακολουθήσει αυτούς τους όρους, ευπρόσδεκτος. Όποιος νομίζει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτούς τους όρους ,προχωρά στην ελεύθερη αγορά”.

 

Αμαφερόμενος στις εκπτώσεις και τις επιστροφές χρημάτων από τους παρόχους (φ\γιατρούς και διαγνωστικά) είπε : “Νομίζω ότι σε όλο αυτό το θέμα έχει υπάρξει μια μεγάλη παρεξήγηση μεταξύ των παρόχων των διαγνωστικών υπηρεσιών και του ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ δεν υποχρεώνει κανέναν να έχει σύμβαση μαζί του.

 

Όποιος θέλει, έχει σύμβαση, όποιος δε θέλει. δεν έχει. Αυτό το οποίο πρέπει να πω σε όσους αποφασίσουν να κάνουν την επίσχεση – είναι ένα δικό τους δικαίωμα, δηλαδή να σταματήσουν να παρέχουν υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ- είναι ότι ο καταλογισμός του clawback του πρώτου εξαμήνου του 2014 θα γίνει σε μηνιαία βάση, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι σταματήσουν να παρέχουν υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ, εάν το κάνουν νομίζοντας ότι έτσι θα εξαιρεθούν του clawback, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος.

 

Σε κάθε περίπτωση, για την ορθή παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους μας, γενικά τους Έλληνες πολίτες, ήδη και σήμερα με τον κο Μπέζα είχαμε μακρά συνάντηση με τους ΥΠΕάρχες, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι την άλλη εβδομάδα να λειτουργούν κατά το δυνατόν τα διαγνωστικά εργαστήρια του ΠΕΔΥ, ώστε να μπορούν εκεί οι πολίτες να λάβουν άμεσες υπηρεσίες.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι, όταν αντιληφθούν όλοι οι πάροχοι τον τρόπο με τον οποίο θα καταλογιστεί το clawback του 2014, πολλοί δεν θα ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο της επισχέσεως, που στην πραγματικότητα σημαίνει ότι δεν θέλουν να έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Και ο ΕΟΠΥΥ δεν θα έχει σύμβαση υποχρεωτικά με κανέναν.”

http://iatropedia.gr/articles/read/6567

One thought to “Άδωνις προς γιατρούς-διαγνωστικά κέντρα: ”Σε όποιον αρέσει ο ΕΟΠΥΥ’”

  1. Εχει δίκιο ο κ.Γεωργιάδης να λέει ο..τι θέλει ! Ρωτώ,
    αν οι γιατροι μπορούσαν να συμφωνήσουν,λέω αν,θα ηταν δυνατόν να τα λεει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.