Θεσσαλονίκη: Αποδυναμώνεται εκ νέου το ΕΚΑΒ

ekab«Είμαστε στα όριά μας. Από τη μία ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ανακαλεί άδειες και ρεπό των εργαζομένων για να μπορέσουν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας κι από την άλλη μετακινεί εννιά διασώστες από τη Θεσσαλονίκη σε… νησιά» αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Ιερόθεος Γιαμουρίδης για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΕΚΑΒ λόγω της διαθεσιμότητας στον Δημόσιο Τομέα.

«Είμαστε λίγοι και δεν προλαβαίνουμε να φτάσουμε εγκαίρως στα επείγοντα περιστατικά, ειδικά τώρα που έχουμε αναλάβει και την κάλυψη των Κέντρων Υγείας του νομού Θεσσαλονίκης. Το ΕΚΑΒ στην περιοχή μας αποδυναμώνεται» προσθέτει, αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει το ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοί του, οι οποίοι σύντομα δεν αποκλείεται να κληθούν να μεταφέρουν με τα ασθενοφόρα… σεντόνια και τρόφιμα στα νοσοκομεία.

Τη Μ. Τετάρτη οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αποκλείοντας με τα ασθενοφόρα για μία ώρα, από τις 09.00 έως τις 10.00 το πρωί, την οδό Αγίου Δημητρίου στο ύψος του ΥΜΑΘ. Με τον τρόπο αυτό εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη αποδυνάμωση του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, ενώ επέδωσαν και σχετικό ψήφισμα στον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου.

Πηγή: seleo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *