Α. Γεωργιάδης: «Δεν κινδυνεύει κανένας εργαζόμενος των νοσοκομείων με απόλυση»

γεωργιαδηςΤέλος στην αγωνία των 1.000 οδηγών και νυχτοφυλάκων του ΕΣΥ για την «επόμενη ημέρα» τους στο σύστημα υγείας, μετά την ψήφιση, στο πολυνομοσχέδιο, διάταξης για τη διαθεσιμότητά τους, επιχείρησε να βάλει ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους τους τη Δευτέρα.

Ο υπουργός, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαίωσε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ότι «η διαθεσιμότητα είναι κλειστή και δεν κινδυνεύει κανένας εργαζόμενος των νοσοκομείων με απόλυση».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι περίπου 650 οδηγοί που βρίσκονται στα δημόσια νοσοκομεία, θα μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ. Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ θα κάνει κεντρικό σχεδιασμό και θα διαθέτει στα νοσοκομεία ανά εξάμηνο οδηγούς από τους νυν υπηρετούντες, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Σε ό,τι αφορά τους 350 νυχτοφύλακες, αυτοί μετά τη διαθεσιμότητα για ένα μήνα θα συνεχίσουν να εργάζονται στο ίδιο ή διασυνδεόμενο νοσοκομείο ως βοηθητικό προσωπικό ή τραυματιοφορείς.

Από την πλευρά της, η ΠΟΕΔΗΝ άκουσε τις εξηγήσεις του υπουργού Υγείας, αλλά δεν άλλαξε τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.

Έτσι, μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε οι εργαζόμενοι μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, θα γίνονται 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες χωρίς προσωπικό ασφαλείας.

Μάλιστα, η «απεργιακή απάντηση» της ΠΟΕΔΗΝ έδωσε την ευκαιρία στον υπουργό Υγείας να εκφράσει για μια ακόμη φορά την ιδεολογική του «αντιπάθεια» προς τους απεργούς.

Ακούγοντας τους εκπροσώπους των εργαζομένων να του «χρεώνουν» τις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι μιλούν «με έναν άνθρωπο που δεν έχει απεργήσει και δεν θα απεργήσει στη ζωή του, διότι είμαι αντίθετος με την απεργία».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *