Απεργεί η Υγεία

απεργια Ρολά κατεβάζει σήμερα και ο τομέας της Υγείας καθώς φαρμακοποιοί, νοσοκομειακοί και ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία. Προσυγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Φαρμακεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα φαρμακεία της Αθήνας, καθώς το Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα. Οι πολίτες της θα εξυπηρετούνται από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Αντίστοιχα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) καλύπτει τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους που αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.

ΠΕΔΥ

Μόνο έκτακτα και σοβαρά περιστατικά θα αντιμετωπίζονται σε όσες πρώην μονάδες του ΕΟΠΥΥ δεχόντουσαν ασφαλισμένους, καθώς σήμερα απεργεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ.

Νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αποφάσισε τη συμμετοχή στη σημερινή απεργία και τα συλλαλητήρια. «Απαιτούμε να σταματήσουν τα κύματα διαθεσιμότητας που έχουν αποσαρθρώσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να στελεχωθούν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και να μονιμοποιηθούν οι επί θητεία γιατροί ΕΣΥ. Απαιτούμε να χρηματοδοτηθούν τα Νοσοκομεία που κινδυνεύουν τον επόμενο μήνα να μείνουν χωρίς πόρους και υλικά», τονίζει σε ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ.

Εκτός από τα Νοσοκομεία, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομενων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ «προκειμένου να προσφέρει Δωρεάν, Εύκολη, Προσιτή και Καθολική Πρόσβαση στους Πολίτες», καθώς και ανάκληση όλων των διαθεσιμοτήτων των Οδηγών και των Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων.

ΠΙΣ

Με στόχο να μπει φρένο στην αποδόμηση των δημόσιων υπηρεσιών, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) συμμετέχει στην απεργία που έχουν προκηρύξει οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, «ενάντια στην πολιτική των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της αποδόμησης του Δημόσιου τομέα της Υγείας, της Παιδείας, της Δημόσιας Διοίκησης κ.λπ.».

http://www.virus.com.gr/site/index.php/health/health-and-pharma-news-reports/item/2423-apergei-i-ygeia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *