Δήλωση Βαρνάβα,Μπασκόζου, για την αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών στους Ιατρικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης και Λάρισας

εκλογεςΗ αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών από τις ηγεσίες των ιατρικών συλλόγων Θεσσαλονίκης και Λάρισας γεννά σοβαρά ερωτηματικά.

Γιατί άραγε σπεύδουν μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες και χωρίς καμία συνεννόηση με τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στα ΔΣ να προκηρύξουν εκλογές εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές;

Γιατί αγνοούν επιδεκτικά την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΠΙΣ για ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών στις 12/10/2014;

Μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες ή εσωκομματικοί ανταγωνισμοί δεν επιτρέπεται να οδηγούν σε κινήσεις αντιδεοντολογικές και πραξικοπηματικές, που σαν μοναδικό αποτέλεσμα θα έχουν διασπαστικές παρενέργειες στο ιατρικό σώμα.

Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ είναι έτοιμο να δώσει τη μάχη της συσπείρωσης όλων των κλάδων των γιατρών ενάντια στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και τη διάλυση της δημόσιας υγείας και των λειτουργών της με συμπαράταξη και αλληλεγγύη μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων γιατρών.

Όμως οι απαράδεκτοι αιφνιδιασμοί δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτοί.

Καλούμε τα ΔΣ των συγκεκριμένων Ιατρικών Συλλόγων που, μόνα ανάμεσα σε όλους τους συλλόγους της χώρας, προκήρυξαν εκλογές για τον Μάιο να το ξανασκεφτούν και να ευθυγραμμιστούν με όλους τους ΙΣ της χώρας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ, αντιπρόεδρος ΠΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ, μέλος ΔΣ ΠΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *