“Ξέμεινε” από ασθενοφόρα η Σύρος. Σε διαθεσιμότητα όλοι οι οδηγοί

συροςΟύτε ένας, ούτε δύο αλλά και οι έξι οδηγοί των ασθενοφόρων στο νοσοκομείο της Σύρου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα οι βαριά ασθενείς να αναγκάζονται να μεταβαίνουν μόνοι τους στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού.

Και ενώ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης είχε διαβεβαιώσει τους εκπροσώπους σωματείων και φορέων από την επαρχία ότι η διαθεσιμότητα δεν θα ισχύσει για τα νησιά, οι οδηγοί ενημερώθηκαν από τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Πετράκη την Κυριακή το απόγευμα ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα

Με άλλα λόγια, το νοσοκομείο δε θα μπορεί να αντεπεξέλθει στο θέμα της διακομιδής των πολιτών προς την υγειονομική μονάδα. Το βάρος «πέφτει» στους 4 ΕΚΑΒίτες που υπάρχουν στο νησί, εκ των οποίων όμως ο ένας αναχωρεί εντός των ημερών από τη Σύρο.

 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με τους τρεις εναπομείναντες θα μπορεί να καλυφθεί μια μόνο βάρδια, ενώ τις υπόλοιπες ώρες οι ασθενείς θα πρέπει να μεταφέρονται στο νοσοκομείο με ίδια μέσα, ακόμη κι αν χρειάζονται άμεση ιατρική υποστήριξη που θα μπορούσε να τους δοθεί μέσα από το ασθενοφόρο.

 

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *