Ουρές για το …αγέννητο ΠΕΔΥ. Ούτε σφραγίδες δεν έχουν στα ιατρεία

πεδυΣε άλλα ιατρεία του ΠΕΔΥ, υπάρχουν ελάχιστοι γιατροί, σε άλλα δεν υπάρχουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό, σε άλλα δε λειτουργούν οι υπολογιστές δεν υπάρχουν ούτε συνταγολόγια και βέβαια ούτε σφραγίδες…

Με βάση τις αρχικές ανακοινώσεις, τα περισσότερα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ θα άνοιγαν σήμερα 24 Μαρτίου. Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι θα ανοίξουν την Τετάρτη 26 Μαρτίου, ενώ στην τελευταία του δήλωση είπε ότι όλα θα είναι ανοικτά την Πέμπτη 25 Μαρτίου.

Μόνο τα ιατρεία του ΠΕΔΥ στην Κρήτη αναμένεται να ανοίξουν κανονικά σήμερα για τους κατοίκους της μεγαλονήσου, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε η 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα, το οποίο θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία και απογοήτευση στους ανασφάλιστους και τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που περιμένουν την έναρξη λειτουργίας των μονάδων του ΠΕΔΥ – μετά και το πολύμηνο κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ – είναι οι ελλείψεις σε βασικές ιατρικές ειδικότητες.

Σημαντικές ελλείψεις στην κάλυψη των ιατρικών θέσεων του ΕΟΠΥΥ παρουσιάζονται σε όλες τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ.

Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα ιατρεία της Θεσσαλονίκης που καλύπτουν 1.500.000 πολίτες, και από τους 390 γιατρούς που υπηρετούσαν επί ΕΟΠΥΥ, σήμερα είναι μόνο 124! Στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στη συμπρωτεύουσα θα εργάζονται μόνο 3 ουρολόγοι, 6 γυναικολόγοι και 7 ορθοπεδικοί.

Αλλά και στην Πάτρα εργάζονται στο ΠΕΔΥ μόλις 89 γιατροί αντί για τους 200 που υπήρχαν, με πολλές ειδικότητες να μην καλύπτονται από κανέναν.

Το ιατρείο του ΠΕΔΥ στην Πλατεία Θεάτρου επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη όλα τα πολυιατρεία θα λειτουργούν κανονικά.

Πηγή: http://www.onmed.gr/eopyy/31047

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *