Ιατρικός Σύλλογος Έβρου. Οχι στις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από το Π.Γ.Ν.Ε. (Αλεξ/πολη)

εβροςΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 3/04/2014

ΠΡΟΣ

Διοικητή 4η ΔΥΠΕ κ. Θρασύβουλο Βεντούρη

Διοικητή Π.Γ.Ν.Ε κ Δημήτριο Λαζόπουλο

Με αφορμή τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από το Π.Γ.Ν.Ε. (Αλεξ/πολη) και αποκλειστικά από τμήματα του ΕΣΥ στα νοσοκομεία Διδυμοτείχου, Κομοτηνής Ξάνθης, Αθήνας και τελευταία και της Βέροιας, σας ενημερώνουμε για τη πάγια θέση του Ι.Σ. Έβρου:

1. Διαφαίνεται αναμφισβήτητα μια πολιτική υπονόμευσης που στρέφεται αποκλειστικά κατά των Κλινικών του ΕΣΥ με συχνότατες αποσπάσεις του λιγοστού ιατρικού προσωπικού που έχει απομείνει, αποσπάσεις που γίνονται ακόμη και σε άλλες υγειονομικέ ς περιφέρειες. Σας υπενθυμίζουμε ότι έχουν γίνει αποσπάσεις μόνο από κλινικές του ΕΣΥ και όχι μόνο προς γειτονικά έστω Νοσοκομεία (Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ξάνθη) άλλα και σε Νοσοκομείο της Αθήνας και της κεντρικής Μακεδονίας (ΓΝΝ Βέροιας) .

2. Κατά αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μία «πλασματική» υποστελέχωση των τμημάτων του ΕΣΥ η οποία ευνοεί και οδηγεί στις αποφάσεις περί συλλειτουργειών ορίζοντας μάλιστα και «συντονιστή συλειτουργείας». Αναφερόμαστε στις μονόπλευρες αποφάσεις του Διοικητή ΠΓΝΕ με αρ πρωτ 484 της 10/03/2014 και 684 της 2/4/2014 με τις οποίες ουσιαστικά καταργείτε η επιστημονική και διοικητική αυτοτέλεια καρδιολογικού και ουρολογικού τμήματος του ΕΣΥ αντίστοιχα.

3. Τέτοιες μονόπλευρες ενέργειες έχουν ήδη προκαλέσει δυσάρεστες και αλαζονικές συμπεριφορές. Το εργασιακό δε κλίμα είναι εξαιρετικά τεταμένο.

Τελειώνοντας σας ενημερώνουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου είναι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης τμημάτων ή εργαστηρίων του ΕΣΥ, τόσο στο Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, όσο και στο Νοσοκομείο ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ. Άλλωστε η προσφορά των περισσότερων τμημάτων του ΕΣΥ, στην περίθαλψη του Εβρίτικου Λαού, είναι και γνωστή και μετρήσιμη από τα πεπραγμένα τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                            ΜΠΑΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *