Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Να πληρωθούν οι γιατροί που υπηρετούν στον ΕΟΠΥΥ.

Πειραιάς, 9-4-2014

Α.Π. 1108

πατραΠρος

– τον Πρωθυπουργό Κο Αντ. Σαμαρά

– τον Υπουργό Υγείας Κο Σπ.-Αδ. Γεωργιάδη

– Διοίκηση 2ης ΥΠΕ

Ενημερωθήκαμε από Ιατρούς-μέλη μας που υπηρετούν στον ΕΟΠΥΥ, ότι -παρ΄ όλο που έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους σε εκτέλεση προσωρινής διαταγής Ασφαλιστικών μέτρων- δεν θα πληρωθούν.

Μετά σειρά τηλεφωνικών επαφών που είχε η Πρόεδρος με την 2η ΥΠΕ ενημερώθηκε ότι είναι θέμα υπογραφής των ενταλμάτων από την Επίτροπο.

Η αρμόδια Επίτροπος που θα υπέγραφε τα εντάλματα πληρωμής, τη διαβεβαίωσε ότι είναι υποχρέωση της Β΄ ΥΠΕ να συντάξει τα σχετικά εντάλματα. (Σημειωτέον ότι βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας υπάρχει ποινική και αστική ευθύνη).

Σε εκ νέου επικοινωνία, η Διεύθυνση της Β΄ ΥΠΕ μετά από πολλές προφάσεις ισχυρίστηκε ότι δεν έχει το χρόνο να το κάνει, ώστε να υπάρξει άμεση και ταυτόχρονη πληρωμή με τους άλλους εργαζόμενους (11 ως 15 Απριλίου).

Ζητάμε την άμεση εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας και την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας. Η ακολουθούμενη τακτική του να μην πληρώνεται ο Ιατρικός Κόσμος πρέπει να εκλείψει. Πεποίθησή μας είναι ότι υπάρχει χρόνος, όταν υπάρχει βούληση. Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά δεν θα επιτρέψει να μείνει απλήρωτο κανένα μέλος του για παρεχόμενες υπηρεσίες και για το θέμα αυτό θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί η Πολιτεία.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                               ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

 

 

Κοινοποιήσεις:

 

– ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ

– ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ

– ΣΕΥΠ Θεσσαλονίκης

– ΠΙΣ, Ιατρικοί Σύλλογοι

– ΟΕΝΓΕ

– ΕΙΝΑΠ

– Μονάδες ΕΟΠΥΥ

– ΜΜΕ

– ανάρτηση

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *