Ψυχή από ατσάλι: Επέστρεψε στο βουνό, όπου έχασε χέρια και πόδια

Έχουν περάσει 15 χρόνια αφότου ο 44χρονος Σκοτσέζος Jamie Andrew έχασε τα δύο του χέρια και πόδια στο Mont Blanc.

Μαζί με τον φίλο του Jamie Fisher είχαν εγκ

λωβιστεί τέσσερις μέρες στη βόρεια πλευρά του Les Droites στην οροσειρά του Mont Blanc. Ο Fisher πέθανε από υποθερμία την τελευταία νύχτα, ενώ ο Andrew  αναγκάστηκε να ακρωτηριάσει τα άκρα του.

Λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψε πίσω στο βουνό

και άρχισε να ορειβατεί. “Ήξερα ότι αυτή η φλόγα δε σβήνει. Επίσης, ήξερα ότι αν ζούσε ο Jamie θα έκανε το ίδιο πράγμα”.

Μετά τον ακρωτηριασμό των άκρων του, ανέβαινε ένα μικρό λόφο

στο Εδιμβούργο, ωστόσο όταν επέστρεψε πίσω στις Γαλλικές Άλπεις θυμήθηκε τις τρομακτικές εκείνες νύχτες, που πάλευε με ανέμους 120 χιλιομέτρων την ώρα.

 

Ο Σκοτσέζος έκανε προπόνηση δυο χρόνια για να καταφέρει να αναρριχηθεί στο όρος  Matterhorn,  μια από τις πιο απόκρημνες αλλά και χαρακτηριστικές κορυφές των Άλπεων.

Αυτή η θρυλική κορυφή βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ιταλίας και Ελβετίας, σχηματίζοντας μια εντυπωσιακή φυσική πυραμίδα σε ύψος 4.478 μέτρων.

Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η μεγάλη κλίση και από τις τέσσερις πλευρές. Το Matterhorn προκαλεί δέος σε όλους τους ορειβάτες, ακόμη και τους πιο έμπειρους και δεν είναι τυχαίο ότι είναι μια από τις τελευταίες κορυφές, που κατακτήθηκαν από τον άνθρωπο.

 

Για πρώτη φορά η κορυφή του πατήθηκε τον Ιούλιο του 1865 από επτά ορειβάτες, που ανέβηκαν από την ελβετική πλευρά. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 500 ορειβάτες σκοτώθηκαν στις πλαγιές του.

 

Το βουνό πήρε το όνομά του από τις γερμανικές λέξεις Ματ , που σημαίνει ”λιβάδι”, και Horn , που σημαίνει “κορυφή”.

Ο Andrew ελπίζει ότι οι άνθρωποι θα εμπνευστούν από το απίστευτο κατόρθωμα του.

Πηγή: Dailymail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *