Χαιρετισμό​ς και απαντήσεις του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε Συνέντευξη Τύπου για τη δωρεά φαρμάκων σε ανασφάλιστ​ους.

γεωργιαδηςΟ Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, παρέστη σήμερα στην Συνέντευξη Τύπου της Roche Hellas για την δωρεά φαρμάκων αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ για ανασφάλιστους ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια της ο κ. Γεωργιάδης πραγματοποίησε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Θεώρησα ότι είναι υποχρέωσή μου να είμαι εδώ σήμερα για τον εξής απλό λόγο:

Σήμερα είναι η επέτειος της ενάρξεως της περιπέτειας που ονομάζεται «μνημόνιο». Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, όπου η χώρα κατέβαλε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση, κάποιοι από τους συμπολίτες μας βρέθηκαν σε πολύ δυσμενή θέση.

Για εμένα προσωπικά και για την Κυβέρνησή μας, για το Κράτος και την κοινωνία μας, η κάλυψη των ανασφαλίστων ως προς τις υγειονομικές τους ανάγκες αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα. Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε λύσεις όσο γίνεται πιο γρήγορα εντός των επομένων μηνών, ει δυνατόν μέχρι τον Ιούνιο, ώστε να βρούμε τον τρόπο και να δώσουμε τη δυνατότητα κάλυψης της φαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφαλίστων συμπολιτών μας.

Στα πλαίσια αυτών των λύσεων δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συνεργαστούμε και να επαινέσουμε και τις ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες, αντιλαμβανόμενες και εκείνες τη δυσκολία των στιγμών και των συμπολιτών μας, επιδεικνύουν ένα κοινωνικό πρόσωπο, όπως σήμερα η εταιρεία «Roche» την οποία και ιδιαιτέρως ευχαριστώ.

Η σημερινή δωρεά είναι αρκετά μεγάλη. Είναι ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνει κατηγορίες φαρμάκων για αρκετές σοβαρές ασθένειες. Η διαδικασία θα είναι μέσω των δημοσίων νοσοκομείων βάσει του νόμου, του ΕΟΦ και της συνεργασίας που έχουμε με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Θα ήθελα, από το βήμα αυτό, να πω ότι ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για την προσπάθεια που έχει κάνει με το κοινωνικό ιατρείο, η οποία είναι σημαντική. Και την «Αποστολή» φυσικά της Εκκλησίας της Ελλάδος που έχει συμμετάσχει, όπως και ατομικά τον κάθε Έλληνα που όλα αυτά τα χρόνια έχει συμμετάσχει στην προσπάθεια συλλογής φαρμάκων και αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών, τις οποίες βιώνουμε.

Φυσικά όλες αυτές οι συλλογικές προσπάθειες δεν αναιρούν την ευθύνη του Κράτους. Και όπως είπα πριν, τώρα που το κράτος μας εξέρχεται σιγά σιγά αυτής της κρίσεως, θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτές του τις ευθύνες με λύσεις διαρκείς και μόνιμες για τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη. Και θα το κάνουμε πολύ σύντομα.

Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω την εταιρεία «Roche» και κάθε άλλη εταιρεία που έχει συμμετάσχει κατά το παρελθόν σε ανάλογα προγράμματα ή που σκοπεύει να το κάνει στο μέλλον. Πρέπει να σας πω ότι είμαι σε επαφή και με τον ΣΦΕΕ και με την ΠΕΦ για να γίνει πιο οργανωμένη και εντατική αυτή η προσπάθεια.

Επαναλαμβάνω για εμάς είναι το νούμερο ένα στοίχημα που έχει το Υπουργείο να αντιμετωπίσει μέσα σε αυτό το χρόνο, μέσα στους επόμενους μήνες, γιατί πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη του Κράτους και πρέπει τώρα να την αντιμετωπίσουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *