Νέα από Αρκαδία. Ο Τύπος δεν φιμώνεται

ARKADIA18-150x15017Με μηνύσεις και αγωγές κατά δημοσιογράφων αλλά και κατά βουλευτών κινείται η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή. Μετά τη μηνυτήρια αναφορά της σε δημοσιογράφους, βάσει της οποίας συνελήφθη η αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου την περασμένη Κυριακή, είπε πως «δεν μετανιώνω γι’ αυτό που έκανα, και θα το συνεχίσω μέχρι τέλους και με αγωγές».

Τι να πει κανείς για την εν λόγω βουλευτή. Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία που στρέφεται με αγωγές κατά δημοσιογράφων.

Μόνιμος στόχος της εξουσίας, της κάθε εξουσίας, ήταν και είναι ο Τύπος, που λειτουργεί ως συνείδηση, που παραμένει ανυποχώρητος στις πιέσεις και τις απειλές, που αποκαλύπτει το άνομο παρασκήνιο, που ενημερώνει, που μάχεται για την ανεμπόδιστη πληροφόρηση. Η εμφάνιση και λειτουργία του Τύπου – του μη κατευθυνόμενου – ήταν και παραμένει Επανάσταση, η μεγάλη Επανάσταση κατά παντός κατεστημένου. Και είναι η ιστορία του, ιστορία διωγμών, πιέσεων, απαγορεύσεων και νομοθετικών δεσμών. Είναι ιστορία πολέμου για την υποταγή και εξόντωσή του με κάθε μέσον. Δεν είναι η τηλεόραση που ενοχλεί, παρά τη μεγάλη της εμβέλεια. Η τηλεόραση είτε διασκεδάζει είτε αποκοιμίζει. Τα λόγια φεύγουν τα γραπτά μένουν. Ο έντυπος πολιτικός τύπος είναι δημιουργός Ιστορίας και ντοκουμέντο της Ιστορίας.

Δεν είναι τυχαίο που όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις διατήρησαν σε ισχύ τους νόμους της μεταξικής δικτατορίας. Και με την προσθήκη κάποιων «τρομονόμων» έφθασαν να στείλουν στη φυλακή κάποτε διευθυντές εφημερίδων. Ο αδέσμευτος πολιτικός τύπος παραμένει και σήμερα η αιχμή του δόρατος των ειρηνικών επαναστάσεων, ο φορέας της ελεύθερης πληροφόρησης και της μόρφωσης, της προαγωγής του πολιτισμού, της προστασίας της δημοκρατίας.

Στο νέο μέτωπο επιθέσεων κατά του αδέσμευτου Τύπου, που άνοιξε η κ. Μακρή, θα μείνει και πάλι ανυποχώρητος. Δεν θα υποκύψει ούτε θα αυτοκαταργηθεί. Θα αρνηθεί τη συρρίκνωση όποιο κι αν είναι το κόστος, όποιοι κι αν είναι εκείνοι που πολεμούν την ανεξαρτησία του με ανίερες συμμαχίες. Η φίμωση του Τύπου δεν ωφέλησε ποτέ κανένα, και κυρίως τους πολιτικούς που ούτως ή άλλως έχουν όχι απλώς το δικαίωμα αλλά και τη δυνατότητα να απαντήσουν ποικιλλοτρόπως σε οποιαδήποτε κατηγορία.

Πολιτικό αεροδρόμιο

Το ανακοίνωσε στον απολογισμό της θητείας του ο Πέτρος Τατούλης το επιβεβαίωσε και η συνάντηση της Τρίτης 8 Απριλίου 2014 στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, μεταξύ του Υπουργού κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και εκπροσώπων του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) όπως ο Πρόεδρος κ. Κων/νος Μαρινάκος και οι Αντιπρόεδροι Δημήτρης Πολλάλης και Δημήτρης Παππάς, αλλά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιόνης – Πόρτο Χελίου κ. Στέφανος Στεφάνου και ο εκπρόσωπος των τουριστικών επαγγελματιών Τολού κ. Ιωάννης Γεωργιδάκης. Πρόκειται για η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης σε πολιτικό και τις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί εκ μέρους των εμπλεκόμενων αρμοδίων φορέων, αναφορικά με το θέμα αυτό. Από όλους έχει γίνει αποδεκτό ότι η ύπαρξη ενός αεροδρομίου στην Τρίπολη, τόσο για πολιτική όσο και για εμπορική χρήση, έχει τεράστια σημασία για την αναπτυξιακή εξέλιξη ολοκλήρου της Πελοποννήσου. Από πλευράς του ως ΥΠΕΘΑ, ο κ. Αβραμόπουλος, έδωσε το «πράσινο φως» και δεσμεύτηκε να προχωρήσει τάχιστα στη νομοθετική ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Με την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ, όπως τόνισε ο Υπουργός, «ανοίγει πλέον ο δρόμος για την άμεση ενεργοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης».

Φίλτρα αιμοκάθαρσης

Η προμήθεια φίλτρων αιμοκάθαρσης με μόνο κριτήριο την χαμηλότερη τιμή, μετά από διαγωνισμό, μπορεί να αποβεί μοιραία για τον ασθενή. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Νεφροπαθών Αρκαδίας επισημαίνοντας τους κινδύνους από την απόφαση αυτή του υπουργείου, η οποία έχει προκαλέσει αναστάτωση σε στους νεφροπαθείς, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεδομένου ότι το φίλτρο αιμοκάθαρσης είναι ο κεντρικός πυλώνας της διαδικασίας αιμοκάθαρσης, που κρατά στη ζωή τον ασθενή και μέσω αυτού φιλτράρεται το αίμα, απομακρύνοντας όλες τις τοξικές ουσίες του μεταβολισμού από τον οργανισμό. Καμία εξοικονόμηση χρημάτων δεν δικαιολογεί την έκθεση σε κίνδυνο των ασθενών. Εκτός αν στο μυαλό του Υπουργείου Υγείας, τονίζεται στην ανακοίνωση, υπάρχει σχέδιο εξοικονόμησης πόρων μέσω της εξαφάνισης των νεφροπαθών. Γι9 αυτό και οι νεφροπαθείς ζητούν το άμεσο σταμάτημα της διαδικασίας προμήθειας με μόνο κριτήριο την χαμηλότερη τιμή και την επανάληψή της με άλλη, όπου οι προδιαγραφές των φίλτρων θα είναι σαφώς καθορισμένες από τους θεράποντες γιατρούς.

«Ανοιχτή Ημέρα»

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 «Ανοιχτή Ημέρα» όπου κατά τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου μαθητές Λυκείων μαζί με συνοδούς εκπαιδευτικούς θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν για τη λειτουργία και το πρόγραμμα σπουδών τους.

Στόχος της «Ανοιχτής Ημέρας» αποτελεί η γνωριμία των μαθητών με τις κατά τόπους σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Φυσικό αέριο

Επίκαιρη Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και

Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κ .Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος σχετικά με την ανάγκη παροχής φυσικού αερίου στις πόλεις και τις βιομηχανικές περιοχές των νομών Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας από τους οποίους διέρχεται ο αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης για να τροφοδοτήσει τη νέα μονάδα της ΔΕΗ Μεγαλοπόλεως, της οποίας η λειτουργία αναμένεται εντός των προσεχών μηνών. Ο βουλευτής Αρκαδίας ζητεί με την επίκαιρη ερώτησή του να πληροφορηθεί ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων για την παροχή φυσικού αερίου στις βιομηχανικές περιοχές και στις πόλεις και αν η ΔΕΠΑ έχει προχωρήσει στην ίδρυση της ΕΠΑ Πελοποννήσου, όπως προβλέπεται.

Οδηγοί ασθενοφόρων

Με στόχο ν΄ αντιμετωπισθούν οι ιδιαιτερότητες των δομών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης κ. Χρόνη, αποφασίσθηκε να αποσπαστούν προσωρινά ένας Οδηγός από κάθε Κέντρο Υγείας του Νομού Αρκαδίας. Το πρόβλημα στις δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, θα πάψει να υφίσταται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των Οδηγών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, στην δύναμη του Ε.Κ.Α.Β. – Παράρτημα Τρίπολης, το οποίο θα είναι πλέον αρμόδιο για να καλύψει τις ανάγκες του Π.Γ.Ν. Τρίπολης, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και των δομών του και αυτομάτως οι ως άνω Οδηγοί θα επανέλθουν στις θέσεις τους στα Κέντρα Υγείας.

Νέος Πρόεδρος ΠεΣυ

Ορκίστηκε χθες Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 ο νέος Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Μιχαήλ Σαββανός, Προϊστάμενος του Τμήματος Κίνησης Ασθενών Νοσοκομείου Κορίνθου. Επίσης νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Στρατηγάκος Ηλίας, στη θέση του παραιτηθέντος κ. Πουλοκέφαλου, μοναδικός υποψήφιος για τη θέση αυτή.

Χαμογελάτε

-Εσύ τι δηλώνεις στην εφορία;

-Γοητευμένος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *