Νέα από Αρκαδία. Να ακολουθήσουμε το δρόμο της λογικής

ARKADIA18-150x15017 Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο πολιτικό σκηνικό συνιστούν μείζονα απειλή για τη δημοκρατία μας. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται το παιχνίδι που παίζεται από κάποιους αμετανόητους νοσταλγούς της ανωμαλίας και προβληματίζονται έντονα. Γι αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Τα κόμματα της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, δεν μπορούν και δεν πρέπει να επιτρέψουν στους υπόδικους, ορκισμένους εχθρούς της Δημοκρατίας, να χειραγωγήσουν το δημόσιο διάλογο και να εγκλωβίσουν την πολιτική ζωή σε παιχνίδια σκοτεινών κέντρων. Δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στο γήπεδο που επιχειρούν να τους δεσμεύσουν.

Οι αδίστακτοι ήδη έχουν αφήσει δηλητηριώδη υπονοούμενα και ευθείες απειλές για το σύνολο των πολιτικών του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, προ του ενδεχομένου να ακολουθήσουν τον δρόμο των συνοδοιπόρων τους προς τον Κορυδαλλό. Ουαί και αλίμονο αν επιτρέψουμε σε μια φατρία να ορίσει τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού και την καταστήσουμε ρυθμιστή των εξελίξεων. Οι νεοναζί δεν μπορούν να γίνουν ούτε τιμητές ούτε ρυθμιστές της πολιτικής ζωής, όποιες διαφωνίες και διαφορές κι αν υπάρχουν ανάμεσα στα κόμματα του συνταγματικού τόξου.

Σε κάθε περίπτωση ας τους αφήσουμε να απολογούνται αρμοδίως για τις εγκληματικές τους ενέργειες με βάση τον νόμο και το Σύνταγμα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει να έρθουν σε κάθετη ρήξη με ακραία πρόσωπα και τοποθετήσεις, όσο κοντά τους κι αν βρίσκονται, θωρακίζοντας τους θεσμούς με τοποθετήσεις άξιων ανθρώπων παντού και με θεαματικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Η πολιτική απομόνωση είναι δημοκρατικό καθήκον όλων μας και πρωτίστως των κομμάτων που δεν πρέπει να υιοθετούν για μικροκομματικές σκοπιμότητες την επιχειρηματολογία των αρνητών του κοινοβουλευτισμού ώστε να μη χάσουμε το μείζον για το έλασσον. Ο μόνος δρόμος που επιβάλλεται να ακολουθήσουμε είναι αυτός της κοινής λογικής, όπου η μεν κυβέρνηση τραβάει μπροστά χωρίς δισταγμούς, η δε δικαιοσύνη αφήνεται απερίσπαστη στο έργο της. Η ευκαιρία για αλλαγές ουσιαστικές έχει δοθεί. Ας προχωρήσουμε. Οι καιροί ου μενετοί.

Κρίση και Παρακμή

Στην «Ελλάδα του σήμερα: Κρίση ή Παρακμή», θα αναφερθεί ο καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας Χρήστος Γιανναράς, την ερχόμενη Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 στις 8 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρίπολης. Πρόκειται για μια υψηλού επιπέδου πνευματική εκδήλωση, ιδιαίτερα προβληματισμού, που διοργανώνεται από το Φιλοτεχνικό Όμιλο και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων των Αρκάδων. Είναι γνωστή σε ολόκληρο τον πνευματικό κόσμο της χώρας η οξύνοια του συγγραφέα, καθώς μέσα από τους πάμπολλους τίτλους βιβλίων του αλλά και από την συχνή αρθρογραφία του στον αθηναϊκό τύπο θέτει έντονα την ανησυχία του και τους προβληματισμούς του για τη σημερινή κατάσταση του Έλληνα και τη γενικότερη κατάσταση της Ελλάδας.

Απολογισμός και επίθεση

Στις επενδύσεις ύψους ενός δισ. ευρώ που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για έργα υποδομών, οδικών αξόνων, ύδρευσης και αποχέτευσης αναφέρθηκε το πρωινό του περασμένου Σαββάτου από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση και κατά ανθυποψηφίων του και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες στις οποίες προβαίνουν λέγοντας πως: «Δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στο έργο μας προβάλλοντας τις δικές τους απόψεις και τις δικές τους ενστάσεις και απλώς προσπαθούν να βρεθούν μπροστά στον Πελοποννήσιο πολίτη». Για να καταλήξει: «Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική αντιπαράθεση με αυτόν τον τρόπο, γιατί δείχνει άγνοια στους επίδοξους διαμορφωτές της χώρας σε πολύ δύσκολη περίοδο».

Προτάσεις Τσιαμούλου

Ο υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης Νίκος Τσιαμούλος πρότεινε από τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό όπως ο μέγιστος αριθμός θητειών του δημάρχου, περιοριστεί σε δυο θητείες και αντιστοίχως σε τρεις για τους δημοτικούς συμβούλους. Επίσημη σχετική επιστολή, με τις παραπάνω θέσεις του, θα καταθέσει, όπως δήλωσε, άμεσα και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης . Η πρόταση αυτή, περιορισμού θητειών των αιρετών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμβάλλει, κατά τον κ. Τσιαμούλο, στην ανανέωση της πολιτικής ζωής και στη διεύρυνση συμμετοχής νέων ανθρώπων στα κοινά.

Απεργία

Πανελλαδική 24ωρη Απεργία έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 ενάντια, όπως αναφέρεται, στην πολιτική της λιτότητας, της ανασφάλειας και της ανεργίαςΠρος τούτο το ΔΣ του ΣΟΣ Μεγαλόπολης καλεί τους εργαζόμενους στο Ενεργειακό Κέντρο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης να πάρουν μέρος στην Απεργία, στη Συγκέντρωση & το Συλλαλητήριο που θα γίνει την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Αγ. Βασιλείου Τρίπολης.

Οικολογική Κίνηση

Τρία άτομα, με έντονες οικολογικές ανησυχίες όπως οι: Βασίλης Γιόκαρης, Ευάγγελος Σπινθάκης και Φαίη Σταματιάδη, μέλη του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου, με ανακοίνωσή τους ιδρύουν την Οικολογική Κίνηση του Μοριά, και δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις επόμενες περιφερειακές εκλογές με κανένα σχήμα, αλλά θα υποστηρίξουν πριν και μετά τις εκλογές όσες δυνάμεις κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Πελοπόννησος Πρώτα

Στην επίσημη πρώτη ιδρυτική συνέλευση του συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα», που έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης, παρέστη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Βουδούρης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζαχαριάς και ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Πατσαρίνος. Ο τελευταίος έκανε λεπτομερή απολογισμό της παράταξης, με ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του κ. Τατούλη και στις επιχειρήσεις συγγενικών του προσώπων. Βασικός, ωστόσο, ομιλητής υπήρξε ο κ. Βουδούρης ο οποίος αναφέρθηκε στο όραμά του για το μέλλον της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και στη συγκρότηση μιας ευρείας παράταξης ενάντια σε εκείνη του κ. Τατούλη, ενώ προηγουμένως είχε δηλώσει στα τοπικά ΜΜΕ και σε σχετική ερώτηση για την ύπαρξη ή όχι εσωκομματικού θέματος σχετικά με την επιλογή του από το ΣΥΡΙΖΑ, πως υπήρξε ένας δύσκολος τοκετός που είχε αίσιο τέλος. Ιδιαίτερα αισιόδοξη δήλωσε και η παριστάμενη υποψήφια κ. Αντωνία Γιαννούλη η οποία σημείωσε πως στις 18 Μάη θα γίνει η «Άλωση» της Τριπολιτσάς ενώ στις 25 και αυτή της Περιφέρειας!

Νέοι αντιπεριφερειάρχες

Ομόφωνα οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ιωάννης Αργυράκης και κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος αναδείχθηκαν Αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας και Κορινθίας, αντίστοιχα, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών των Περιφερειακών Συμβούλων Μεσσηνίας και Κορινθίας που διεξήχθησαν το Σάββατο 5 Απριλίου 201 4 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας προτάθηκαν και οι κ.κ. Γεώργιος Μπακούρος, Σταύρος Ξηρογιάνης και Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, οι οποίοι ομόφωνα συνέκλιναν στο πρόσωπο του κ. Αργυράκη, τονίζοντας ότι σημασία έχει η συλλογική προσφορά στην προσπάθεια της παράταξης και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας η μοναδική υποψηφιότητα ήταν αυτή του κ. Παπαγγελόπουλου, η οποία στηρίχτηκε κι αυτή ομόφωνα.

Χαμογελάτε

Αφού έβαλε ο Άδωνις ταρίφα 25 ευρώ στα νοσοκομεία, ας πληρώνουμε τουλάχιστον στην έξοδο.

Να έχει και ο γιατρός ένα κίνητρο να μας βγάλει ζωντανούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *