Ο κ. Εξαδάκτυλος και οι συνομιλητές του

Το Μάρτη του 2013 παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) κ. Εξαδάκτυλος, εκτοξεύοντας βολές εναντίον του τότε υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου. Στην επιστολή παραίτησης που έδωσε στη δημοσιότητα ανέφερε ως βασική αιτία της παραίτησής του την ανισοκατανομή κονδυλίων ανάμεσα στα Νοσοκομεία Αθήνας- Θεσσαλονίκης και κατέληγε απευθυνόμενος στους γιατρούς της Θεσσαλονίκης:

«Επειδή οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τη σήψη του πράγματος, επιλέγω να εκφραστώ με πράξη και ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ από τη θέση του προέδρου, στην οποία πρόσφατα με εκλέξατε».

Τον κ. Εξαδάκτυλο διαδέχτηκε το μέλος της ίδιας παράταξης κ. Τσάμης με ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. Βεβαίως ήταν γνωστό ότι προϋπήρχε συμφωνία εναλλαγής μεταξύ των δύο στη θέση του προέδρου, όμως ο κ. Εξαδάκτυλος θέλησε να δώσει έναν τόνο ηρωικό στην παραίτησή του..

Ανάμεσα στους γιατρούς της Θεσσαλονίκης δε νομίζουμε πως υπήρχε κανείς που πίστευε ότι ο κ. Εξαδάκτυλος εννοούσε πραγματικά όσα καταλόγιζε στον πολιτικά ανύπαρκτο κ. Λυκουρέντζο.

Η δυσπιστία δεν ήταν αβάσιμη.

Λίγο καιρό πριν την παραίτησή του ο κ. Εξαδάκτυλος είχε καταπλήξει το πανελλήνιο δηλώνοντας πως θεωρούσε ως αξιόπιστο συνομιλητή του τον Ανδρέα Λοβέρδο ().κλικ εδώ το βίντεο των δηλώσεων) Επρόκειτο για άκρως προκλητική δήλωση! Ο πρόεδρος του ΙΣΘ αναλάμβανε να δώσει διαπιστευτήρια φερέγγυου συνομιλητή σ΄ αυτόν που σύμπασα η ιατρική κοινότητα θεωρούσε ως μονάδα μέτρησης της αναξιοπιστίας.

Ο χρόνος επιβεβαίωσε πως οι καταγγελίες και η παραίτηση του κ. Εξαδάκτυλου ήταν κακής ποιότητας θέατρο. Όταν έφυγε ο Λυκουρέντζος και ανέλαβε υπουργός υγείας ο τρισχειρότερος Άδωνις Γεωργιάδης η κριτική του κ. Εξαδάκτυλου ατόνησε και πήγε μια στο καρφί και μια στο πέταλο.

Αίφνης την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε την επανεμφάνισή του ως υποψήφιος Πρόεδρος του ΙΣΘ, επικεφαλής καθαρόαιμου συνδυασμού της ΝΔ!

Τις εκλογές που πυροδότησαν την παραπάνω υποψηφιότητα προκήρυξε εσπευσμένα ο κ. Τσάμης και τις όρισε στις 11 Μαϊου, με σκοπό να πιάσει στον ύπνο τους άλλους συνδυασμούς, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του ΠΙΣ για ταυτόχρονες εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας στις 12 Οκτωβρίου. Μάλιστα ήταν τόση η πρεμούρα του κ. Τσάμη για εκλογές, ώστε πρώτα τις ανακοίνωσε στον τύπο και μετά όρισε τη διεξαγωγή εκλογικό- απολογιστικής συνέλευσης!

Διερωτόμαστε: τι άλλαξε στην πραγματικότητα της σήψης, η οποία οδήγησε τον κ. Εξαδάκτυλο σε παραίτηση κι αν δεν άλλαξε πως δικαιολογεί την επανάκαμψή του διεκδικώντας εκ νέου την προεδρία του ΙΣΘ;

Υποθέτουμε λοιπόν πως ο κ. Εξαδάκτυλος έχει αντιληφθεί –έστω από πληροφορίες τρίτων- πως όχι μόνο δεν έχει αλλάξει τίποτα, αλλά τουναντίον η κυβέρνηση Σαμαρά έχει κατεδαφίσει το σύστημα υγείας, αξιοποιώντας τον Άδωνι Γεωργιάδη ως εκσκαφέα. Ο ομοϊδεάτης του κ. Εξαδάκτυλου και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεοδοσιάδης έφτασε πριν ένα μήνα να σκίσει την κομματική ταυτότητα της ΝΔ, πράγμα που ούτε καν πέρασε από το μυαλό των κκ Εξαδάκτυλου και Τσάμη. Κάτι τέτοιο θα το απαγόρευε ασφαλώς ο κ. Βαρτζόπουλος, εξ απορρήτων του κ. Εξαδάκτυλου και επιτελικό στέλεχος στη συγκυβέρνηση.

Το δίδυμο Εξαδάκτυλου- Τσάμη νομίζει προφανώς πως το ιατρικό σώμα παραμένει αμετακίνητα προσδεδεμένο στη ΝΔ, ακόμη κι όταν αυτή κατακρεουργεί τα συμφέροντα των γιατρών, απολύει, διαπομπεύει και διαλύει τα πάντα για χάρη των μνημονίων και της Μέρκελ.

Γελάστηκαν οικτρά..

Και μία ερώτηση: γιατί ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά από τα μέλη να είναι οικονομικά τακτοποιημένα προκειμένου να έχουν δυνατότητα να ψηφίσουν, ενώ ο ίδιος παρανόμως παρακρατά τις εισφορές που οφείλει να αποδίδει κάθε χρόνο στον ΠΙΣ και αγοράζει γραφεία; Μιλάμε για οφειλές ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τις οποίες αν δεν αποδώσει άμεσα δε θα μπορούν να συμμετέχουν εφεξής οι εκλέκτορες του ΙΣΘ στις γενικές συνελεύσεις του ΠΙΣ. Πέραν αυτού υπάρχει το ενδεχόμενο να εκπέσουν Πρόεδρος και Ταμίας του ΙΣΘ σε ενδεχόμενη προσφυγή οιουδήποτε συναδέλφου στον ΠΙΣ ή τα δικαστήρια.

Ygeianet

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *