Στην… υγεία των ξένων συμφερόντων!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ EPIRUSGATEΟ μόνος τομέας που αποδομήθηκε βήμα-βήμα και με οργανωμένο σχέδιο «Μade in Berlin», προς όφελος ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων • Η επίσκεψη της Μέρκελ, ή έξοδος στις αγορές και το σχέδιο διάλυσης της υγείας

«Οι επενδυτές αγαπούν την Ελλάδα», «επιτυχημένο comeback», «η Ελλάδα γιορτάζει την επιστροφή στις αγορές»: τα γερμανικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν για την έκδοση του πρώτου ελληνικού ομολόγου από το 2010, λίγες ώρες πριν την άφιξη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα.

Στην τελευταία της επίσκεψη στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2012, η Άνγκελα Μέρκελ είχε ιεραρχήσει τον τομέα της Υγείας (μαζί με αυτόν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) ως το πεδίο στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών, με την προώθηση διμερών θεμάτων και προγραμμάτων υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας.

 

Μάλιστα είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Task Force υπό την αιγίδα του Χορστ Ράιχενμπαχ, για την υλοποίηση προγραμμάτων «εκσυγχρονισμού». Ο γερμανικός Τύπος δε, τόνιζε ότι η κ. Μέρκελ ανακοίνωσε την έναρξη δύο ευρωπαϊκών project, υπό την επίβλεψη του Βερολίνου, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, ένα για την αναδιάρθρωση της τοπικής διοίκησης και ένα για την αναδιάρθρωση του δημοσίου συστήματος υγείας.

 

Ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα ομόλογό του στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε περιοριστεί στο να αναφέρει ότι «η Ελλάδα έχει να ωφεληθεί άμεσα από τη γερμανική τεχνική, τεχνολογική και επενδυτική βοήθεια».

 

Ούτε δύο χρόνια μετά, η κ. Μέρκελ έρχεται σε μια χώρα με διαλυμένο σύστημα δημόσιας υγείας, με νοσοκομεία που παραπαίουν, με χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

Χρειάστηκε ένας πρόθυμος υπουργός, ο οποίος σε κάθε βήμα διάλυσης της δημόσιας υγείας αντάλλασσε συγχαρητήρια με την Task Force και τον κ. Ράιχενμπαχ.

 

Η θητεία του κ. Α. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας σε μικρό χρόνο συμπυκνώνει τέτοιο όγκο αρνητικών μεταρρυθμίσεων για τον ελληνικό λαό, αλλά και τους επιστήμονες και εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, που –όπως έχει λεχθεί- «δεν έχουν προηγούμενο».

 

Δεν πρέπει ωστόσο να αδικείται και το έργο του προκατόχου του, του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ήταν αυτός που με θέρμη ξεκίνησε να υλοποιεί τις επιταγές των δανειστών, με τον «ανθρωποκτόνο νόμο» συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας και την ενοποίηση των ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών των ασφαλιστικών ταμείων στον θνησιγενή ΕΟΠΥΥ, μεταξύ άλλων.

 

Παρά το γεγονός ότι στον ελληνικό λαό επιβλήθηκαν σκληρά μέτρα, με την υπερφορολόγηση, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κινητικότητα και διαθεσιμότητα στο δημόσιο, τις ανατροπές σε εργασιακά δικαιώματα, σε κανένα άλλο υπουργείο η υλοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών δεν υπάκουε τόσο πιστά σε ένα ασφυκτικό σχέδιο όρων και χρονοδιαγραμμάτων. Τρανταχτό παράδειγμα, οι ρυθμοί χελώνας των αποκρατικοποιήσεων, που κατά καιρούς εμφανίστηκαν ως «προαπαιτούμενο» σε χρονοδιαγράμματα μάλιστα που έθετε η τρόικα.

 

Υπό τις οδηγίες του Βερολίνου, λοιπόν, γίνεται σαφές γιατί η μερίδα του λέοντος στις αναδιαρθρώσεις αφορούσε τον πολύπαθο τομέα της Υγείας.

 

Τώρα, στο δρόμο προς την όποια ανάκαμψη και ενώ στους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας έχει διατηρηθεί ένα –έστω και υποτυπώδες- υπόβαθρο για να στηριχτεί η ανάπτυξη, η Υγεία βρίσκεται κατεστραμμένη, έτοιμη να παραδοθεί σε ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

Η επιμονή της κ. Μέρκελ για την αναδιάρθρωση της δημόσιας υγείας θα αποδειχθεί «χρυσωρυχείο» για τους ημετέρους των δανειστών.

 

Με περιθώριο μεγάλης κερδοφορίας, από τη στιγμή που οι υπηρεσίες υγείας μεταφέρονται όλο και πιο έντονα στον ιδιωτικό τομέα, ξένες πολυεθνικές θα θησαυρίσουν, εκμεταλλευόμενες την ανάγκη των Ελλήνων ασθενών και ένα μεγάλο επιστημονικό δυναμικό, χαμηλά αμειβόμενο και χωρίς εργασιακή προοπτική.

 

Γι’ αυτό άλλωστε έχει φροντίσει ο κ. Γεωργιάδης, να μείνουν δηλαδή εκτός δημοσίου συστήματος υγείας Έλληνες γιατροί, τόσο με τη μεταρρύθμιση του ΠΕΔΥ όσο και με την αξιολόγηση που είναι καθ’ οδόν.

 

Με το μέλλον του ελληνικού φαρμάκου να βρίσκεται σε κίνδυνο, λόγω της μείωσης στη φαρμακευτική δαπάνη αλλά και της νέας τιμολόγησης, με τα ελληνικά φαρμακεία να απειλούνται από μεγάλα σούπερ-μάρκετ και αλυσίδες φαρμακοβιομηχανιών, ολοκληρώνεται το σχέδιο υποθήκευσης της υγείας του ελληνικού λαού.

 

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια, αναφερόμενος σήμερα στην επιστροφής της χώρας στις αγορές, έκανε λόγο για μια «μια πολύ καλή ημέρα», που «βλέπουμε τα αποτελέσματα της μεγάλης προσπάθειας που έκανε η ελληνική κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες για να ξεπεράσουν μια μεγάλη κρίση».

 

Η κρίση όμως είναι ακόμη εδώ, ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να υπομένει σκληρά μέτρα, χωρίς καν να μπορεί να πει ότι τουλάχιστον έχει την «υγειά του».

 

Το Newsbomb.gr πρωτοστάτησε από την πρώτη στιγμή στον αγώνα ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας, αποκαλύπτοντας τα σκοτεινά σχέδια των δανειστών. Πιστό στην προάσπιση της ενημέρωσης και στη διασφάλιση του αγαθού της υγείας, συνεχίζει να αναδεικνύει τους ύποπτους σχεδιασμούς και να ζητά λύσεις και απαντήσεις στα κρίσιμα προβλήματα, ώστε έστω και την ύστατη στιγμή να ανακοπεί η καταστροφική πορεία της υγείας στην Ελλάδα. Γιατί η ανάπτυξη, όταν το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων κατρακυλά, δεν μπορεί παρά να εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα.

 

Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί.

 

Με την υγεία των Ελλήνων, με το μέλλον των παιδιών μας, με την ύπαρξη του ελληνικού έθνους, πρέπει να πάψουν άπαντες να παίζουν επικίνδυνα κερδοσκοπικά παιχνίδια…

 

Read more: http://www.newsbomb.gr/fakelos-ygeia/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *