Νέα από Αρκαδία. Ποιους επιλέγουμε;

ARKADIA18-150x15017 Σε άνισο πεδίο εκλογικής αναμέτρησης μετατρέπονται οι ευρωεκλογές στη χώρα μας μετά την κυβερνητική απόφαση για σταυροδοσία των ψηφοδελτίων, σε μια ενιαία εκλογική περιφέρεια. Και ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και στις βουλευτικές, όπου η εκλογική περιφέρεια είναι μικρή, άρα γνωστοί οι υποψήφιοι, μπορεί κανείς να επιλέξει οποιονδήποτε, αλλάζοντας ή αγνοώντας κόμματα και υποδείξεις, εν προκειμένω το πεδίο επιλογών περιορίζεται σημαντικά και μάλλον επισκιάζεται από τη «λάμψη» γνωστών και προβεβλημένων ονομάτων, που σε καθημερινή βάση έχουμε στις οθόνες μας.

Ποιος, παραδείγματος χάριν, δεν γνωρίζει τον πρώην υφυπουργό Παιδείας και πρώην πρύτανη του πανεπιστημίου μας κ. Παπαθεοδώρου ή την μέχρι προ τινος δημοσιογράφο κ. Σπυράκη – που και οι δυο τους παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου για την Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, με τη δεύτερη μάλιστα να κάνει κατάχρηση του χρόνου της και αντί για βιβλίο να μιλά για ευρωεκλογές και για τη υποψηφιότητά της; Και ποιος από την άλλη γνωρίζει καλά κάποιους άλλους υποψήφιους, γνωστούς στον τομέα της επιστήμης τους αλλά άγνωστους στο ευρύ κοινό των ψηφοφόρων; Ελάχιστοι ασφαλώς. Γι αυτό και δεν πιστεύουμε ότι στο παρελθόν υπήρξε τόσο άνιση εκλογική αναμέτρηση, όσο αυτή που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο.

Χρειάζεται όντως μεγάλη προσπάθεια για να ψάξει κανείς και να επιλέξει από τη δεξαμενή των υποψηφίων αυτούς που πράγματι αξίζουν, που είναι ικανοί να προσφέρουν, που είναι διακριτές προσωπικότητες και όχι κύμβαλα αλαλάζοντα. Χρειάζεται οξυδέρκεια, και προσωπική απόφαση για επιλογή του καλύτερου. Και εδώ ακριβώς βαρύνοντα ρόλο έχουν να παίξουν τα ΜΜΕ, εφημερίδες, τηλεοράσεις, ιστολόγια και άλλα μέσα ενημέρωσης. Αλλωστε, τα μέσα αυτά κατά κόρον υποστηρίζουν ότι ο τόπος και η πολιτική χρειάζονται νέα πρόσωπα. Αρα ορθόν και πρέπον είναι και για τη δική τους αξιοπιστία να αποδείξουν ότι αυτά που λένε τα εννοούν και στον βαθμό που μπορούν τα εφαρμόζουν. Και φυσικά εκείνο που εξυπακούεται είναι να μη στο άλλο άκρο: να προβάλουν τους ήδη γνωστούς και να αγνοήσουν εκείνους που οφείλουν να καταστήσουν γνωστούς.

Υ.Γ. Αφιερωμένο το σημείωμα αυτό στο συμπολίτη μας Γιώργο Βέρρο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στην Αττική, Εκπαιδευτικό Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής, και Επιστημονικό Σύμβουλο του Παντείου Πανεπιστημίου. Πολιτεύεται με την «ΑΝΑΣΑ για την ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ» και είναι πρωτόβγαλτος στην πολιτική. Η στήλη ζητά συγνώμη αν υπάρχουν κι άλλοι «άγνωστοι» ανάμεσα στους «φίλους» της που της έχουν διαφύγει.

Όλα για το σταυρό

Απρέπεια, το λιγότερο, για να μη ν πούμε ασέβεια, προς τον συγγραφέα και οικοδεσπότη της τελετής παρουσίασης του βιβλίου του : « Ισχυρή αυτοδιοίκηση. Ο δικός μας χώρος», κ. Σάββα Σαββάκη, αλλά και τους ακροατές της βραδιάς, επέδειξε η γνωστή δημοσιογράφος κ. Μαρία Σπυράκη. Αντί να μιλήσει για το βιβλίο, αναλώθηκε σε αναλύσεις για τη σημασία των ευρωεκλογών και το ψηφοδέλτιο που τη στεγάζει. Έλεος, πια, από μια τόσο γνωστή δημοσιογράφο.

Κινήσεις οικολογίας

Σε έξυπνες κινήσεις πολλαπλής πολιτικής ωφελιμότητας προχωρά ο υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης κ. Τσιαμούλος, εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό η παράταξή του «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» διοργάνωσε τη περασμένη Τετάρτη το βράδυ εκδήλωση για το περιβάλλον, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το χώρο για να ακούσει εν πρώτοις τον ίδιο να αναφέρεται στη υποψηφιότητά του και να ζητά την εμπιστοσύνη των δημοτών ώστε να αλλάξει τα δεδομένα της πόλης, αλλά και τους εκλεκτούς ομιλητές του όπως τον λαμπρό επιστήμονα και Τριπολιτσιώτη Γιώργο Βέρρο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στην Αττική, Εκπαιδευτικό Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής, Επιστημονικό Σύμβουλο του Παντείου Πανεπιστημίου και τον Αντώνη Γάκη, Διδάκτορα Περιβάλλοντος Παντείου Πανεπιστημίου και Σύμβουλο περιβάλλοντος στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή. Οι εν λόγω μίλησαν για την ανακύκλωση και τις πολλαπλές ωφελιμότητες από την εφαρμογής της, ιδέες τις οποίες ασπάζεται και μάχεται για την εφαρμογή τους ο κ. Τσιαμούλος.

Κάλαντα του Λαζάρου

Ο σύλλογος των Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας έχει καθιερώσει να αναβιώνει κάθε Σάββατο του Λαζάρου το έθιμο της Ρούμελης, με τα κάλαντα του Λαζάρου. Η εκδήλωση αποτελεί μία ευχάριστη νότα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πάσχα της Τρίπολης. Και για φέτος το ραντεβού έχει δοθεί γι αυτό το Σάββατο του Λαζάρου στις 12-4-2014, ώρα 11 π.μ. μπροστά στο Μαλλιαροπούλειο και κατόπιν στο κέντρο της πόλης. Το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί τα κορίτσια του κατηχητικού σχολείου της Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης, καθώς τις εκπαιδευτικούς κ. Κωνσταντίνα Κοντογιάννη (μέλος του διοικητικού συμβουλίου), κ. Μαριάνα Λιάππη και την κ. Σοφία Κιντή που χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά την Παρασκευή 11 Απριλίου στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τριπόλεως. Στη εκδήλωση θα παραστεί και θα μιλήσει ως ειδικός, για την πρακτική εφαρμογή του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις, ο λέκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Ιάκωβος Βενιέρης.

Ο ΣΑΟΟ σε Λουκού – Παλαιοπαναγιά

Την ερχόμενη Κυριακή 13 Απριλίου 2014 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων θα πραγματοποιήσει μια ενδιαφέρουσα εξόρμηση στα ιστορικά μοναστήρια της Λουκούς και της Παλαιοπαναγιάς. Επίσης θα γίνει επίσκεψη και ιστορική ενημέρωση στην έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού και στα Πελασγικά τείχη της Θυρέας. Οι πορείες θα είναι τρεις, για όλες τις προτιμήσεις.

 

Α’ πορεία. Μονή Λουκούς – Ελληνικό – Μονή Παλαιοπαναγιάς – Αρχαιολογικός χώρος – Μονή Λουκούς, ώρες 3.30΄. Β’ πορεία. Μονή Λουκούς – Ελληνικό – Λεκάνη – Αρχαιολογικός χώρος – Μένη Λουκούς, ώρες 5.15’. Γ ‘ πορεία. Μονή Λουκούς –Μονή Παλαιοπαναγιάς – Αρχαιολογικός χώρος – Μονή Λουκούς, ώρα 1.

Μαθήματα στις διακοπές

Μειώνονται οι μέρες της αργίας ου Πάσχα σε κάποια σχολεία της χώρας ύστερα από απόφαση του υπουργείου, να αναπληρωθούν κάποιες από τις διδακτικές ώρες που χάθηκαν λόγω καταλήψεων στα σχολεία. Οι νομοί που θα υποστούν τις συνέπειες είναι αυτοί των: Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Πέλλας, Ημαθίας, Δράμας και Κέρκυρας. Στο Νομό Αρκαδίας, τα σχολεία που θα λειτουργήσουν Πασχαλιάτικα είναι: 1ο ΓΕ.Λ Τρίπολης, Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 – 2 Γυμνάσιο Μεγαλόπολης Τετάρτη 23 Απριλίου 2014 Πέμπτη 24 Απριλίου 2014, Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 – 3 ΓΕ.Λ Μεγαλόπολης, Τετάρτη 23 Απριλίου 2014, Πέμπτη 24 Απριλίου 2014, Παρασκευή 25 Απριλίου 2014.

Ομιλία Γιανναρά

Μην ξεχάσετε απόψε το βράδυ στις 8, την ομιλία με θέμα «Η Ελλάδα σήμερα: Κρίση ή παρακμή;», από τον καθηγητή Φιλοσοφίας κ. Χρήστο Γιανναρά, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της πόλης μας.

Χαμογελάτε

Αγάπη μου πως θα περιέγραφες την αγάπη σου για μένα;

Σαν να μετράω τα αστέρια.

-Ουαου ατελείωτη;

-Όχι, χάσιμο χρόνου..!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *