Νέα από Αρκαδία. Ανίκανα πρόσωπα σε κρίσιμες θέσεις

ARKADIA18-150x15017Η υπόθεση Μπαλτάκου, και τα λασπόνερα αυτής που μολύνουν τον πολιτικό μας βίο, δεν υπήρξε κάτι το καινοφανές για τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ήταν γνωστές οι επαφές του εν λόγω με σημαίνοντα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης, αλλά προφανώς κάποιοι θεωρούσαν φυσιολογικό ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης να συναγελάζεται με το πιο ακραίο κομμάτι του πολιτικού φάσματος. Ώσπου ήρθαν έτσι τα πράγματα και αποκαλύφθηκε ο εγκληματικός του ρόλος. Πιάστηκε ο ίδιος στον ιστό της αράχνης που εξύφαινε εμπιστευόμενος προφανώς λόγω ιδεολογικής συγγένειας τον κ. Κασιδιάρη και τους ομοίους του.

Ότι πρόκειται για μείζονος σημασίας πολιτικό ζήτημα είναι αναμφισβήτητο. Όπως ορθή και επιβεβλημένη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού με την απομάκρυνση του συνεργάτη του, με την προσθήκη ότι στο μέλλον και όσο είναι πρωθυπουργός μιας δικομματικής κυβέρνησης που έχει ως αποστολή να οδηγήσει τη χώρα στην οικονομική και κοινωνική ασφάλεια, οφείλει να σέβεται τις ευαισθησίες του κυβερνητικού εταίρου του και να μη διακινδυνεύει επιπόλαια την επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου.

Για την ώρα, ευτυχώς και μόνο στο επίπεδο των εντυπώσεων λειτούργησε η αποκάλυψη του διαλόγου Μπαλτάκου – Κασιδιάρη. Δεν προέκυψε στοιχείο ή ενέργεια που να αμφισβητεί τη νομιμότητα της διαδικασίας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Και εξυπακούεται ότι δεν συντρέχει λόγος επιβράδυνσης του ρυθμού με τον οποίο διεξάγεται η έρευνα. Ο πρώην γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου μπορεί να κρίνει όπως θέλει το αποδεικτικό υλικό. Ενδεχομένως και ως συνήγορος υπεράσπισης.

Δεν τέλει, η ιστορία αυτή στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, αλλά και τον πρωθυπουργό, ότι δεν μπορούν να εμπιστεύονται σε κρίσιμες θέσεις πρόσωπα με ακραίες πολιτικές απόψεις, που λειτουργούν στο ημίφως, για κάθε λογής σκοπιμότητες ή ακόμα και για ιδιοτελείς λόγους. Αρκετές αμαρτίες πληρώνει το πολιτικό σύστημα, δεν χρειάζεται να προσθέτει κι άλλες, επειδή ορισμένοι δεν αντιλαμβάνονται ότι η εποχή έχει αλλάξει και επιμένουν να παίζουν μικρόμυαλα κομματικά παιγνιδάκια. Πρέπει κάποτε να τελειώνουμε με αυτόν τον εφιάλτη.

Και για να έλθει «το τέλος του εφιάλτη», όπως ήταν και ο τίτλος ενός βιβλίου του κ. Μπαλτάκου, δεν αρκεί μόνο η παραίτηση του ίδιου. Η Δημοκρατία πρέπει να ξεφορτωθεί όλα τα ακροδεξιά «σκουπίδια».

Πειραματικό στην Τρίπολη

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία 11 Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, σε διάφορε πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Τρίπολη, ενώ μέχρι το 2020 θα έχει ολοκληρωθεί το φιλόδοξο πλάνο του υπουργείου Παιδείας για 60 σχολεία. Στόχος του υπουργείου είναι να δημιουργηθούν, επιπλέον των ήδη υπαρχουσών σχολικών μονάδων, 24 πλήρεις κάθετες δομές στις 13 περιφέρειες της χώρας. Δηλαδή, κάθε περιφέρεια να είναι εξοπλισμένη από Νηπιαγωγείο έως και Λύκειο. Μέχρι στιγμής λειτουργούν 68 Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία στις 9 από τις 13 Περιφέρειες. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγωγή των μαθητών σε ΠΠ Νηπιαγωγεία και Δημοτικά γίνεται με κλήρωση, ενώ σε ΠΠ Γυμνάσια και Λύκεια οι μαθητές θα πρέπει να περάσουν επιτυχώς ένα τεστ δεξιοτήτων σε βασικά μαθήματα.

Η φετινή κλήρωση για τους υποψηφίους μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών θα γίνει στις 5 Ιουνίου. Στις 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα Γυμνάσια και στις 20 Ιουνίου για την εισαγωγή των μαθητών στα Λύκεια.

Ανακύκλωση – περιβάλλον

Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 στις 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση μίας πρωτοποριακής δράσης για την ανακύκλωση και το περιβάλλον από την παράταξη «Τρίπολη αλλάζουμε τα δεδομένα» του Νίκου Τσιαμούλου. Θα μιλήσουν οι: Αντώνης Γάκης, Διδάκτωρ Περιβάλλοντος Παντείου Πανεπιστημίου, Σύμβουλος περιβάλλοντος στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή -Γιώργος Βέρρος, Εκπαιδευτικός Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής Επιστημονικός Σύμβουλος Παντείου.

Νέος Πρόεδρος

Σε ειδική συνεδρίασή του, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης», το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, θα εκλέξει το νέο Πρόεδρο του Σώματος, μετά την παραίτηση του κ. Πουλοκέφαλου .

Εκλογικά – Παυλής

Κανονικά κατεβαίνει στις εκλογές του Μαίου ο υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει μέρος των υποψηφίων του συνδυασμού του. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο ασκώντας σκληρή κριτική στο δήμαρχο και στον απολογισμό των έργων του λέγοντας πως «έκανε μια απλή διαχείριση έργων που είχαν προετοιμάσει οι καποδιστριακοί δήμοι» ενώ η πεζοδρόμηση του κέντρου δεν συνοδεύτηκε από παράλληλα έργα, ώστε να υπάρξει η μέγιστη ωφελιμότητα για τους δημότες. Τον κατηγόρησε δε για αδιαφάνεια στις πράξεις του, μέσα από κατατμήσεις έργων και υπέρογκα έξοδα σε διάφορα έργα.

Λαϊκή Συσπείρωση

Τα πρώτο πενήντα ονόματα του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης για το δήμο Τρίπολης ανακοίνωσε χθες ο επί κεφαλής της κ. Νικολάου, ο οποίος έθεσε το δίλημμα προς τους ψηφοφόρους, αν θέλουν δημάρχους και περιφερειάρχες φερέφωνα και εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής ή αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους που θα αγωνιστούν για να επιστραφούν τα χρήματα στο λαό.

Δεν εκβιαζόμαστε

Με μια λιτή δήλωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προκαλεί την Χρυσή Αυγή να δώσει ό,τι έχει στην δημοσιότητα.

«Δεν εκβιαζόμαστε από τους νταβατζήδες της κλειδαρότρυπας. Τους προκαλούμε να δώσουν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Δεν εκβιαζόμαστε», τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής.

Τάδε έφη:

Νικολό Μακιαβέλλι στον Ηγεμόνα του ( με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου).

«Δεν έχει μικρή σημασία η εκλογή των υπουργών από τον ηγεμόνα. Οι υπουργοί είναι καλοί ή κακοί, ανάλογα με τη σύνεση του ηγεμόνα. Κρίνεις έναν αρχηγό κράτους και το μυαλό του, βλέποντας τους ανθρώπους που τον περιστοιχίζουν. Όταν είναι άξιοι και πιστοί ο ηγεμόνας είναι σίγουρα συνετός, γιατί κατόρθωσε να ξεχωρίσει τους άξιους και να τους κρατήσει πιστούς. Όταν όμως δεν είναι τέτοιοι, ο ηγεμόνας είναι αξιοκαταφρόνητος, γιατί το πρώτο λάθος που κάνει, το κάνει εκλέγοντας τους συνεργάτες του… Τώρα, πώς ο ηγεμόνας μπορεί να γνωρίσει τον υπουργό του, υπάρχει ένας τρόπος που δεν λαθεύει ποτέ. Όταν βλέπεις τον υπουργό να συλλογίζεται περισσότερο τον εαυτό του παρά τον ηγεμόνα και σε όλες του τις πράξεις κυνηγάει το συμφέρον του, να ξέρεις πως ένας τέτοιος δεν μπορεί ποτέ να είναι καλός υπουργός και δεν πρέπει ποτέ να του έχεις εμπιστοσύνη…

… Οι καλές συμβουλές, απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχονται, γεννιούνται από τη σύνεση του ηγεμόνα και ποτέ η σύνεση του ηγεμόνα δεν γεννιέται από τις καλές συμβουλές..».

Χαμογελάτε

Μωρό μου , τι δώρο θα μου πάρεις για τα γενέθλιά μου;

– Τη βλέπεις την μαύρη PORSCHE εκεί κάτω;

– Ax , ναι-ναι .

– Καλτσόν στο ίδιο χρώμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *