Κλειστό Προϋπολογισμό και Συλλογικές Συμβάσεις συνεχίζει να διεκδικεί η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης

επιτροπή διαπραγμάτευσηςΚλειστό προϋπολογισμό από μέρους του ΕΟΠΥΥ ζήτησε επισταμένως η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης (ΠΕΔ) των γιατρών υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, σε σημερινή, συνάντηση της, με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Αλέξανδρο Γαρύφαλλο στο Υπουργείο Υγείας. Από τη συνάντηση που αφορούσε στα φλέγοντα ζητήματα των συμβάσεων και του κλειστού προϋπολογισμού, απουσίασε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός, παρόλο που είχε ανακοινωθεί ότι θα παρευρίσκετο.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ και του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη, και τα υπόλοιπα μέλη της ΠΕΔ, υπενθύμισαν στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ το φλέγον θέμα των «παραπεμπτικών χωρίς αντίκρισμα» για γιατρούς και εργαστήρια, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις εργαστηριακές εξετάσεις που δε θα αποζημιωθούν ποτέ.

«Ζητούμε την εφαρμογή ενός κλειστού προϋπολογισμού, στα πλαίσια του οποίου, κάθε παραπεμπτικό που εκδίδεται και εκτελείται εντός των ορίων του, θα αποζημιώνεται στο ακέραιο» τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της ΠΕΔ πρότειναν, το ετήσιο ποσό των 320 εκατομμυρίων που προβλέπεται για εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις το 2014, να αναπροσαρμοστεί, βάσει των περσινών δαπανών του 2013 στις πραγματικές ανάγκες, και να κατανεμηθεί ανά ειδικότητα κι ανά νομό, με προσδιοριζόμενο όριο δαπάνης ανά πάροχο/εργαστήριο.

Οι δύο πλευρές δε συμφώνησαν σε μία κοινή γραμμή, οπότε η διαπραγμάτευση συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα για την οριστική επίλυση του προβλήματος αυτού, καθώς και για τις Συμβάσεις των γιατρών στις ιατρικές επισκέψεις και τη νέα συλλογική σύμβαση κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών γιατρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *