Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας. Το κράτος- τζαμπατζής και τα συνήθη θύματα

ισ λαρισαςΟ προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ το 2014 για τις εργαστηριακές εξετάσεις, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων, ιδίως μετά την αυξημένη ζήτηση ιατρικών υπηρεσιών των ασφαλισμένων από τον ιδιωτικό τομέα, με το κλείσιμο των δημόσιων πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Για το 2013, οι εργαστηριακοί γιατροί δεν έχουν πληρωθεί το τελευταίο τετράμηνο, ενώ χρωστούμενο είναι το 10% του 2012 και του 2013. Η επιβαλλόμενη καταχρηστική επιστροφή χρήματος για το 2013, είναι 6 μήνες στους 12. Για το τρέχον έτος, η εκτίμηση είναι ότι θα πληρωθούν συνολικά 4 μήνες στους 12, ποσό που δεν είναι ικανό να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες συντήρησης του ιατρικού εξοπλισμού, αλλά ούτε του ποιοτικού ελέγχου.

Σε τροχιά χρεοκοπίας βρίσκονται το μικρο/μικρομεσαίο εργαστήριο όπου καλύπτονται οι ανάγκες των ασφαλισμένων σε όλη την Επικράτεια, δίνοντας πεδίο δράσης στο οργανωμένο επιχειρηματικό κεφάλαιο.

Ακάλυπτοι θα μείνουν οι ασφαλισμένοι από τις ανάγκες πρόληψης και διάγνωσης, καθώς είναι απίθανο να μπορούν να καλύπτονται μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Επιτακτική είναι η ανάγκη για αύξηση του προϋπολογισμού του Οργανισμού για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε πρόληψη και διάγνωση των ασφαλισμένων σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς επιστημονικές οδηγίες.

Επίσης, «ούτε φωνή, ούτε ακρόαση» για τις ληξιπρόθεσμες ή τις υφιστάμενες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ενώ πρόσφατα προστέθηκε και η μη αναγνώριση των ιατρικών πράξεων 3-4 μηνών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών του πρ. ΙΚΑ, με το πρόσχημα της διακοπής των συμβάσεων κατά την διάρκεια της απεργίας τους.

Απ’ την άλλη μεριά, οι γιατροί του ΕΣΥ (ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι) βρίσκονται μπροστά σε νέες περικοπές κατά την αποπληρωμή των εφημεριών τους.

Όλη αυτή η εικόνα, αναδεικνύει καθημερινά το μέγεθος της αναξιοπιστίας του κράτους κατά την σύναψη συμβάσεων – αποπληρωμής των, με όλους τους παρόχους υγείας.

Αναδεικνύει περίτρανα το αποκαλούμενο πλέον κράτος – τζαμπαζής!!!

Για τον Ι.Σ.Λ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                    ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *