Νέα από Αρκαδία. Κοινωνική πολιτική

ARKADIA18-150x15017Αυξήθηκε ο αριθμός των αναξιοπαθούντων ατόμων που ενισχύθηκαν με κάποιο χρηματικό ποσό από το δήμο, ως οικονομική βοήθεια, ενόψει των εορτών του Πάσχα. Τα χρήματα αυτά δεν ήταν ασφαλώς λύση. Ήταν όμως μια σοβαρή εξισορροπητική δράση σε μια μεγάλη ανισορροπία που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας – που η κρίση ίσως είναι απλώς το αποτέλεσμά της. Ήταν τουλάχιστον μια απάντηση στην εξωτερική πλευρά του προβλήματος . Ανθρωποι σώθηκαν από την πείνα, την απελπισία, την αρρώστια. Έστω προσωρινά. Το κοινωνικό σώμα διατηρήθηκε στη ζωή. Και η ζωή είναι μια προϋπόθεση της λύσης.

Το πολιτικό παιχνίδι παίζεται αξιόλογα από την παρούσα δημοτική αρχή, χωρίς κανείς να μπορεί να πει καμιά κουβέντα. Στον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία δεν πρέπει να υπάρχουν αντιρρήσεις για την απάμβλυνσή τους. Πράγμα που κατά κόρον εκμεταλλεύονται οι κρατούντες τα ηνία του δήμου για ίδιον δημοτικό όφελος. Γι αυτό και λίγες μέρες προ των εκλογών, μοιράστηκαν 40.000 ευρώ, συν άλλες 30.000 από προηγούμενη απόφαση, ίσον 70 χιλιάδες ευρώ, σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, όταν 5 μήνες πριν, την περίοδο των Χριστουγέννων, το ποσό αυτό δεν είχε ξεπεράσει τις 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τη καταγγελία του κ. Κακλαμάνου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό θα πει κοινωνική πολιτική.

Βέβαια, η αρνητική κριτική σε τέτοιες πρωτοβουλίες θα ήταν ένδειξη προκατάληψης και μνησικακίας εάν όλα αυτά δεν γίνονταν ένα μήνα προ των εκλογών. Ο Γιάννης Σμυρνιώτης και οι περί αυτόν γνωρίζουν καλά ότι η κοινωνική πολιτική σε ένα δήμο αναδεικνύεται το πραγματικό πολιτικό πεδίο της εκλογικής αναμέτρησης. Εκεί αναμετρώνται με τους αντιπάλους τους, εκεί μπαίνουν στο ζύγι οι προσδοκίες, οι επιδόσεις και οι διαψεύσεις.

Είναι περισσότερο από προφανές ότι διακινούν ευαισθησία για να κερδίσουν εντυπώσεις. Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι να μην μείνει στη μέση όλη η ιστορία. Να δοθούν, αν ακόμη δεν δόθηκαν, τα 70 χιλιάδες ευρώ για τους οικονομικά αδύναμους , ώστε να σταθούν, στο μέτρο του δυνατού, στα πόδια τους οι παρίες της ιστορικής συγκυρίας. Κι αν ο κ. Σμυρνιώτης κερδίσει ψηφαλάκια από όλο αυτό, χαλάλι του.

 

Αποχώρηση Μανώλη;

Μεγάλο Σάββατο λίγο πριν την Ανάσταση, πληροφορίες αναφέρουν, ότι έγινε συνάντηση Δέδε- Μανώλη στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν την προοπτική ενοποίησης των ψηφοδελτίων τους, αφού οι συνδυασμοί λίγες μόλις ημέρες από την κατάθεσή τους δεν κλείνουν. Εκεί συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα, ωστόσο οι δύο άνδρες φάνηκαν να μην τα βρίσκουν στο κορυφαίο ζήτημα του ποιος θα τεθεί επικεφαλής. Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης του Τατούλη, Γιώργος Δέδες εμφανίστηκε να μην κάνει πίσω ούτε μισό βήμα και κατά τα φαινόμενα ο Γιάννης Μανώλης θα αποχωρήσει και θα εμπλουτίσει το συνδυασμό Δέδε με δικά του στελέχη. Πηγή: www.best-tv.gr

Χωρίς Κολοκοτρώνη

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Χαρίλαος Κολοκοτρώνης, από υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας με το συνδυασμό της Πελοποννησιακής Ένωσης. Υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον συγκεκριμένο συνδυασμό είναι ο Γιάννης Μανώλης.

Βέβαια, ο κ. Κολοκοτρώνης δηλώνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον επικεφαλής του συνδυασμού και η απόσυρση της υποψηφιότητάς του οφείλεται στο γεγονός, ότι τα στενά χρονικά περιθώρια δεν του δίνουν τη δυνατότητα να συγκροτήσει ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο νίκης στη Λακωνία.

 

Συμβουλευτικές Επιτροπές

 

Την πρόταση διεύρυνσης της συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για το Δήμο, αλλά και αξιοποίησης της ευρύτερης δυνατής γνώσης και εμπειρίας, παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης, Νίκος Τσιαμούλος, σε συνέντευξή του στη δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης.

 

Για να αλλάξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, σημείωσε, οφείλουμε πρώτα απ’ όλα να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε: «Μέσα από συλλογικές δράσεις να αξιοποιήσουμε νέες ιδέες και προτάσεις ικανών ανθρώπων που για χρόνια είχαν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική με τους όρους που αυτή γινόταν. Ο τόπος μας έχει ανάγκη τη συμμετοχή όλων. Έχει ανάγκη τους ενεργούς πολίτες». Στην πράξη, αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τις Συμβουλευτικές Επιτροπές Έργου Πολιτών, όπου θα συμμετέχουν με εκ περιτροπής θητεία και με βάση το αντικείμενο της επιστημονικής / επαγγελματικής τους κατάρτισης, δημότες του Δήμου Τρίπολης. Δημιουργείται έτσι ένας πρωτοποριακός θεσμός που συμβάλλει έμπρακτα στην καλύτερη αξιοποίηση της διαθέσιμης γνώσης και εμπειρίας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

 

Απ ευθείας αναθέσεις

 

Τα έργα με απευθείας ή μη αναθέσεις στους δήμους αυτή την περίοδο είναι στο φόρτε τους. Από κοντά και οι διαμαρτυρίες για κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος από αντιπολιτευόμενους τη δημοτική αρχή υποψηφίους. Σαν κι αυτή του αντιπρόεδρου της Οικονομικής επιτροπής του δήμου Γορτυνίας κ. Αλβενιώτη ο οποίος κατηγορεί το δήμαρχο κ. Γιαννόπουλο ότι ένα μήνα πριν τις εκλογές «έχει αποφασίσει για 170 θέματα από τα οποία τα 130 είναι απευθείας αναθέσεις έργων –εργασιών και προμηθειών αξίας 960.000 €». Για να συμπληρώσει: «Δεν είμαστε κατά των έργων, που αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από την πρώτη μέρα αυτής της δημοτικής αρχής, αλλά με την χρονική στιγμή, τον τρόπο που γίνονται αυτά και την ποιότητα τους».

 

Καταγγελία Παυλή

 

Η δημοτική παράταξη «Τρίπολη -0 Πρωτεύουσα του Μοριά» του Δημήτρη Παυλή με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τους κρατούντες το δήμο ότι με συνοπτικές διαδικασίες και εμφανή την διάθεσή τους να προστατεύσουν κάποιους «ιδιοκτήτες», έφεραν μια τροποποίηση της χωροταξίας της Λαϊκής Αγοράς της Πλ. Βαλτετσίου. Στη διαδικασία της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσος διάλογος και αν έγινε τίποτα δεν άλλαξε απ’ τις αρχικές θέσεις της Δημοτικής Αρχής. Όπως και να’ χει όμως, η πρόταση πέρασε απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο. Κατόπιν αυτού η παράταξη Παυλή δεσμεύεται ότι θα υπερασπιστεί και θα περιφρουρήσει τη νόμιμη εφαρμογή και λειτουργία της κανονιστικής για τις Λαϊκές Αγορές του Δήμου δηλώνοντας πως άνιση μεταχείριση δεν πρόκειται να συνεχισθεί.

 

Ερώτηση για απινιδιστή

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη κατέθεσε στις 23.04.2014 ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας, με θέμα την έλλειψη ηλεκτροκαρδιογράφου – απινιδιστή – εξωτερικού βηματοδότη στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας. Στην ερώτηση αυτή επισημαίνεται πως μια διακομιδή περιστατικού από τα πιο απομακρυσμένα χωριά έως το Κέντρο Υγείας διαρκεί τουλάχιστον 30 – 40 λεπτά, ενώ άλλα 50 – 60 λεπτά διαρκεί η διακομιδή από το Κ.Υ. Δημητσάνας έως το Γ.Π. Νοσοκομείο Τρίπολης. Κατόπιν αυτού είναι οφθαλμοφανές, ότι για χρονικό διάστημα περίπου δύο ωρών που ο ασθενής με επείγον καρδιολογικό πρόβλημα βρίσκεται εντός του ασθενοφόρου, χρειάζεται εντατική νοσηλεία και monitoring με βάση τις αρχές και επίσημες οδηγίες της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής που υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούν να του δοθούν ούτε στο ελάχιστο. ΓΙ αυτό και ερωτά τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Υγείας ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό άμεσα.

 

Χαμογελάτε

 

-Κούκλα σε κάνει το ποτό

 

-Μα δεν πίνω…

 

-Πίνω όμως εγώ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *