Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Επιτέλους λίγη σοβαρότητα

θεσσαλονικη ισ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ, ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προκλητική αδιαφορία, τις υπαναχωρήσεις, τους εκβιασμούς και την παρελκυστική τακτική του Υπουργείου Υγείας που αποκαλύφθηκαν πλήρως κατά τη συνάντηση της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Α. Μπέζα.

Οι κ. υπουργοί δεν ανέλαβαν καμία δέσμευση για την πληρωμή των παλαιών οφειλών του 2010, 2011 και 2012.

Δεν ανέλαβαν καμία δέσμευση για την υλοποίηση της υπόσχεσης τους ώστε να μη φορολογηθούμε για χρήματα που δεν εισπράχθηκαν μέσα στο 2013 και δεν θα πληρωθούν ούτε μέσα στο μέσα στο 2014.

Δεν ανέλαβαν καμία δέσμευση για τη στενή παρακολούθηση του πενιχρού προϋπολογισμού των εργαστηριακών εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ .

Δεν έχει υλοποιηθεί η συμφωνηθείσα κατανομή του αναιμικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΠΥ ανά περιοχή και ανά ιατρικό εργαστήριο.

Απαιτούν να εκτελούνται εξετάσεις από τα εργαστήρια ακόμη κι αν είναι εκτός προϋπολογισμού ενώ την ίδια ώρα οδηγούν σε κλείσιμο και τα εργαστήρια των δημόσιων δομών.

 

Το Υπουργείο Υγείας οδηγεί και την ιδιωτική Υγεία σε κατάρρευση , τα εργαστήρια σε χρεωκοπία και τους πολίτες σε υποχρεωτική από-ασφάλιση.

 

Ζητούμε την αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ ,

Ζητούμε το διαρκή έλεγχο των εκδιδόμενων παραπεμπτικών, των εξετάσεων και των ιατρικών πράξεων με την εφαρμογή των διαγνωστικών πρωτοκόλλων,

 

Ζητούμε την άμεση υλοποίηση των προ μηνών συμφωνηθέντων για κατανομή του προϋπολογισμού ανά ειδικότητα, ανά περιοχή και ανά ιατρικό εργαστήριο

Ζητούμε την αποπληρωμή όλων των παλαιών οφειλών σύμφωνα με τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Επιτέλους, η υγεία έχει ανάγκη από περισσότερη ευθύτητα και σοβαρότητα.

Ο Ιατρικός κλάδος είναι πλέον υποχρεωμένος να αντιδράσει δυναμικά στην επιβαλλόμενη από την κυβέρνηση χρεωκοπία του .

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Τσάμης Δημήτρης                         Νίτσας Νικόλαος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *